Skip to content

Perus- ja ylläpitosiivous
pitävät tilat kunnossa

Perussiivous on määräajoin tehtävä perusteellinen siivous kotiin tai yritystiloihin. Perussiivous tulee ajankohtaiseksi silloin, kun tavallisella ylläpitosiivouksella ei saavuteta kohteeseen tarvittavaa siisteystasoa. Me Siivouspalvelu Loisteella suosittelemme perussiivouksen tekemistä kohteesta riippuen 1–2 kertaa vuodessa.

Ylläpitosiivous vähentää merkittävästi perussiivouksen tarvetta. Säännöllisesti tehty siivoaminen edesauttaa kohteen siistinä pysymistä sekä pitää huoneilman raikkaana. Ylläpitosiivouksen tueksi on kuitenkin hyvä valita säännöllisin väliajoin perussiivous, jossa kohteen siivoamien suoritetaan erittäin tarkasti. Perussiivouksen jälkeen ylläpitosiivous on vastavuoroisesti taas helpompi tehdä, ja tilat pysyvät todella helposti siisteinä ja puhtaina.

Perussiivous vai ylläpitosiivous?

Jos kohdetta ei ole aikaisemmin siivottu ammattilaisten toimesta, suosittelemme ottamaan ensin perussiivouksen. Perussiivouksessa kohde käydään järjestelmällisesti läpi kokonaisuutena, jossa pölyt sekä liat poistetaan tarvittaessa seiniestä lähtien. Perussiivouksen tarkoituksena on saavuttaa kohteeseen erinomainen siisteystaso, jonka jälkeen ylläpitosiivouksen avulla tätä siisteystasoa pidetään yllä.

Perussiivouksen merkityksen huomaa esimerkiksi silloin kun kuvittelee kodin olevan jo pintaremontin tarpeessa, mutta huolellisen perussiivouksen alta paljastuukin yllättävän siistit ja hyväkuntoiset pinnat. Laadukkaasti toteutetulla perussiivouksella saadaan nuhjuisenkin näköisen huoneen ilme kirkastumaan ja sisäilma raikkaammaksi.

Perusiivous voidaan rinnastaa esimerkiksi joulusiivoukseen. Nykyäänkin monet tahtovat, että koti siivotaan perusteellisesti edes kerran vuodessa, joten joulusiivous on erinomainen tapa tehdä vuosittainen perussiivous. Me Siivouspalvelu Loisteella suoritamme joulusiivouksia perussiivouksina tai sovitusti ylläpitosiivouksina.