Siivousaineet – parhaat vinkit kodin siivoukseen

Siivousaineet ja niiden luonnonmukaisuus ovat meille Siivouspalvelu Loisteelle tarkoin harkittuja valintoja. Pitkällä siivousalan kokemuksella voi todeta, että luonnonmukaiset ja käyttäjälle turvalliset siivousaineet tehoavat yhtä hyvin kodin likatahroihin kuin usein maniostetut, likaa räjäyttävät pesuaineet, jotka sisältävät voimakkaita tehosteaineita sekä hajusteita.

Kotisiivouksessa luonnonmukaiset siivousaineet toimivat tehokkaasti: kodin pinnat pysyvät hyvinä eivätkä luonto tai itse siivoaja altistu haitallisille aineille siivotessa. Siivouskaapin ei siis tarvitse pursuta erityyppisiä pesuaineita, vaan kodin saa pidettyä puhtaana ja raikkaana muutamien peruspesuaineiden avulla.

Parhaat siivousaineet kodin ekologiseen siivoamiseen:

Euca-siivousaine

 • Luonnonmukainen, eucalyptusöljyä sisältävä tehokas yleispesuaine, jota voidaan käyttää kaikkeen pesuun ja siivoamiseen, aina pyykinpesusta saunan pesuun.
 • Valmistettu vanhan australialaisen ohjeen mukaan ja on täysin biohajoava.
 • Raikas eucalyptuksen tuoksu, joka ei rasita hengityselimiä.
 • Ei sisällä fosfaattia eikä zeoliittia ja sen pH-arvo on neutraali.
 • Siivousaine on tiiviste, joten pullollisella pärjää todella kauan – pieni loraus esimerkiksi sumutepulloon lisättynä riittää.
 • Luonnollisesti desinfioiva, joten sopii erinomaisesti esimerkiksi saunan ja saniteettitilojen pesuun.

Universal Stone -siivousaine

 • Kiinteä yleispuhdistuskivi, joka sisältää vihreää saippuaa, kasvipohjaista glyseriiniä sekä kiillotussavea.
 • Todella riittoisa siivousaine kiinteän muotonsa ansiosta; aktiivisessa käytössä yksi purkki riittää ainakin vuodeksi.
 • Hellävarainen ja turvallinen iholle, joten lapsi- ja lemmikkiperheissä turvallinen valinta.
 • Voidaan käyttää kaikille kodin koville pinoille poistamaan likaa ja suojaamaan pintojen likaantumista.
 • Käytetään pyyhkäisemällä kostetulla sienellä kiven pintaa, jolloin sieneen jäänyt pesuaine alkaa vaahdota veden avulla.
 • Poistaa pinttyneetkin likatahrat naarmuttamatta pintoja.
 • Pesee niin keittiön keraamisen lieden kuin WC-istuimenkin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Siivousaineet sekä muut siivouksessa käytettävät puhdistusaineet ovat olennainen osa siivousta – ne irrottavat pinttyneimmätkin likatahrat veden avulla kodin eri pinnoilta. Siivousaineen teho perustuu pesuaineiden ja lian aiheuttamaan kemialliseen reaktioon, vaikka siivoaisi täysin luonnonmukaisilla ja turvallisilla aineilla. Tämä takoitta sitä, että oikeanlaisten pesuaineiden valitsemisessa tarvitaan hiukan kemian tuntemusta ja ymmärtämistä.

Tärkein seikka pesevän siivousaineen valitsemisessa on pesuaineen pH-arvo, joka määrittää aineen happamuuden tai emäksisyyden. Pestävän pinnan materiaali sekä lian koostumus vaikuttavat pesuaineen happamuuden valintaan. Esimerkiksi kalkkisaostumat pesuhuoneesta lähtevät happamalla pesuaineella, kun taas emäksiset, pH-arvoltaan korkeammat siivousaineet, tehoavat rasvaiseen likaan.

Kodin siivouskaapin sisällön ei siis tarvitse pursuta useita eri pesuaineita, vaan muutamat hyvät siivousaineet pitävät kodin puhtaana ja raikkaana. Myös keittiön kaapeista löytyvät sooda, sitruuna, suola sekä etikka tuovat edullista ja ekologista tehoa siivoukseen. Voit myös tutustua tästä ympäristövastuulliseen siivoukseen.

Siivouspalvelu Loisteen asiakkaana voit luottaa siihen, että käyttämämme siivousaineet ovat turvallisia. Ne ovat terveytesi, kotisi ja luonnon edun mukaisesti valittuja.

Lisää aiheesta