Muuttosiivous valmistelee niin uuden kuin vanhan kodin seuraaville asukkaille

Loiste Siivouksen blogitekstin artikkelikuva, jossa Loisteen siistijä puhdistaa lattiaa. Blogi kertoo muuttosiivouspalvelun sisällöstä.

Muuttosiivous on palvelu, jossa siivoamme ja valmistelemme joko kodin, josta henkilö on muuttamassa pois, tai uuden kodin, johon muutto tapahtuu. Palvelun avulla voi helpottaa muuttopäivän kiirettä: edellisen asukkaan pölyt saadaan siivottua pois seuraavan asiakkaan tieltä. Näin esimerkiksi uuteen kotiin voi kantaa tavarat ja huonekalut suoraan sisään, ja vastaavasti vanhaa kotia ei tarvitse enää palata itse siivoamaan muuttokuorman siirtämisen jälkeen.

Kaikki kodit ovat erilaisia, mutta muuttosiivous voidaan toteuttaa yhtä lailla niin suurempiin omakotitaloihin kuin pieniin asuntoihinkin. Muuttosiivouksen sisältö mukautuu siis kuhunkin kohteeseen, mutta lähtökohtaisesti seuraavat asiat:

 • lattioiden perusteellinen pesu ja tarvittaessa niiden hoitokäsittely
 • parvekkeen siivous
 • kylpyhuoneen sekä saunan kaikkien pintojen pesu
 • wc-tilojen pesu sekä desinfiointi – mukaan lukien lattiakaivojen siivous
 • keittiön sekä kodinkoneiden siivous
 • ikkunoiden sisäpintojen pesu

Mikäli kohteessa on tämän lisäksi joitakin erikseen huomioon otettavia piirteitä, kannattaa niistä keskustella kanssamme tarkemmin muuttosiivousta tilatessa.

Allergiamuuttosiivous takaa täyden puhtauden

Allergiat ja yliherkkyydet vaikuttavat monen elämään ja vaativat erityishuomiota kotioloissa. Tämä voidaan asiakkaan pyynnöstä ottaa huomioon myös muuttosiivouksessa, jolloin pinnat ja ympäristöt siivotaan allergiasiivouksen mittarit täyttävällä tarkkuudella.

Allergiamuuttosiivouksessa koti puhdistetaan perusteellisesti. Koko asunto tai omakotitalo käydään läpi HEPA-suodattimella varustetulla imurilla tai vesi-imurilla. Niin sanottu ”normaali” imuri ei sovellu allergiamuuttosiivoukseen, sillä osa imureista päästää hiukkasia takaisin huoneilmaan. HEPA-suodatin on korkean erotusasteen ilmansuodatin, joka suodattaa jopa 99 % pölynimurin poistoilman haitallisista hiukkasista. HEPA-suodattimella varustettu imuri puhdistaa siis päällä ollessaan huoneilmaa koko ajan. Imurilla käydään ensin läpi kaikki asunnon pinnat: katot, seinät, kalusteet ja lattiat. Tämän jälkeen kaikki pinnat käydään vielä uudestaan lävitse puhtailla mikrokuitupyyhkeillä tai kertakäyttöliinoilla.

Imuroinnin lisäksi allergiasiivoukseen sisältyy pesuhuoneen, saunan ja wc-tilojen perusteellinen pesu. Ikkunoiden sisäpinnat puhdistetaan ja tarvittaessa voidaan suorittaa ikkunoiden pesu kokonaisuudessaan. Keittiössä uuni, jääkaappi ja pakastin puhdistetaan sisältä ja ulkoa – myös niiden takaa. Samaten asunnon lämpöpattereiden taustat puhdistetaan. Loisteen allergiamuuttosiivouksen jäljiltä uuteen kotiin voi siis muuttaa huoletta, tietäen, että se on puhdistettu läpikotaisin ja riittävällä tarkkuudella allergioiden ja yliherkkyyksien kannalta!

Onko muutto tiedossa? Tilaa Loisteen muuttosiivous!

Mikäli olet lähiaikoina muuttamassa uuteen kotiin, oletko harkinnut tilaavasi ammattilaisen tekemään muuttosiivouksen? Uuteen kotiin asettuminen on ihanaa, kun sen tietää olevan puhdas. Vanhan kodin suhteen taas saa mielenrauhan, sillä ammattilaisen toteuttama muuttosiivous täyttää aina taatusti vuokranantajan edellyttämän tason.

Jos olet kiinnostunut muuttosiivouspalvelusta, ota yhteyttä, niin keskustellaan tarpeistasi tarkemmin!

Keittiön puhtaus on tärkeää – ammattilaisen vinkit keittiön siivoukseen

Loiste Siivouksen blogitekstin artikkelikuva, jossa Loisteen siistijällä meneillään keittiön lieden puhdistus. Blogi antaa vinkkejä keittiön siivoukseen.

Keittiö on tärkeä siivota säännöllisesti ja kunnolla – kukaan tuskin haluaa käsitellä elintarvikkeita likaisessa ympäristössä! Toisaalta jatkuva ruoanlaitto ja leipominen itsessään aiheuttavat helposti sotkua, mikä pitää huolen siitä, että siivottavaa riittää.

Tähän blogiin olemme koonneet siivousalan ammattilaisten vinkkejä keittiön siivoukseen, jaoteltuna neljään eri keittiön kohteeseen.

Uunin pesu

Uuni on hyvä puhdistaa säännöllisesti, eikä pelkästään siisteyden vuoksi! Puhdas uuni nimittäin lämpenee nopeammin ja onpa puhtaan uunin tutkittu vähentävän energiankulutustakin. 

Uunipinnoille kertyneeseen kevyeen likaan tepsii mäntysuovan ja veden yhdistelmäliuos, jota levitetään kevyiden likatahrojen päälle. Tämän jälkeen uuni kuumennetaan 50 asteeseen ja annetaan sitten jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen pinnat harjataan pehmeällä harjalla ja lopuksi pyyhitään veteen kostutetulla liinalla. 

Mikäli uunissa on pinttyneempää likaa, kannattaa turvautua uunin puhdistukseen erikseen tarkoitettuihin puhdistusaineisiin. Tehokkaita puhdistusaineita käyttäessä kannattaa aina tutustua tarkasti käyttöohjeisiin ja käyttää itse suojakäsineitä. Muistathan myös huuhdella uunin hyvin pesuaineiden jäljiltä! 

Lisäksi: jos lika ei tunnu irtoavan uunin lasista, voi silloin hyödyntää lasipinnoille erikseen tarkoitettua puhdistusterää.

Jääkaapin pesu

Ruokatarvikkeita säilytetään jääkaapissa, joten sen siisteyden tärkeys on itsestään selvää. Jääkaappi tulisikin pestä vähintään pari kertaa vuodessa.

Kun ryhdyt puhdistamaan jääkappia, ota ensin ulos kaikki ruokatarvikkeet ja pyyhi sitten tasot kostealla mikrokuituliinalla. Pesemiseen voi käyttää astianpesuainetta tai mietoa yleispuhdistusainetta. Vihanneslaatikot on helppo irrottaa jääkaapista, joten ne voi tiskata perinteiseen tapaan tiskialtaassa. Hyllytasojen lisäksi myös jääkaapin tiivisteet, seinät ja ovi kannattaa pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla. Tarkista tämän jälkeen jääkaapin sisältä löytyvä poistovesiaukko. Mikäli aukko on tukkeutunut, sen voi pyyhkiä varovasti liinalla tai vaihtoehtoisesti tukkeuman voi poistaa vanupuikolla. 

Kiinnitä lopuksi vielä huomiota jääkaapin taustaan. Jääkaapin taakse kertynyt pöly voi olla jopa paloturvallisuusriski, sillä pöly heikentää ilmankiertoa ja voi laitteen kuumetessa syttyä palamaan! Aloita jääkaapin taustan puhdistaminen irrottamalla jääkaapin töpseli seinästä ja vetämällä se ulos syvennyksestään tai upotuksestaan. Imuroi sitten lattia jääkaapin takaa sekä ritilä, joka on jääkaapin takana yhdessä pölysuulakkeen kanssa. Samalla pölyt voi pyyhkiä myös jääkaapin päältä ja sivuilta. Työnnä lopuksi jääkaappi takaisin paikalleen ja laita töpseli takaisin seinään.

Liesituuletin

Liesituulettimessa on muitakin puhdistettavia osia kuin sen ulkopinnat. Yksi tärkeä puhdistuksen kohde on liesituulettimen rasvasuodatin. Mitä puhtaampi rasvasuodatin on, sen paremmin se sitoo rasvahiukkasia ja poistaa käryjä. Jos pesuväli on liian pitkä, suodattimesta voi alkaa tippua rasvaa liedelle. Rasvaa pääsee myös tuuletinpesään ja hormiin, mikä hankaloittaa ilman kulkua hormissa ja aiheuttaa palovaaran.

Aloita rasvasuodattimen puhdistaminen irrottamalla se liesituulettimesta käyttöohjeen mukaisesti. Pese metallinen rasvasuodatin kuumassa astianpesuaineliuoksessa ja harjaa pehmeällä harjalla. Jos suodatin on hyvin likainen, liota sitä kuumassa astianpesuaineliuoksessa kymmenisen minuuttia. Huuhtele suodatin huolellisesti pesun jälkeen. Jotkin suodattimet on myös mahdollista pestä astianpesukoneessa muiden tiskien kanssa – tarkista tämä liesituulettimesi käyttöohjeista. 

Suodattimen voi puhdistaa myös hyödyntämällä ruokasooda-etikka-vesiseosta. Laske lavuaariin lämmintä vettä ja lisää sekaan n. puoli desiä ruokasoodaa. Laita likainen suodatin altaaseen ja kaada sen perään noin desi etikkaa. Etikka ja sooda reagoivat toisiinsa voimakkaasti kuplimalla, jolloin kuplat tehostavat soodan rasvaa irrottavaa vaikutusta. Seoksessa liottamisen jälkeen huuhtele suodatin ja anna sen kuivua ennen sen asettamista takaisin paikoilleen liesituulettimeen.

Roskakaappi

Roskakaappikin kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Likainen roskakaappi haisee ja kaapin sisäpinnoille tarttuu jätteistä ummehtunut tuoksu. Haju taas voi kerätä paikalle hyönteisiä.

Kun ryhdyt puhdistamaan roskakaappia, aloita viemällä roskat. Irrota tämän jälkeen roskakorit ja vie ne esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Valuta koreihin kuumaa vettä ja yleispuhdistusainetta ja anna niiden liota. Harjaa sisäpinnat huolellisesti esimerkiksi tiskiharjalla. Huuhtele tämän jälkeen korit ja jätä ne kuivumaan ylösalaisin kylpyhuoneeseen. 

Tyhjennä samalla roskakaappi tyystin muista tavaroista, imuroi kaapista irtoroskat ja pyyhi roskakorin teline tai jätevaunu sekä kaapin sisäpinnat yleispesuaineen ja veden seoksella. Aseta lopuksi kuivuneet roskakorit takaisin roskakaappiin.

Tarvitsetko apua keittiön siivoukseen?

Me Loisteella siivoamme niin keittiöt kuin muutkin kodin tilat tehokkaasti ja tinkimättömällä ammattitaidolla. Mikäli haluat kutsua iloiset siistijämme apuun, ota yhteyttä!

Toimistosiivouksella tehoa ja viihtyvyyttä työpaikalle

Artikkelikuva Siivouspalvelu Loisteen blogikirjoituksessa, jonka aiheena on Loisteen palveluihin kuuluva toimistosiivous yrityksille.

Puhtaan kodin merkitys hyvinvoinnille on ilmeinen. Myöskään työpaikan siisteyden arvoa ei tulisi vähätellä, toimistolla kun saatetaan viettää jopa kolmannes arkivuorokaudesta. Onkin siis tärkeää, että myös työpaikka pidetään puhtaana toimistosiivouksella.

Toimistosiivouksella monia hyötyjä

Toimistosiivouksen hyödyt näkyvät lopulta positiivisesti myös taseessa, kun työntekijöiden teho ja työnjälki paranee. Siistitty toimisto on viihtyisä ja sinne on mukava tulla – näin työpäivä lähtee heti käyntiin positiivisella otteella. Puhdas toimisto myös tehostaa työhön ryhtymistä, kun tavarat ovat hyvässä järjestyksessä oikeilla paikoillaan eikä niiden etsimiseen siten kulu turhaa aikaa. Siivottu työpaikka voi myös edesauttaa kauppojen tekemistä, kun asiakaskohtaamiset ja palaverit yhteistyökumppaneiden kanssa voi suorittaa loistavan puhtaassa ympäristössä.

Lopulta toimistosiivous myös pitää huolta sekä kiinteistön että työntekijöiden kunnosta. Toistuvasti siivotun kiinteistön käyttöikä pitenee eikä se pääse rapistumaan yhtä helposti. Työntekijät taasen pysyvät terveempinä, kun desinfioiva toimistosiivous puhdistaa usein koskettavat tasot ja pinnat. Näin voidaan hillitä flunssan ja muiden tautien pisaratartuntoja, mikä taas vähentää sairaspoissaoloja ja lisää luonnollisesti työtehoa.

Miten toimistosiivous toteutetaan?

Siivottavat toimistot ovat aina erilaisia keskenään, mutta toimistosiivouksen kokonaisuus rakentuu tietyistä peruspalasista. Kun Loiste tulee siivoamaan yrityksen toimistoa, palveluun sisältyy:

 • työtasojen ja lattioiden puhdistus (pölyjen ja tahrojen pyyhintä tasoilta, lattioiden imuroiminen ja pyyhintä)
 • toimiston saniteettitilojen, keittiöiden ja taukotilojen siivous
 • roskien vienti (sisältäen myös paperisilppureiden tyhjennyksen)

Asiakkaan toiveesta voidaan suorittaa myös muita toimenpiteitä, esimerkiksi toimiston kukkien ja viherkasvien kastelu. Ja koska toimistoissa voi olla yrityksen toimialaan liittyviä erityistarpeita, räätälöidään toimistosiivous lopulta aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Se, kuinka usein toimistosiivousta tarvitaan, vaihtelee myös yrityksen toimialan ja toimiston käyttöasteen mukaan. Osaamme ehdottaa meihin yhteyttä ottaville yrityksille sopivaa siivoustiheyttä, mutta tässäkin asiassa toimitaan lopulta aina asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. Yleinen ylläpitosiivouksen tiheys on viikon välein.

Siivoamme kaikki työpaikat

Toimistosiivouksen palvelumme ei rajoitu pelkästään perinteiseen konttoriin, vaikka sellainen mielikuva ehkä palvelun nimestä syntyykin. Asiakkainamme on perinteisempien toimistojen lisäksi esimerkiksi laajapinta-alaisia autoliikkeitä, sekä kuntosaleja, joissa puhdistettavia pintoja riittää. Näille toimijoille teemme ylläpitosiivousta viikoittain.

Mikäli yrityksesi tarvitsee toimistosiivouksen palveluita, ota yhteyttä niin kartoitetaan tilanteesi ja tarpeesi tarkemmin!

Omakotitalon loppusiivous – helpotusta muuttopäivän kiireeseen

Loiste Siivouksen blogin artikkelikuva. Loisteen siistijä puhdistaa talon seinää varrellisella lastalla. Blogi kertoo omakotitalon loppusiivouksesta.

Uuteen taloon muuttaminen on jännittävää aikaa, etenkin jos talo on vasta valmistunut. Upouusi, rakentajien jäljiltä oleva koti on kuitenkin aina täynnä rakennuspölyä ja muuta kertynyttä likaa, joka on hyvä – ja helpointa – siivota pois ennen kuin kalusteet ja irtaimisto kannetaan sisään.

Jokainen meistä on varmasti muuttanut jossakin kohtaa elämäänsä ja ymmärtää, kuinka kiireisiä muuttopäivät voivat olla. Tavaroiden pakkaamisen, siirtämisen ja edellisen kodin siivoamisen keskellä muuttaja voi helpottaa kiireitään antamalla uuden omakotitalon loppusiivouksen Loisteen ammattilaisten tehtäväksi. Tämä säästää ajan lisäksi myös voimia ja vähentää tarvetta edestakaiseen matkustamiseen.

Ammattilaisen tekemä omakotitalon loppusiivous takaa myös, että työn jälki on laadukasta. Rakennuspöly ei välttämättä irtoa pinnoilta samalla tavoin kuin perinteinen lika. Rakennus- ja remonttipöly on monesti hyvin hienoa ja leijailevaa, ja sen hengittäminen ei ole hyväksi terveydelle. Siivousalan ammattilaiselta löytyy tarvittava osaaminen ja tehokas siivouskalusto, jolla rakennuspölystä päästään eroon, ja eri pintamateriaalit vaativat omat puhdistusmateriaalinsa ja -menetelmänsä. Esimerkkinä tästä toimii kylpyhuoneen siivous – mikäli siivousmenetelmät eivät ole oikeat, saattaa uuden kylpyhuoneen laattoihin jäädä valumajälkiä, joita on hankala saada enää jälkikäteen pois.

Mitä uuden omakotitalon loppusiivoukseen sisältyy?

Omakotitalon loppusiivous on perinpohjainen toimenpide, jossa uusi omakotitalo siivotaan varsin kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Loppusiivoukseen sisältyviä toimenpiteitä ovat:

 • Seinien sekä kattojen pölyn poisto
 • Kaappien, komeroiden sekä keittiöiden siivoaminen
 • Pölyjen pyyhkiminen kaikilta pinnoilta
 • Pistorasioiden, valokatkaisimien sekä lämpöpattereiden pyyhkiminen
 • Ovien sekä oven karmien puhdistaminen
 • Saniteettitilojen pesu sekä kylpyhuoneen seinien pesu
 • Lattiakaivojen puhdistus
 • Lattiapintojen sekä jalkalistojen imurointi sekä huolellinen pesu
 • Ikkunanpesu sisäpinnoilta

Siivouksen laajuus ja tarvittavat toimenpiteet määräytyvät toki siivottavan kohteen koon ja tyypin mukaan, mutta kyseessä on joka kerta perinpohjainen siivousoperaatio, jotta rakennuspöly saadaan pois uudesta kodista.

Tahdotko ammattilaisen hoitamaan uuden omakotitalon loppusiivouksen?

Me Loisteella teemme loppusiivouksia pitkällä kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla. Mikäli tahdot
helpottaa muuttopäivien kiirettä, ota yhteyttä!

Lisäksi huomionarvoista on, että rakennuspölyä voi kaikesta huolimatta laskeutua vielä loppusiivouksen jälkeenkin. Meiltä voit hankkia myös jatkuvan Loiste Siivouksen ylläpitosiivouksen, joka pitää uuden kotisi puhtaana myös jatkossa!

Syyssiivous valmistelee kodin pimeneviin iltoihin

Havainnollistava kuva Loiste Siivouksen siivouspalveluista, joihin sisältyy myös syyssiivous.

Kesän kääntyessä syksyyn on hyvä aika valmistella koti tulevaa varten perinpohjaisella syyssiivouksella! Puhtaassa kodissa on mukava kääriytyä sohvalle vilttiin ja nauttia pimenevistä illoista kynttilän valossa. Olemme koonneet tähän blogiin muistilistan muutamista siivoustoimenpiteistä, joita kannattaa syyssiivouksen tiimoilta toteuttaa.

Kunnon suursiivous

Syksyn saapuminen on loistava ajankohta suursiivoukselle, sillä useat kodit käyvät läpi muodonmuutoksen vuodenaikojen vaihtuessa. Kesätavarat ja -irtaimisto siirretään kaappeihin ja varastoon, ja tässä välivaiheessa on kotona yhtäkkiä normaalia enemmän tilaa siivota! Tilaisuus kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja siivota koti lattiasta kattoon oikein perinpohjaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa normaalien viikkosiivouksen toimenpiteiden tekemistä, mutta perusteellisemmin. Imuroi ja luutua lattiapinnat, mutta näe sen verran lisävaivaa, että siirrät huonekaluja kunnolla pois siivouksen tieltä – yksikään nurkka ei jää siivoamatta!

Pyyhi pölyt

Pölyjen pyyhkiminen kuulostaa itsestään selvältä, mutta suursiivouksen nimissä tämä kannattaa viedä entistä pidemmälle. Pyyhi siis pölyt aivan kaikkialta, myös paikoista, joihin normaalin viikkosiivouksen yhteydessä et kajoa. Näe vaivaa ja puhdista vaikkapa tikkaiden avulla kaikista ylimmätkin hyllyt, ovenpäälliset ja ovenkarmit.

Keittiö puhtaaksi

Perusteellinen syyssiivous kattaa luonnollisesti myös keittiön. Käy lävitse kaikki keittiön kaapit ja heitä pois vanhentuneet tuotteet. Tyhjennä hyllyt hetkeksi ja pese ne läpikotaisin. Toista sama käsittely jääkaapille: tyhjennä se, irrota hyllyt ja pese kaikki pinnat läpikotaisin. Ja kun olet vauhtiin päässyt, pese samalla myös uuni ja puhdista lieden pinnat.

Ikkunoiden pesu

Usein ikkunat pestään keväällä ja kesällä, mutta ne on hyvä pestä vielä kertaalleen ennen talven saapumista. Keväisen ikkunanpesun tarkoituksena on puhdistaa ikkunat talven pölyistä, syyspesulla voit jo tavallaan helpottaa tulevaa työtäsi. Ja onhan toki myös ihanaa, että syyspäivien valo pääsee loistamaan koko kirkkaudessaan kotiisi!

Tuuleta

Ennen talven tuloa kannattaa myös tuulettaa kaikki kodin liinavaatteet ja tekstiilit läpikotaisin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi verhojen ja petivaatteiden kantamista pihalle tai parvekkeelle tuulettumaan. Myös matot kannattaa tässä yhteydessä viedä pihalle ja tampata!

Saunan pesu

Monessa kodissa saunan pesu ajoittuu kahteen juhlaan, joihin saunominen vahvasti yhdistyy: jouluun ja juhannukseen. Syyssiivous on kuitenkin myös hyvä hetki saunanpesulle, sillä viilenevät syksyn illat varmasti houkuttelevat käyttämään saunaa tiheämmin kuin kesäaikaan. Ja kuten juhannuksen ja joulun ajalta tiedetään, on puhtaissa löylyissä aina oma tunnelmansa!

Tarvitsetko siivousapua?

Mikäli tuntuu, että aika ei riitä suureen syyssiivoukseen, voit jättää sen myös meidän huoleksemme! Näppärät ja ammattitaitoiset siistijämme voivat suorittaa kodissasi perinpohjaisen syyssiivouksen, tai vaihtoehtoisesti voit antaa hoidettavaksemme vain jonkin tietyn osa-alueen, kuten esimerkiksi ikkunoiden pesun. Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää siitä, kuinka voimme sinua auttaa!

Auton tai veneen sisätilojen siivoaminen – ohjeita puhtaaseen lopputulokseen

Loiste voi siivota autosi tai veneesi.

Auton siivoaminen tai veneen siivoaminen ei välttämättä ole ensimmäisenä mielessä, kun aletaan listata kesäistä tekemistä. Kuitenkin autossa ja veneessä saatetaan viettää paljonkin aikaa kesäisin, joten niiden puhtaus vaikuttaa suoraan vaikkapa lomareissun viihtyisyyteen. Olemme koonneet tähän blogiin muutamia vinkkejä auton siivoamiseen – ja samat ohjeet ovat ehdottomasti sovellettavissa myös veneen siivoamiseen.

Ensi alkuun, ennen kuin ryhtyy suorittamaan tarkempia auton siivoustoimenpiteitä, kannattaa esiin ottaa ihan normaali pölynimuri ja käydä auto lävitse huolella. Penkkien välit, mattojen alistat ja lokerikot keräävät huomaamattakin paljon kiviä, likaa ja roskia, jotka on syytä putsata pois muiden siivoustoimien tieltä. Matot voi ravistella auton ulkopuolella ja tarpeen vaatiessa pestä.

Sisätilojen puhdistuksessa on monta huomioitavaa asiaa

Auton spesifimmät siivoustoimet kannattaa aloittaa pesemällä sisäpäällysteet hellästi vedellä. Pinttyneen lian putsaamiseen voi käyttää hyvin mietoa pyykinpesuaineliuosta, mikäli kyseessä on kangaspäällinen. Pyykinpesuainekäsittelyn jälkeen on tärkeää muistaa pyyhkiä pesty kohta kostealla. Jälkiviisastelun uhallakin on kuitenkin huomautettava, että parhaiten lika irtoaa niin kangas- kuin nahkapäällysteistäkin, jos ne pyyhkii välittömästi likaantumisen tapahduttua.

Mikäli ajoneuvossa on nahkaistuimet, täytyy se ottaa huomioon pesuaineita valitessa. Auton nahkaistuinten puhdistamisen voi suorittaa käyttämällä samoja aineita, millä kodin nahkahuonekalutkin putsattaisiin. Mikäli pesuainetta käyttää, on puhdistettava pinta hyvä käydä lopuksi läpi hoitavalla aineella, mikä suojelee nahkaa esimerkiksi halkeilulta. Nahkapintojen siivoukseen pätee myös tuttu ohje, jota näkee usein: mikäli mahdollista, pesuainetta kannattaa testata aluksi poissa näkyviltä olevaan kohtaan – näin voi välttyä ikäviltä ja peruuttamattomilta yllätyksiltä.

Auton ikkunat kannattaa ehdottomasti pestä myös sisäpuolelta. Estetiikan lisäksi kyseessä on turvallisuusseikka: ikkunoiden sisäpinnoille kertyvä lika voi muodostaa kuljettajan näkyvyyttä heikentävän kalvon. Paras materiaali pyyhintään on mikrokuituliina. Pesuaineena ikkunoiden sisäpintojen pesemiseen toimii oivasti esimerkiksi sumutettava lasinpesuneste. Vaihtoehtoisesti on mahdollista käyttää vaikkapa käsitiskiainetta, mutta tällöin tulee pitää huoli siitä, että tekee tarpeeksi laimean liuoksen.

Auton ohjaamon erinäiset pinnat voi käydä lävitse harjapäisellä imurin suuttimella ja tämän jälkeen mikrokuituliinalla. Erittäin laimea käsitiskiaineseos toimii jälleen pesuaineena, mutta ohjaamon pinnoille on olemassa myös niitä varten luotuja puhdistusaineita.

Lopuksi vielä yleinen huomio auton (tai veneen) pesemiseen: jos sisäpintojen pesun suorittaa kirkkaassa auringonpaiseessa, on mahdollista, että pesussa käytetyt aineet palavat kiinni kuumenneisiin pintoihin. Tästä syystä pesuoperaatiot kannattaa jättää varjoisammalle päivälle. Pesun voi myös mahdollisuuksien mukaan suorittaa vaikkapa autotallissa, jolloin porottava aurinko ei pääse tekemään vahinkoa.

Kaipaako autosi tai veneesi pesua?

Me voimme tulla halutessasi siivoamaan veneesi tai autosi. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarpeistasi tarkemmin!

Puhdas sauna, mahtavat löylyt – vinkkejä saunanpesuun

Seuraa näitä Loiste Siivouksen vinkkejä, niin lopputuloksena on puhdas sauna.

Sauna on ehdoton osa suomalaisuutta, niin arjen kuin juhlankin keskellä. Koska sauna on vaihtelevan kovassa käytössä ympäri vuoden, on sen siisteydestä tärkeää pitää huolta. Usein saunanpesu saatetaan ajoittaa jonkin juhlapyhän yhteyteen, esimerkiksi ennen joulusaunaa tai juhannusta. Tosiasiassa saunan peseminen ei tietenkään ole riippuvainen vuodenajasta, mutta olisi kuitenkin hyvä muistaa, että sauna kannattaa pestä ainakin kahdesti vuodessa – ja useamminkin, mikäli saunaa käytetään tiuhaan.

Näillä nikseillä saat puhtaan saunan

Sauna on käyttötarkoitukseltaan erilainen kuin kodin muut huoneet, joten sen siivouksessakin tulee noudattaa hieman erilaisia periaatteita. Siivottava materiaali on pääasiassa puuta ja sauna on luonnollisesti käytettäessä kuuma.

Kun saunaa ryhdytään siivoamaan, on sen hyvä olla hieman lämmin – ei kuitenkaan löylykuuma. Näin sauna kuivuu nopeammin pesun jälkeen!

Käytettävän pesuveden tulee olla lämmintä, jotta puun syyt aukeavat. Tällöin lika irtoaa helpommin ja pesu on tehokkaampaa. Lauteet kannattaakin aivan pesun aluksi kastella kauttaaltaan lämpimällä vedellä. Puiden syyt on syytä huomioida myös itse pesussa, sillä juuriharjalla hankaaminen tulee tehdä puiden syiden suuntaisesti parhaan tehon saavuttamiseksi.

Juuriharjan ja lämpimän veden kumppaniksi pesuoperaatioon ei tarvita monimutkaisia pesuaineita. Me Loisteella suosittelemme pesuaineeksi kotimaista Eucaa, jota saunan pesemisessä ei tarvita kuin korkillinen ämpärilliseen vettä. Euca-pesuaine on myös laajemmin käytössä Loisteen ylläpitosiivouksissa, ja se on ekologinen ja myrkytön puhdistusaine.

Lisävinkkinä läpikotaisin puhtaan saunan saavuttamiseksi mainittakoon, että lauteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan irrottaa ja puhdistaa myös alapuolelta. Lika tuppaa kertymään herkästi juuri lauteiden alle ja juuri samasta paikasta käynnistyy useimmiten myös lauteiden lahoaminen.

Pesun jälkeen lauteet tulee huuhdella kylmällä vedellä, joka saa puun puhdistetut syyt sulkeutumaan.

Valtaosa saunan pesemisestä liittyy sen puisiin rakenteisiin, mutta on syytä muistaa myös saunan kokonaisvaltainen puhtaus. Esimerkiksi saunatilan lattiakaivo on hyvä puhdistaa siinä, missä muutkin kodin lattiakaivot. Yksi seikka, joka kannattaa myös ottaa huomioon, on kiuaskivien vaihtaminen kerran vuodessa. Mikäli kiukaassa käytetään keraamisia kiviä, vaihtotahti voi olla hieman harvempi.

Tahdotko, että tulemme pesemään saunasi?

Näillä neuvoin saunasta saa raikkaan puhtaan, ja mikäs olisikaan parempaa kuin löylyt puhtaassa saunassa! Mikäli tuntuu, että oma aika ei riitä saunan pesemiseen, meidät voi kutsua myös saunanpesuhommiin. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin saunanpesutarpeistasi!

Puhtaat näyteikkunat ovat yrityksen käyntikortti – yritysten ikkunanpesu kannattaa

Yritysten ikkunanpesu kannattaa ympäri vuoden.

Keväisen auringon valaisemat kadut ja kohoava elohopea houkuttelevat ihmiset jalkautumaan kaupungille. Myös yritysten on silloin syytä karistaa menneen talven liat julkisivustaan, sillä heleän kevätpäivän kanssa kilpaa sädehtivät näyteikkunat houkuttelevat asiakkaita aivan eri tavalla kuin nuhjuisen harmaat lasit.

Yritysten ikkunanpesu vastaa pitkälti kotitalouksien ikkunanpesua, mutta suuremmassa mittakaavassa. Näyteikkunoiden suuri koko ja mahdolliset erityismuodot tuovat omat haasteensa pesutyöhön, mutta ne ovat ratkaistavissa asiaan tarkoitetuilla erityistyövälineillä. Me Loisteella kykenemme jopa 6 metrin korkuisten ikkunapintojen puhdistukseen jatkovarsien avulla!

Etenkin kaupungin keskustassa tai muiden vilkkaiden kulkureittien varrella sijaitsevien liiketilojen ikkunat ovat kovan rasituksen kohteena. Ikkunoiden läheisyydessä liikkuvat ihmisjoukot ja kulkuvälineet nostattavat pölyä kadusta vielä tavanomaista enemmän, mikä johtaa nopeasti ikkunoiden harmaantumiseen.

Tarve yrityksen ikkunanpesulle on suurin keväisin, kun lumet ovat sulaneet ja katupöly leijuu ilmassa. Yritysten olisi kuitenkin hyvä pitää huoli näyteikkunoiden ja liiketilan muiden ikkunoiden puhtaudesta ympäri vuoden, sillä kyseessä on eräänlainen suora yrityksen käyntikortti. Likaisista ikkunoista ei näe kunnolla sisään ja ne voivat antaa yrityksestä myös huonon mielikuvan. Syytä on muistaa, että puhtaista ikkunoista ilahtuvat muutkin kuin asiakkaat: kun työympäristö on puhdas ja auringonvalo pääsee loistamaan ikkunoista sisään, kohottaa se työntekijöiden mielialaa ja parantaa työn viihtyvyyttä!

Pesemme kaikenkokoisia kohteita

Me Loisteella teemme ikkunanpesuja kaikenkokoisiin yrityksiin, liiketiloihin ja kiinteistöihin. Erikoisvälineistöömme kuuluu pitkien pesuvarsien lisäksi tehokkaat pesuaineet. Ympäristöystävällisyys on toiminnassamme tärkeää, joten käyttämämme pesuaineet ovat ekologisia. Voimme pestä myös liiketilan parvekelasit, mikäli sellaiset kohteessa on. Mahdollisuuksien mukaan puhdistamme lasipintojen lisäksi myös ikkunankarmit ja ikkunalaudat.

Kun yritykset tilaavat ikkunanpesun, he voivat edesauttaa työn jouhevaa suorittamista järjestämällä siistijöillemme reilusti tilaa ikkunoiden aukomiseen ja pesemiseen. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että suuret huonekalut ja tavarat kannattaa siirtää jo etukäteen pois ikkunoiden edestä, mikäli se on mahdollista. Näillä toimin saavutetaan kattavampi puhtaus nopeammin ja pienemmillä ponnisteluilla!

Koska yritykset ja niiden liiketilat eroavat toisistaan koiltaan ja pohjaratkaisuiltaan, teemme kohteeseen ennen ikkunanpesua maksuttoman arviointi- ja kartoituskäynnin. Käynnillä arvioimme yrityksen ikkunanpesuun tarvittavan henkilöstön määrän ja kartoitamme esimerkiksi sen, millaista erikoisvälineistöä kohteessa vaaditaan. Näin pystymme optimoimaan toimintamme ja käymään tehokkaasti töihin paikalle saavuttuamme!

Yrityksen ikkunanpesu ajankohtainen?

Kaipaavatko yrityksesi tai liiketilasi ikkunat pesua talven jäljiltä tai muuten vain? Ota meihin yhteyttä ja keskustellaan tarkemmin tarpeistasi!

Siivous ilman arvonlisäveroa – kenelle etu on tarkoitettu?

Siivous ilman arvonlisäveroa on suunniteltu tukemaan sellaisia henkilöitä, joiden kyky huolehtia oman kotinsa siisteydestä on alentunut merkittävästi tiettyjen olosuhteiden myötä. Näihin olosuhteisiin luetaan esimerkiksi korkea ikä ja sairauden tai vammautumisen myötä alentunut toimintakyky, joko pitkäaikaisesti tai hetkellisesti. Myös esimerkiksi perheen sisäiset, arkea huomattavasti kuormittavat tilanteet voivat oikeuttaa siivouspalveluiden arvonlisäverottomuuteen.

Päätöksen siivouspalveluiden verovapaudesta tekee loppuviimein palveluita tarjoava yritys, joka arvioi tilanteesi aina tapauskohtaisesti. Mikäli siis kokee, että oman kodin siisteydestä huolehtiminen on muuttunut mahdottomaksi ja että tarvitsee siivousyrityksen apua, voit ottaa yhteyttä meihin ja selittää oman tilanteensa. Mikäli kriteerit täyttyvät, teemme yhdessä asiakkaan kanssa palvelusuunnitelman ja palvelusopimuksen, joka oikeuttaa arvonlisäverottomaan siivoukseen. Poikkeuksena tilanteen arviopohjaisuuteen mainittakoon kuitenkin se, että yli 80 vuoden ikäisenä on automaattisesti oikeutettu saamaan arvonlisäverotonta siivouspalvelua.

Ketkä saavat tarjota alv 0 % -siivousta?

Siivouspalveluiden arvonlisäverottomuus perustuu siihen, että kyseessä on tukipalvelu kunnan järjestämälle sosiaalihuoltopalvelulle. Yksityisen yritykset saavat tarjota arvonlisäverotonta siivouspalvelua vain silloin, jos ne ovat tehneet hyväksytyn ilmoituksen kunnalle. Me Loisteella olemme rekisteröityneet kunnan sosiaalitoimeen tukipalveluita tarjoavaksi yritykseksi, ja voimme tarjota arvonlisäverotonta siivouspalvelua Oulun alueella.

Arvonlisäverottomuus + kotitalousvähennys? Kyllä vain!

Arvonlisäveron osuus siivouspalvelustamme on normaalisti 24 %. Tämän 24 %:n edun päälle on mahdollista hyödyntää vielä kotisiivouspalveluiden kotitalousvähennyskelpoisuus! Kotitalousvähennys tarkoittaa tiivistettynä sitä, että kotisiivouspalvelun työn osuudesta on mahdollista vähentää 60 % omassa verotuksessaan (vuositasolla 3500 euroon asti, omavastuu kokonaissummasta 100 €). Jos arvonlisäverottomuuden siis yhdistää kotitalousvähennykseen, puhutaan jo erittäin mittavasta alennuksesta siivouspalvelun hintaan.

Kotitalousvähennykseen on oikeutettu silloin, kun siivouspalvelua hankkii omaan asuinkiinteistöönsä tai omien vanhempien asuinkiinteistöön. Lisäksi kotitalousvähennys edellyttää, ettei siivouspalvelua hankita kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Mikäli kotitalousvähennyksestä ja sen hakemisesta haluaa lukea lisää, kirjoitimme blogiimme vastikään vuoden 2022 kotitalousvähennyksen korotuksista ja vähennyksen konkreettisesta hakemisesta!

Puhdas koti on jokaisen oikeus

Puhdas elinympäristö vaikuttaa hyvinvointiin ja jaksamiseen, eikä siitä tulisi joutua tinkimään heikentyneen toimintakyvyn myötä. Olemme omalta osaltamme auttamassa tarjoamalla alv 0 siivouspalvelua Oulun alueella. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää tilanteestasi!

Kotitalousvähennyksen korotus – oletko tietoinen?

Tiesitkö, että kotisiivouspalvelut lasketaan kotitalousvähennyksen piiriin? Tiesitkö, että 1.1.2022 alkaen kotitalousvähennykseen tuli merkittävä korotus? Huomattavan harva on edes tietoinen kotitalousvähennyksen mahdollisuudesta, mutta nyt viimeistään kannattaa tutustua aiheeseen – ja säästää selvää rahaa verotuksessa!

Huomattava rahallinen etu

Kotitalousvähennyksen korotus on osa suurempaa kokeilua, jossa tutkitaan vähennyksen vaikutusta alan työllisyyteen. Aikaisemmin kotitalousvähennystä sai 40 % työn hinnasta, kun siivouspalvelun tilasi yritykseltä. Nyt kokeiluvuosina 2022–2023 vähennyksen määrä nousi 60 %:iin työn hinnasta! Samalla korotettiin myös enimmäisvähennyksen määrää: aikaisemmin kotitalousvähennystä oli mahdollisuus saada korkeintaan 2250 euroa vuodessa, mutta nykyisin maksimisumma on 3500 euroa. Vuosittainen omavastuuosuus pysyy kuitenkin samansuuruisena, 100 eurossa.

Korotus on huomattava ja säästön mahdollisuus verotuksessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Milloin kotitalousvähennykseen on oikeutettu?

Loisteelta hankittavat kotisiivouksen palvelut menevät kotitalousvähennyksen piiriin, ja vähennys tehdään suoraan maksettavista veroista. Vähennys myönnetään tehdyn työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaalikuluista tai matkan osuudesta. Hakeaksesi vähennystä tarvitset siis siivousyritykseltä eritellyn laskun, josta käy ilmi työn osuus hankitun palvelun hinnasta.

Mikäli hankit siivouspalveluita vaikkapa toistuvana palveluna, voit ilmoittaa hankinnoista Verohallinnolle sitä mukaa, kun niistä maksat. Tärkeää on kuitenkin huomata, että ilmoituksen voi tehdä aina vasta sen jälkeen, kun maksu on suoritettu – ei etukäteen! Sinun ei tarvitse ilmoittaessa huomioida omavastuuosuutta, vaan Verohallinto ottaa sen huomioon laskutoimituksissaan.

Jos ilmoitat tapahtuneista siivouspalveluista heti niistä maksettuasi, näkyy kotitalousvähennys ennakonpidätysprosentin pienenemisenä. Voit myös halutessasi ilmoittaa maksettuja siivouspalveluita kerralla useampia, vaikkapa vuosittaisen esitäytetyn verotietolomakkeen yhteydessä. Tällöin kotitalousvähennys toteutuu veronpalautuksen muodossa.

Kotitalousvähennykseen on oikeus myös silloin, kun kotisiivouspalvelu on hankittu lahjakortilla. Kotitalousvähennykseen on oikeutettu lahjakortin käyttäjä, ja vasta kun lahjakortilla ostetaan siivouspalvelu. Lahjakortin ostaminen ei siis vielä ole vähennykseen oikeuttava teko.

Lisäksi tulee aina ottaa huomioon se, että kotitalousvähennykseen oikeuttavat siivouspalvelut tulee hankkia omaan asuinkiinteistöönsä tai vapaa-ajan asuntoonsa – yhdellä poikkeuksella. Mikäli lapset hankkivat siivouspalvelua omille vanhemmilleen näiden asuntoon tai vapaa-ajan asuntoon, ovat lapset tällöin oikeutettuja kotitalousvähennykseen. Tämä on ainoa poikkeus sääntöön.

Ohjeita ja laskuri

Tarkempia hakuohjeita löytyy Verohallinnon nettisivuilta.
Verohallinnon sivuilta löydät myös laskurin, jolla voit arvioida kotitalousvähennyksen määrää. Laskurin löydät täältä.