Joulu lähestyy – onko kotisi joulusiivouksen tarpeessa?

Joulusiivous on monessa kotitaloudessa perinne – ja sitä se on ollut Suomessa jo kauan aikaa. Joulun pyhien aikaan kodin oloihin kiinnitetään erityishuomiota ja se halutaan siivota lattiasta kattoon perusteellisesti, jotta joulupöydän ääreen (ja tietysti sohvan kulmaan) voi istuutua hyvillä mielin.

Juuri joulusiivoukselta odotettu perusteellisuus voi kuitenkin tuoda mukanaan stressiä, sillä siivousoperaatio lankeaa toteutettavaksi yleensä joulun alla, keskellä arjen muita kiireitä. Mikäli aika tuntuu joulun valmisteluiden ohessa olevan kortilla, voi joulusiivouksen toteutukseen hankkia apua ammattisiistijöiltä.

Joulusiivouspalvelu toteutetaan toiveiden mukaan

Loiste Siivouksen kautta joulusiivous voidaan toteuttaa hieman tavanomaista laajempana ylläpitosiivouksena. Normaalin, kattavan perussiivouksen lisäksi mukaan voidaan ottaa tiettyjä erityistoimenpiteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi:

  • saunan pesu
  • kylpyhuoneen perusteellinen pesu, esimerkiksi laattojen pesu kauttaaltaan
  • uunin pesu
  • jääkaapin ja pakastimen pesu
  • seinien ja kattojen pyyhkiminen pölyistä

Näistä ja muista lisätoiveista kannattaa mainita jo siivousaikaa varatessa, jotta Loisteen siistijät tietävät varata tarpeeksi aikaa siivouskäynnille.

Perusteellista joulusiivousta ei kuitenkaan ole pakko jättää vasta joulunaluspäiville, vaan siistijämme voi kutsua paikalle jo muutamaa viikkoa aiemmin. Tällöin jouluvalmistelut pääsee aloittamaan hyvissä ajoin puhtaassa kodissa. Kun jouluaatto lähestyy, riittää kevyt ylläpitosiivous sitten saattamaan kodin juhlakuntoon! 

Omatoimisella siivouksella koti puhtaaksi nopeasti

Pintapuoleisen joulusiivouksen voi toteuttaa nopeasti myös itse. Jos tavoitteena on, että koti näyttää siistiltä, kannattaa aloittaa näkyvimmistä epäsiisteyksistä ja keskittyä muutenkin muutamaan pääalueeseen, jotka vaikuttavat suuresti siisteyteen:

  • Kerää satunnaiset irtotavarat pois lattioilta ja pöydiltä ja laita ne omille paikoilleen – mikäli varsinaista paikkaa ei ole, voi tavarat kuitenkin kerätä esimerkiksi laatikkoon ja kaappiin ”piiloon” joulun ajaksi.
  • Ikkunoiden pesu voi olla työläs operaatio, etenkin talvisaikaan. Nopea keino valoisuuden lisäämiseksi on pyyhkiä pölyt pois ikkunoista mikrokuituliinalla.
  • Uuni on kovassa käytössä joulun aikaan. Puhtaan ja kirkkaan lasin lävitse on helpompi kurkkia paistomittarin lukemia, ja kylläpä ajatus puhtaassa uunissa valmistetusta laatikosta lie herkullisempikin. Marttojen ohjeen mukaan uunin pesemiseen voi käyttää mäntysuopaa, mutta pinttyneempi lika saattaa hyvinkin vaatia asianmukaisia erikoispuhdistusaineita. 
  • Mattojen tamppaaminen auttaa irrottamaan niistä pölyä, joka ei välttämättä pelkällä imuroinnilla irtoaisi. Näin huoneilma raikastuu ja pölyn kertyminen huoneen nurkkiin hidastuu.

Loiste Siivous – joulusiivous Oulussa

Mikäli sinusta tuntuu, että oma aikasi ei riitä perusteellisen joulusiivouksen tekemiseen, voit pyytää apuun ammattilaissiivouspalvelun. Ota yhteyttä, niin keskustellaan joulusiivoustarpeistasi ja sovitaan tarkempi ajankohta siistijöidemme vierailulle!

Lisää aiheesta