Euca-pesuaine – kotiin ja työpaikalle ekologista puhtautta

Euca-pesuaine

”Euca-pesuaine on testauksen myötä jäänyt meille käyttöön, sillä se on niin hyvä. Siivoojamme ovat päivittäin tekemisissä pesuaineiden kanssa, joten niiden pitää olla hyviä. Niistä ei saa aiheutua päänsärkyä tai muita oireita. Itselleni tärkeä kriteeri on myös se, että pesuaineen pitää olla luonnonmukainen.”

Näin kertoo Siivouspalvelu Loisteen toimitusjohtaja Martta Määttä perusteita sille, miksi he ovat ottaneet Euca-pesuaineen käyttöönsä. He ovat ajan saatossa testanneet paljon erilaisia pesuaineita. Suuri osa niistä on jäänyt pois käytöstä, sillä ne eivät ole vastanneet odotuksia. 

Euca-pesuaine on ekologinen pesutiiviste. Vaikka kyseessä on yksi ja sama pesuaine, sillä on monta käyttötapaa ja kohdetta.

Euca-pesuaine on ollut Siivouspalvelu Loisteella käytössä nyt noin kaksi vuotta. Määttä sanoo, että he eivät ole löytäneet tästä pesuaineesta vielä moitittavaa. Se toimii hyvin ja sitä voi käyttää monenlaisissa tilanteissa. 

”Euca-pesuaine on meidän käytetyin pesuaine. Käytämme sitä päivittäin kaikissa kohteissamme. Sitä käytetään perussiivouksessa ja esimerkiksi saunojen siivouksessa. Erikoissiivoukseen ja esimerkiksi kalkinpoistoon meillä on omat aineet, ja ikkunanpesuun käytämme lasinpesuainetta.”

Millainen Euca-pesuaine on?

Euca-pesuaine on ekologinen pesutiiviste. Vaikka kyseessä on yksi ja sama pesuaine, sillä on monta käyttötapaa ja kohdetta. Pesuainetta voi käyttää muun muassa pyykkäyksessä, siivouksessa, ikkunoiden pesussa ja tiskaamisessa.

”Nyt korona-aikana Euca-pesuaine on siitäkin hyvä, että se on myös desifioiva aina. Samalta valmistajalta on myös käsidesiä, jota meillä on myös käytössä.”

Euca-pesuaine ei sisällä fosfaattia, homeenestoainetta, säilöntäaineita, zeoliittia eikä väriaineita. Tällä pesuaineella voi pestä kaikki vesipesua kestävät pinnat. Koska Euca ei sisällä saippuaa, sillä voi pestä laminaattilattiatkin. 

Kiitosta asiakkailta hyvästä tuoksusta

Siivouspalvelu Loiste on saanut usein kiitosta Euca-pesuaineen miellyttävän raikkaasta eucalyptuksen tuoksusta. Pesuaineessa oleva eucalyptus on haihtuva öljy, joten siitä ei jää pesuainejäämiä. Näin ollen puhdas pyykki ja puhdas tila tuoksuvat hyvälle ja raikkaalle. 

”Asiakkaat tykkäävät tosi paljon Euca-pesuaineen tuoksusta. Siitä jää siivouksen jälkeen tosi freesi tuoksu. Vaikka olisi allergiaa tai yliherkkyyttä, niin tämän pesuaineen ei pitäisi aiheuttaa oireita.”

Siivouspalvelu Loisteella on ollut aiemmin tuoksuttomat aineet käytössä. Euca-pesuaineen jättämä tuoksu on kuitenkin niin mieto ja miellyttävä, että he ovat ottaneet myös tämän pesuaineen valikoimiinsa. Asiakkailta tullut kiitos on tukenut tätä valintaa.

”Meidän asiakkaamme ostavat usein itsekin tätä ainetta meidän kauttamme. He ovat olleet siihen tyytyväisiä.”

Siivouspalvelu Loiste on yksi Euca-pesuaineen jälleenmyyjistä. Jos kiinnostuit tästä pesuaineesta, voit tilata sitä meidän kauttamme. Yhteystietomme löydät täältä.

Siivousaineet – parhaat vinkit kodin siivoukseen

Siivousaineet ja niiden luonnonmukaisuus ovat meille Siivouspalvelu Loisteelle tarkoin harkittuja valintoja. Pitkällä siivousalan kokemuksella voi todeta, että luonnonmukaiset ja käyttäjälle turvalliset siivousaineet tehoavat yhtä hyvin kodin likatahroihin kuin usein maniostetut, likaa räjäyttävät pesuaineet, jotka sisältävät voimakkaita tehosteaineita sekä hajusteita.

Kotisiivouksessa luonnonmukaiset siivousaineet toimivat tehokkaasti: kodin pinnat pysyvät hyvinä eivätkä luonto tai itse siivoaja altistu haitallisille aineille siivotessa. Siivouskaapin ei siis tarvitse pursuta erityyppisiä pesuaineita, vaan kodin saa pidettyä puhtaana ja raikkaana muutamien peruspesuaineiden avulla.

Parhaat siivousaineet kodin ekologiseen siivoamiseen:

Euca-siivousaine

 • Luonnonmukainen, eucalyptusöljyä sisältävä tehokas yleispesuaine, jota voidaan käyttää kaikkeen pesuun ja siivoamiseen, aina pyykinpesusta saunan pesuun.
 • Valmistettu vanhan australialaisen ohjeen mukaan ja on täysin biohajoava.
 • Raikas eucalyptuksen tuoksu, joka ei rasita hengityselimiä.
 • Ei sisällä fosfaattia eikä zeoliittia ja sen pH-arvo on neutraali.
 • Siivousaine on tiiviste, joten pullollisella pärjää todella kauan – pieni loraus esimerkiksi sumutepulloon lisättynä riittää.
 • Luonnollisesti desinfioiva, joten sopii erinomaisesti esimerkiksi saunan ja saniteettitilojen pesuun.

Universal Stone -siivousaine

 • Kiinteä yleispuhdistuskivi, joka sisältää vihreää saippuaa, kasvipohjaista glyseriiniä sekä kiillotussavea.
 • Todella riittoisa siivousaine kiinteän muotonsa ansiosta; aktiivisessa käytössä yksi purkki riittää ainakin vuodeksi.
 • Hellävarainen ja turvallinen iholle, joten lapsi- ja lemmikkiperheissä turvallinen valinta.
 • Voidaan käyttää kaikille kodin koville pinoille poistamaan likaa ja suojaamaan pintojen likaantumista.
 • Käytetään pyyhkäisemällä kostetulla sienellä kiven pintaa, jolloin sieneen jäänyt pesuaine alkaa vaahdota veden avulla.
 • Poistaa pinttyneetkin likatahrat naarmuttamatta pintoja.
 • Pesee niin keittiön keraamisen lieden kuin WC-istuimenkin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Siivousaineet sekä muut siivouksessa käytettävät puhdistusaineet ovat olennainen osa siivousta – ne irrottavat pinttyneimmätkin likatahrat veden avulla kodin eri pinnoilta. Siivousaineen teho perustuu pesuaineiden ja lian aiheuttamaan kemialliseen reaktioon, vaikka siivoaisi täysin luonnonmukaisilla ja turvallisilla aineilla. Tämä takoitta sitä, että oikeanlaisten pesuaineiden valitsemisessa tarvitaan hiukan kemian tuntemusta ja ymmärtämistä.

Tärkein seikka pesevän siivousaineen valitsemisessa on pesuaineen pH-arvo, joka määrittää aineen happamuuden tai emäksisyyden. Pestävän pinnan materiaali sekä lian koostumus vaikuttavat pesuaineen happamuuden valintaan. Esimerkiksi kalkkisaostumat pesuhuoneesta lähtevät happamalla pesuaineella, kun taas emäksiset, pH-arvoltaan korkeammat siivousaineet, tehoavat rasvaiseen likaan.

Kodin siivouskaapin sisällön ei siis tarvitse pursuta useita eri pesuaineita, vaan muutamat hyvät siivousaineet pitävät kodin puhtaana ja raikkaana. Myös keittiön kaapeista löytyvät sooda, sitruuna, suola sekä etikka tuovat edullista ja ekologista tehoa siivoukseen. Voit myös tutustua tästä ympäristövastuulliseen siivoukseen.

Siivouspalvelu Loisteen asiakkaana voit luottaa siihen, että käyttämämme siivousaineet ovat turvallisia. Ne ovat terveytesi, kotisi ja luonnon edun mukaisesti valittuja.

Petivaatteiden tuuletus pakkasella raikastaa huoneilmaa

Petivaatteiden tuuletus pakkasella

Tiedäthän, miltä tuoksuu ulkona raikastetut tekstiilit? Petivaatteiden tuuletus pakkasella tuo raikkaan tuoksun makuuhuoneeseen. Tuoksu tuo ehkä mieleen lapsuuden, lauantai-illan saunan jälkeisen tuoksun, kun pujahdit peiton alle nukkumaan. Raikkaiden petivaatteiden tuoksu onkin usein listattu yhdeksi ihanimmaksi tuoksuksi vauvantuoksun ja oman lemmikin tuoksun rinnalle.

Petivaatteiden tuuletus pakkasella kuuluu useimpien talviajan siivoukseen. Puhtaat liinavaatteet on ihana saada laitettua raikkaiden ja tuoksuvien petivaatteiden ylle. Ulkoilma raikastaa niin peitot, tyynyt kuin patjat etenkin silloin, jos ulkoilma on pakkasasteiden puolella. Kuivassa pakkasessa petivaatteet tuulettuvat kunnolla ja niihin jää pitkäksi aikaa ihana tuoksu.

Miksi petivaatteiden tuuletus pakkasella kannattaa?

Petivaatteisiin tarttuu käytön aikana erinäisiä hiukkasia: kuollutta ihosolukkoa, huonepölyä, hiuksia ja likaa. Puhtaat liinavaatteet kuitenkin vähentävät merkittävästi petivaatteisiin kohdistuvaa rasitusta, mikä vähentää petivaatteiden pesuntarvetta. Petivaatteet on hyvä kuitenkin tuulettaa tai imuroida aina liinavaatteiden vaihdon yhteydessä.

Petivaatteiden tuuletus pakkasella on hyödyllistä sen vuoksi, että silloin ulkoilma on kuivimmillaan. Kuiva ilma raikastaa petivaatteet tehokkaammin kuin kostea ja lauha ilma. Petivaatteet kannattaa pöyhiä ja ravistella ulos viennin yhteydessä. Tällöin ilmavasti muotoutuneet sisukset ottavat raikkaan ilman paremmin vastaan.

Yli -18 asteen pakkasen sanotaan tappavan myös mahdollisia pölypunkkeja sekä heikentävän bakteerien lisääntymistä tekstiileissä. Tuuletusta tehokkaampi tapa punkkien, loisten ja bakteerien häädössä on yli 60 asteen pesu tai muutaman tunnin saunottaminen. Nykytietämyksen mukaan petivaatteiden tuuletus tai muu puhdistus ei kuitenkaan kannata vain pölypunkkien vuoksi.

Voiko kaikki petivaatteet tuulettaa?

Kyllä voi. On kuitenkin muistettava, että nykyään suositut Memory foam -pehmusteet, älyvaahtopatjat tai Tempur-tuotteet on hyvä tuulettaa varoen. Niiden tiivis viskoelastinen materiaali kovettuu kylmässä ilmassa kivikovaksi, kun taas lämmön vaikutuksesta materiaali pehmenee. Suuri ja nopea lämpötilojen vaihtelu saattaa vaurioittaa materiaalia, mikäli sen ei anneta rauhassa sopeutua muutoksiin.

Moni Tempur-tyynyn omistaja onkin tehnyt sen virheen, että on käsitellyt tyynyään samoin kuin muita tuuletettavia petivaatteita. Tästä syystä Tempur-tyyny on vaurioitunut käyttökelvottomaksi, sillä sen käsittelyssä ei ole osattu ottaa huomioon sitä, että materiaali tarvitsee aikaa ja sopivaa lämpötilaa palautuakseen oikeaan muotoonsa. Pakkasessa litistynyt tai taittunut materiaali hakee alkuperäisen muotonsa ajan myötä. Liian kovakourainen käsittely kylmänä saattaa jopa halkaista tyynyn. Petivaatteiden tuuletus pakkasella kannattaa siis tehdä säntillisesti.

Onko petivaatteita pakko tuulettaa?

Ei ole. Raikkaat petivaatteet on mahdollista saada myös säännöllisen pesemisen avulla. Kun tyynyjä sekä peittoja pesee useamman kerran vuodessa, niihin ei ehdi kerääntyä kovinkaan suurta pölymäärää. Liinavaatteiden vaihdon yhteydessä tyynyt sekä peitot voidaan kuitenkin imuroida tai ravistella ulkona. Petivaatteiden tuuletus pakkasella voidaan siis korvata muulla tavoin.

Allergiaperheissä petivaatteiden ulosvienti on hyvä jättää siitepölyaikana kokonaan välistä ja huolehtia vain petivaatteiden tuuletus pakkasella. Tällöin niiden kautta sisälle ei kulkeudu allergiaa aiheuttavaa siitepölyä. Tämä on hyvä muistaa myös pyykinkuivaamisessa.

Siivouspalvelu Loisteen suorittamiin siivouksiin saat halutessasi myös petivaatteiden tuuletuksen sekä liinavaatteiden vaihdon. Raikas vuode kutsuu nukkumaan ja tarjoaa ihania unia!

Tehokas siivous ilman kemikaaleja onnistuu näin

Siivous ilman kemikaaleja tarkoittaa sitä, että siivoaminen pyritään tekemään kokonaan ilman voimakkaita, ärsytystä aiheuttavia kemikaalisia aineita eli ilman useimpia markettien tarjoamia pesuaineita. Kemikaaliton siivous ei ole onneksi vaikeaa rakettitieteeseen verrattavaa koodikieltä. Kotisiivoukseen voi ryhtyä kaapeista entuudestaan löytyvillä elintarvikkeilla – ruokasoodalla, etikalla ja sitruunalla.

Mikä parasta, näillä elintarvikkeilla siivotessa koti raikastuu ilman voimakkaita tuoksuja! Oletko koskaan nuuhkaissut kaupassa myytäviä pesuaineita pullosta suoraan? Suihkuttanut suihkupullosta pesuainetta pestävälle pinnalle? Tuoksu voi olla kyllä miellyttävä, mutta usein se on hyvinkin pistävä ja voimakas. Ei tarvitse olla allerginen eikä hajusteyliherkkä tunteakseen sen, kuinka pesuaineiden hajusteet aiheuttavat hengitysteissä ärsytystä.

Siivous ilman kemikaaleja onnistuu kaapeista entuudestaan löytyvillä elintarvikkeilla – ruokasoodalla, etikalla ja sitruunalla.

Miten siivouskaapin sisältö muuttuu?

Kotona siivouskaapissa saattaa muhia melkoinen kemikaalipommi: on saniteettitilojen tehopesuaineita, yleispuhdistusaineita, desinfiointiaineita, ikkunanpesuaineita ja monia muita eri kohteille tarkoitettuja pesuaineita. Meille on markkinoitu vuosikymmeniä mielikuvaa, että siisti koti tarvitsee vahvoja myrkkyjä likaa ja bakteereita vastaan. Siivous ilman kemikaaleja on saatu tuntumaan tehottomalta.

Useiden markettien pesuaineista löytyy sellaisia tuoteosia, joita tavallinen, kemiaan perehtymätön kuluttaja ei ymmärrä. Kaikkien kemikaalien vaikutuksia ihmisiin ja luontoon ei välttämättä edes tunnisteta, joten niitä käytetään varomatta. Siivousaineiden valmistuksessa käytetään pääsääntöisesti öljypohjaisia uusiutumattomia luonnonvaroja, joten niiden luonnonkuormitus alkaa jo aivan tekovaiheesta lähtien.

Siivous ilman kemikaaleja on onneksi yleistymässä, ja ekologisuus sekä luonnonmukaiset tavat ovat nousemassa kuluttajien arvomaailmassa. Oman kodin aiheuttamaa kemikaalikuormaa tahdotaan pienentää jo aivan arkisissa asioissa, kuten ekologisten ja kemikaalittomien pesuaineiden valitsemisen avulla. Kodin ruokakaapista löytyvät tuotteet päihittävät raskaat luontoa kuormittavat tehopesuaineet.

Siivous ilman kemikaaleja kotikonstein

Ruokasooda on siivousaineena tehokas lian räjäyttäjä. Sen avulla puhdistuvat rasvatahrat, tummentuneet posliinipinnat ja pyykit. Ruokasooda raikastaa myös matot, patjat ja petivaatteet. Ruokasoodan tehosteaineeksi voidaan lisätä sitruunamehua tai etikkaa, jolloin niiden yhteisvaikutuksen aiheuttama kemiallinen reaktio tehostaa lian irtoamista. Näin syntyy tehokas siivous ilman kemikaaleja.

Sitruuna siivousaineena perustuu sen happamaan koostumukseen. Sen sisältämä sitruunahappo on mainio apu niin pesuhuoneen kuin keittiönkin siivoamisessa. Halkaistulla sitruunalla voi hangata niin kaakelit, pinttyneet ovenpielet kuin tiskipöydätkin – tehoa voi lisätä ripottelemalla suolaa halkaistun pinnan päälle. Sitruunamehusta sekä vedestä saa valmistettua myös luonnollisen ikkunanpesuaineen, joka kirkastaa lasipinnat tehokkaasti.

Etikka on monikäyttöinen kodin ihmeaine. Sillä on raikastava vaikutus niin siivouksessa kuin pyykinpesussakin. Laimennettu etikka-vesi-seos on erinomainen kodin yleispuhdistusaine pölyjenpyyhkimisessä sekä ikkunanpesussa. Etikan avulla kylpyhuoneen sekä keittiön kalkkisaostumat kirkastuvat. Etikkaa ei kuitenkaan voi käyttää alumiini-, marmori- tai emalipinnoille tai kaakeli- ja silikonisaumoihin, sillä se on happamuutensa vuoksi syövyttävää.

Raikas ja puhdas koti on mahdollista saavuttaa ilman voimakkaita kemikaaleja. Loisteella olemme perehtyneet kemikaalittomaan siivoukseen ja autamme sinuakin mielellämme!

Ekologinen siivous – jokaisen luonnollinen valinta

Ekologinen siivous on jokaisen kodin mahdollisuus. Nimittäin oman kodin tuottamaa kemikaalikuormaa on helppo pienentää arkisilla valinnoilla. Käytämme päivittäin yllättävän määrän erilaisia kemiallisia aineita, jotka ovat niin tavallisia tuotteita, että emme tule kiinnittäneeksi niihin huomiota. Erilaiset pesu- ja ihonhoitotuotteet sekä siivousaineet sisältävät hurjan määrän erilaisia kemiallisia aineita, joista emme itsekään ole aina tietoisia.

Runsas siivousaineiden valikoima luo kuluttajalle kuvan, että kaikkiin eri siivouskohteisiin tulisi olla jokin tietty, siihen tarkoitettu siivousaine. Mitä tehokkaampi, sen parempi – näin moni luulee. Ekologinen siivous ei tue tätä käsitystä, sillä todellisuudessa monet miedot, ekologiset pesuaineet ovat käytössä paljon parempia kuin markettien tehopesuaineet.

Siivouspalvelu Loiste käyttää ekologisia siivousaineita niin kotisiivouksissa kuin yrityssiivouksissa. Omalla esimerkillämme tahdomme näyttää, että ekologinen siivous ja puhtaat ekologiset siivousaineet saavat aikaan yhtä hyvää ja usein jopa parempaa jälkeä kuin markettien pesuaineet.

Mitä on ekologinen siivous?

Ekologinen siivous perustuu siihen, että siivousaineiden tuotteet eivät aiheuta luonnolle kuormitusta. Käytettävät aineet ovat täysin biohajoavia sekä myrkyttömiä. Ekologisten siivousaineiden teho perustuu uusiutuviin, luonnon omiin kasvipohjaisiin raaka-aineisiin, eivätkä ne sisällä keinotekoisia väriaineita, fosfaattia, kvatteja tai klooriyhdisteitä. Raikas tuoksu saadaan käyttämällä pesuaineen tehosteaineena eteerisiä öljyjä.

Myös pesuaineiden annostus pyritään pitämään mahdollisimman pienenä. Lähes kaikki ekologiset siivousaineet ovat tiivisteitä, mikä tarkoittaa sitä, että ämpärilliseen vettä lisätään pesuainetta vain noin 10 millilitraa. Tiivistepesuaineista on helppo tehdä myös valmista yleispesuaineseosta esimerkiksi sumutepulloon. Kodin yleispuhdistuksessa valmista pesuaineliuosta on helppo käyttää.

Jos ekologinen siivous innostaa, ei kuitenkaan tarvitse suin päin vaihtaa koko siivoustuotteiden arsenaalia ekologisiin vaihtoehtoihin, vaan entiset aineet voi toki käyttää ensin loppuun. Uusia pesuaineita hankittaessa kannattaa perehtyä pesuaineiden ekologisuuteen ennen niiden hankkimista – tai tehdä ne itse! Myös erilaiset kemikaalittomat siivousniksit ovat erinomaisia kodin siivoamisessa.

Autamme mielellämme, kun hankit kotiisi pesuaineita!

Hyödyt siitä, kun siivoat ekologisesti

Ekologinen siivous puhdistaa siten, että oma elimistö ja ympäristö eivät vaurioidu siivousaineiden kemikaaleista. Esimerkiksi eri allergioista kärsivät ihmiset kokevat usein, että luonnonmukaiset pesuaineet eivät aiheuta iho- tai hengitystieoireita.

Pääsääntö on, että ekologisessa siivouksessa vältetään voimakkaita antiseptisiä tai desinfioivia pesuaineita, sillä ne tappavat pestäviltä pinnoilta myös niin sanottuja hyviä bakteereita. Tällöin normaali mikrobitaso häiriintyy ja liiallinen puhtaus saattaa heikentää ihmisten vastustuskykyä. Ekologiset siivousaineet ovatkin toimiva vaihtoehto.

Ekologinen siivous tuo hyvän mielen. Pienentämällä kodin kemikaalikuormaa tulee huomaamattaan säästäneeksi ympäristöä sekä uusiutumattomia luonnonvaroja, mikä on todella tärkeä arkipäivän ekoteko! Me Siivouspalvelu Loisteella tarjoamme mielellämme vinkkejä kodin ekologiseen siivoukseen.

Puhdas koti voidaan saavuttaa puhtaiden luonnontuotteiden avulla!