Tee suursiivous säännöllisesti – näin vältät kaaoksen!

Siivooja kotiin

Suursiivous on osa kotien tai muiden kiinteistöjen ylläpitoa. Se edesauttaa pintojen sekä huoneilman hyvänä pysymistä, sillä suursiivouksessa käydään järjestelmällisesti läpi kaikki pinnat katon ja lattian väliltä. Säännöllisesti tehty suursiivous helpottaa kodin ylläpitosiivousta, sillä se vähentää pinttymien ja paksujen pölykerrosten syntymistä.

Suursiivous on hyvä suorittaa kerran tai kaksi vuodessa. Useimmille onkin vakiintunut tapa tehdä suursiivous ennen joulua joulusiivouksen muodossa sekä alkukesästä niin sanottu juhannussiivous. Tämä suursiivouksen rytmittäminen vuodenaikojen mukaan on hyvä keino, sillä tällöin suursiivous tulee tehtyä säännöllisesti joka vuosi.

Tee suursiivouksesta miellyttävää

Suursiivoukseen ryhtyminen on usein siivoamisen vaikein osuus, joten siivousurakkaa kannattaakin suunnitella hieman etukäteen. Itselle voi laatia jopa listan, joka osoittaa jokaiselle päivälle jonkin siivoustehtävän. Listan antamien siivousrastien mukaan siivoaminen on vaivattomin tapa pitää koko siivousurakka hallussa.

Itselle voi laatia jopa listan, joka osoittaa jokaiselle päivälle jonkin siivoustehtävän.

Myös huonekohtainen järjestys on hyvä keino hallita suursiivousta. Keittiö, olohuone, makuuhuoneet, kodinhoitotilat, eteiset, WC:t sekä pesu- ja saunatilat tulevat jokainen vuorollaan yhden päivän ajaksi siivouskohteeksi. Keskittymällä aina yhden huoneen siivoamiseen kerralla pystyy helpommin hallitsemaan huoneen kokonaisvaltaista puhdistamista.

Järjestelmällisyys on avainasemassa hyvän suursiivouksen tekemisessä. Hyvä muistisääntö pölyjen poistamisessa on tehdä aina työ ylhäältä alaspäin, kun taas lian tai pinttymien pesemisessä muistisääntö on puhtaammasta likaisempaa kohden. 

Älä siivoa otsa kurtulla, vaan tee siivoamisesta nautinto: kuuntele lempikappaleita hyvänä siivousmusiikkina, pidä kahvitaukoja riittävän useasti ja nauti puhtaan kodin raikkaasta tuoksusta. Vaihda vaikka huonekalujen järjestystä samalla, niin koti saa samalla uuden ilmeen. Myös kodin tekstiilejä, kuten verhoja ja mattoja on mukava vaihtaa aina vuoden aikojen mukaan suursiivouksen yhteydessä!

Suursiivous itse tehden vai ammattilaisten toimesta?

Suursiivous on nimensä mukaisesti siivous, joka toteutetaan isosti, eli siinnä pyritään ottamaan koko kodin siivoaminen kauttaaltaan haltuun. Suursiivous saattaa kuulostaa sanana hiukan raskaalta, mutta hyvällä suunnittelulla sekä järkevällä ajankäytöllä suursiivouksesta voi tehdä jopa miellyttävää. Itselle ei kannata lastata suursiivouksesta liikaa paineita, vaan sen voi teettää kokonaan tai osittain myös ammattilaisilla.

Itselle ei kannata lastata suursiivouksesta liikaa paineita, vaan sen voi teettää kokonaan tai osittain myös ammattilaisilla.

Me siivouspalvelu Loisteella teemme suursiivouksia niin koteihin kuin erilaisiin yrityksiinkin. Käytämme suursiivouksesta nimitystä perussiivous, sillä sen avulla tilat siivotaan kokonaisvaltaisesti perussiisteystasoon. Suursiivous luo hyvän pohjan ylläpitosiivoukselle niin kotona kuin eri yrityksissäkin. 

Tilojen kokonaisvaltainen siivoaminen vähentää merkittävästi huonepölyn määrää, mikä parantaa huoneilmaa pitkäksi aikaa. Raikas ja terveellinen sisäilma on avainasemassa kodin miellyttävän tunnelman syntymisessä, joten pieni epäjärjestyskään arkielämän keskellä ei pilaa kodin siisteyden tunnetta.

Lisää aiheesta