”Aina oikein odotan, että olisi jo maanantai, että pääsen töihin.”

”Aivan alussa parasta oli, että pääsin siivoamaan ja oppimaan sitä työtä, mitä kentällä teemme, millaista siivoojan työ oikeasti on. Samalla pääsin kunnolla tutustumaan muihin työntekijöihin.”

Aki Vartiainen aloitti työt Loiste Siivouksessa kuusi kuukautta sitten asiakassuhdekoordinaattorina. Puolen vuoden sisällä työnkuva on laajentunut ja monipuolistunut. 

”Loisteella meidän arvomaailmaamme kuuluu olennaisesti se, että teemme työt huolella ja laadukkaasti. Panostamme siihen, että asiakas on tyytyväinen työhömme.”

”Olen saanut lisää vastuuta – ja sitä haluankin. Jos en jotain asiaa alkuun tiedä, otan siitä selvää.”

Vartiainen on opiskellut Yhdysvalloissa mielenterveyden ja päihteiden alalta maisterin tutkinnon sekä kandidaatintutkinnon psykologiasta. Hän on syntynyt Suomessa, mutta hän muutti lapsena Yhdysvaltoihin ja asui siellä 20 vuotta. Hän ehti tehdä alansa töitä noin neljä vuotta, ennen kuin palasi Suomeen 30-vuotiaana. 

”Halusin muutosta elämääni, joten lähdin etsimään töitä Suomesta. 90-vuotias vaarini asui Oulussa. Minua ilahdutti, että ehdin viettää hänen kanssaan hänen viimeiset vuotensa.”

Vastuu työssä motivoi

Nyttemmin Vartiainen tekee töitä pääasiassa Loisteen toimistolla. Hän huolehtii muun muassa asiakaspalvelusta, asiakkaiden tietojen hallinnasta ja yrityksen IT-asioista.

”Olen saanut lisää vastuuta – ja sitä haluankin. Jos en jotain asiaa alkuun tiedä, otan siitä selvää. Tärkeintä työssäni on kuitenkin huolehtia siitä, että kaikki sujuu kentällä.”

Työssään hän muun muassa lisää asiakkaat työjärjestelmään. Hän tekee läheistä yhteistyötä Emmi Myllykosken kanssa, joka jakaa siivoojille työvuorot. 

”Jos päivän aikana tulee peruutuksia tai muita muutoksia työvuoroihin, voin tarvittaessa esimerkiksi muuttaa työvuorolistaa.”

Jo puolen vuoden aikana hän on löytänyt hyvin paikkansa Loiste Siivouksen työyhteisössä. 

”Minä aina oikein odotan, että olisi jo maanantai, että pääsen töihin. Nautin työstäni. Tykkään ehkä vähän liiankin paljon tästä työstä”, hän nauraa. 

Kannustava ja tukeva työyhteisö

Vartiaisen mielestä Loiste Siivouksella on mahtava työyhteisö. Hän kokee olevansa työssään hyödyllinen ja arvostettu. Hänestä se on varmasti yksi tärkeä syy siihen, miksi hän niin viihtyy työstään.

”Olen ollut monenlaisissa paikoissa ja monella alalla. Olen tehnyt ja kokeillut periaatteessa kaikkea, mitä vain voi kuvitella. Loiste Siivouksessa on ollut poikkeuksellista se, että työnantaja oikeasti ymmärtää ja tietää, mitä kaikkea teen ja on aidosti kiitollinen työpanoksestani.”

Omat kiitoksensa Vartiainen haluaa välittää Martta Määtälle ja Marja Romppaiselle, jotka kaksi vuotta sitten yhdistivät yrityksensä ja loivat Loiste Siivouksen. 

”Martta ja Marja ovat molemmat aivan mahtavia! He oikeasti välittävät kaikista työntekijöistään ja arvostavat kaikkien työtä. Molemmat panostavat tähän työhön sata ja kymmenen prosenttia – jos ei enemmänkin. Minä en voisi parempaa työpaikkaa pyytää.”

Lisää aiheesta