Skip to content

Perus- ja ylläpitosiivous
pitävät tilat kunnossa

Perussiivous on määräajoin tehtävä perusteellinen siivous kotiin tai yritystiloihin. Perussiivous tulee ajankohtaiseksi silloin, kun tavallisella ylläpitosiivouksella ei saavuteta kohteeseen tarvittavaa siisteystasoa. Me Siivouspalvelu Loisteella suosittelemme perussiivouksen tekemistä kohteesta riippuen 1–2 kertaa vuodessa.

Ylläpitosiivous vähentää merkittävästi perussiivouksen tarvetta. Säännöllisesti tehty siivoaminen edesauttaa kohteen siistinä pysymistä sekä pitää huoneilman raikkaana. Ylläpitosiivouksen tueksi on kuitenkin hyvä valita säännöllisin väliajoin perussiivous, jossa kohteen siivoamien suoritetaan erittäin tarkasti. Perussiivouksen jälkeen ylläpitosiivous on vastavuoroisesti taas helpompi tehdä, ja tilat pysyvät todella helposti siisteinä ja puhtaina.

Perussiivous vai ylläpitosiivous?

Jos kohdetta ei ole aikaisemmin siivottu ammattilaisten toimesta, suosittelemme ottamaan ensin perussiivouksen. Perussiivouksessa kohde käydään järjestelmällisesti läpi kokonaisuutena, jossa pölyt sekä liat poistetaan tarvittaessa seiniestä lähtien. Perussiivouksen tarkoituksena on saavuttaa kohteeseen erinomainen siisteystaso, jonka jälkeen ylläpitosiivouksen avulla tätä siisteystasoa pidetään yllä.

Perussiivouksen merkityksen huomaa esimerkiksi silloin kun kuvittelee kodin olevan jo pintaremontin tarpeessa, mutta huolellisen perussiivouksen alta paljastuukin yllättävän siistit ja hyväkuntoiset pinnat. Laadukkaasti toteutetulla perussiivouksella saadaan nuhjuisenkin näköisen huoneen ilme kirkastumaan ja sisäilma raikkaammaksi.

Perusiivous voidaan rinnastaa esimerkiksi joulusiivoukseen. Nykyäänkin monet tahtovat, että koti siivotaan perusteellisesti edes kerran vuodessa, joten joulusiivous on erinomainen tapa tehdä vuosittainen perussiivous. Me Siivouspalvelu Loisteella suoritamme joulusiivouksia perussiivouksina tai sovitusti ylläpitosiivouksina.

Kiinnostuitko kotisiivouksesta? Lue lisää palveluistamme!

Mitä perussiivous sisältää?

Perussiivouksen tarkoitus on poistaa huoneesta pöly- sekä likakertymät. Perussiivous toteutetaan aina oikeassa perussiivousjärjestyksessä; puhtaimmasta likaisimpaan eli ylhäältä alas. Pölyt sekä lika poistetaan tehokkailla siivousmenetelmillä joko käsin tai tarvittaessa koneella. Tilan materiaalivalinnat määrittävät pitkälti sen, mitä siivousmenetelmiä sekä -aineita kohteessa käytetään.

Perussiivous on tilan kokonaisvaltainen puhdistaminen. Pölyä ja likaa keräävät tasot, ilmastointiputket, valaisimet sekä kaikki muu irtaimisto puhdistetaan huolella. Kovimmalla kulutuksella oleva lattia sekä mahdollisen portaikko pestään perusteellisesti ja tarvittaessa vahataan. Käytämme ammattimaisia ja huollettuja välineitä kaikissa siivottavissa kohteissa.

Siivouspalvelu Loisteen perussiivoukseen voi asiakas itse vaikuttaa. Teemme ensimmäisenä kohteen kartoituksen, jonka pohjalta tehdään työn suunnitelma. Asiakkaalla itsellään on mahdollisuus esittää toiveita siivoamisen suhteen. Esimerkiksi kaappien tai komeroiden siivoaminen ai automaattisesti kuulu perussiivoukseen, mutta jos asiakas tahtoo, ne sisällytetään perussiivoukseen.

Perussiivouksesta ylläpitosiivoukseen

Kun olemme suorittaneet kohteen perussiivouksen, suosittelemme säännöllistä ylläpitosiivousta joko meidän kauttamme tai itse tehden. Ylläpitosiivous on helppo suorittaa perussiivottuun kohteeseen, sillä perussiivouksessa pinttymät ja liat sekä hankalissakin paikoissa ollut pöly on poistettu.

Säännöllisellä ylläpitosiivouksella saadaan perussiivouksen tarvetta harvennettua. Suorittamamme ylläpitosiivous edistää tilan pintojen kunnossa pysymistä sekä huoneilman puhtautta. Säännöllisellä ylläpitosiivouksella on positiivinen vaikutus niin siivottaviin pintoihin kuin myös siivoustyön tilaajalle. Ottamalla kotisiivouksen Siivouspalvelu Loisteelta omasta vapaa-ajasta on mahdollisuus nauttia ilman siivoamisen stressiä!