Siskoenergiasta lisää boostia työntekoon

”Minullahan on maailman paras työnantaja! Martta on sellainen, että hänelle merkitsee paljon kaikkien työntekijöiden hyvinvointi. Hän on kaverillinen, mutta osaa olla jämpti oikeassa kohtaa. Hän on aidosti kiitollinen jokaisen työtekijän antamasta panoksesta.”

Näin kuvailee työnantajaansa Emmi Myllykoski. Hänon 32-vuotias neljän lapsen äiti, joka on tehnyt Loiste Siivoukselle töitä jo kolme vuotta. 

Martta Määttä on Loiste Siivouksen perustaja ja yksi nykyisistä omistajista. Hän on myös Emmin sisko. Siskolleen Emmi alunperin tulikin töihin. Hän kokee sisaruuden vain parantavan yhteistyötä.

”Meillä ei ainakaan ole mennyt kertaakaan sukset ristiin. Ennemmin on vain mukavaa, kun työnantaja on tuttu. Oli se sitten sisko tai kuka tahansa muu, samalla tavoinhan kaikkien kanssa kannattaa aina vähän miettiä, miten eteen tulevia vaikeampia asioita toiselle esittää.”

Työn sosiaalisuus motivoi

Aluksi Emmi teki Loiste Siivoukselle töitä siivoojana. Sitä ennen hän oli ollut pitkään kotiäitinä.

”Tykkäsin todellakin siivoojan työstä. Se on itsessään jo palkitsevaa, kun näkee työn jäljen. Kotona sitä ei monestikaan ehdi nähdä. Kun jostain kohti aloittaa siivouksen, lapset sitä mukaa toisesta päästä sotkevat”, hän nauraa. 

”Tykkään siitä, että saan olla monenlaisten ihmisten kanssa tekemisissä.”

Joulukuussa 2020 hän siirtyi siivojan töistä Loiste Siivouksen toimistolle työnjohtotehtäviin. Käytännössä työ on työvuorojen jakamista ja siitä huolehtimista, että työntekijöillä kentällä kaikki sujuu. 

”Olen myös yhteydessä asiakkaisiin. Tykkään siitä, että saan olla monenlaisten ihmisten kanssa tekemisissä.”

Uutta näkökulmaa työhön toi yksi ja puoli vuotta sitten se, kun Emmi alkoi yhdeksi Loiste Siivouksen osakkaaksi. 

”Työt kulkevat välillä kotiinkin. En ole sitä silti kokenut taakaksi. Kun olen osakas, haluan antaa oman panokseni yritykselle senkin suhteen.”

Hyvä ilmapiiri tuo mielekkyyttä työhön

Emmi kokee hyvänä haasteena sen, että hänen vastuullaan on huolehtia, että työntekijöillä on kaikki hyvin. 

”Minusta on mukava oppia koko ajan uusia juttuja ja saada vastuuta. Tykkään haastaa itseäni.”

Hänellä on tulevaisuudessa tarkoitus päästä enemmänkin kentälle kuulemaan, miten siellä kaikki sujuu. 

”Haluan oikeasti nähdä, miten muilla työntekijöillä menee. Samalla pääsen myös jututtamaan asiakkaita, millaisia toiveita heillä milloinkin on.”

Työyhteisön ilmapiirin hän kokee rennoksi, hyväksi ja toimivaksi. Hyvä pohja kaikelle tekemiselle syntyy siitä, kun jokainen ottaa vastuun omasta työstään.

”On mukava nähdä, kun jokainen haluaa tehdä parhaansa. Haluamme ennen kaikkea, että asiakkaat ovat tyytyväisiä. Meillä on täällä kaikin puolin avoin ja rento meininki – ja hyvä huumorintaju yhdistää.”

Lisää aiheesta