Tiedätkö, mitä ylläpitosiivous sisältää?

Mitä ylläpitosiivous sisältää?

Säännöllinen siivoaminen pitää kodin siistinä ja puhtaana. Tämä ei tarkoita sitä, että kotona tulisi koko ajan kulkea imurin tai pölyrätin kanssa ympäriinsä, vaan siivous suoritetaan tasaisin väliajoin ylläpitosiivouksena. Hyvin tehty ylläpitosiivous edesauttaa kodin puhtaana pysymistä aina seuraavaan siivouskertaan saakka. Tässä artikkelissa kerromme, mitä ylläpitosiivous sisältää meillä Loisteella.

Siivouspalvelu Loisteella on monipuolinen asiakaskunta, joille teemme ylläpitosiivousta säännöllisesti. Teemme ylläpitosiivouksia niin kodeissa, julkisissa tiloissa kuin eri yrityksissäkin. Kokemuksemme pohjalta voimme todeta, että olipa tilat millaiset tahansa, säännöllinen siivoaminen pitää huoneilman raikkaana sekä pinnat ja tasot pysyvät pidempään hyväkuntoisina. 

Säännöllinen ylläpitosiivous estää pinttymien syntymisen 

Ylläpitosiivous on paras tapa hoitaa kodin pintoja, sillä ylläpitosiivous voidaan aina suorittaa miedoilla pesuaineilla ja hankaamatta. Säännöllisesti pestyt pinnat hylkivät likaa tehokkaammin, mikä vähentää niiden likaantumista. Miedot pesuaineet eivät jätä pintaa tahmaiseksi, vaan pölyt lähtevät pinnoilta kevyesti pyyhkäisemällä.

Puhdas pinta niin huonekaluissa kuin seinissä tai ovien pielissä vähentää merkittävästi myös pölyn kiinnittymistä pintaan. Esimerkiksi keittiöissä tutut tahrat sekä rasvaiset pinnat imevät itseensä yllättävän runsaasti pölyä, mikä korostaa pintojen likaisuutta ja näyttää ikävältä. Säännöllisellä ylläpitosiivouksella niin keittiön kuin muidenkin huoneiden pinnat pysyvät puhtaina, ja näin ollen ne imevät huomattavasti vähemmän huonepölyä itseensä. Ylläpitosiivous tarkoittaa siis kokonaisuudessaan puhtaampaa kotia.

Mitä ylläpitosiivous sisältää?

Meillä Siivouspalvelu Loisteella asiakas voi itse valita, mitä tahtoo sisällyttää säännölliseen ylläpitosiivoukseen. Esimerkiksi lapsiperheissä ikkunoiden sisäpinnat ja kaikki peilit voidaan sisällyttää joka kertaiseen ylläpitosiivoukseen, sillä usein niistä löytyy paljon pieniä sormenjälkiä! Myös petivaatteiden vaihto tai kaappien järjestäminen tehdään sovitusti ylläpitosiivouksen yhteydessä. Mitä sinä haluaisit, mitä ylläpitosiivous sisältää?

Ylläpitosiivous keskittyy erityisesti arjessa helposti sotkeutuviin tiloihin, joten esimerkiksi keittiössä mikro, jääkaappi tai roskiskaappi kuuluvat automaattisesti siivottaviin kohteisiin. Kodin kokonaisvaltainen ylläpitosiivous kattaa pölyjen pyyhkimisen, lattian imuroinnin sekä pesun sekä kaikkien kosketuspintojen pyyhkimisen.  

Meillä ylläpitosiivous tarkoittaa kaiken kaikkiaan todella perusteellista siivousta, jonka avulla kodit tai yritystilat pysyvät hyvin kunnossa. Säännöllisesti tehty ylläpitosiivous vähentää työläämmän perussiivouksen tarvetta, sillä laaja-alaisuutensa ansiosta se pitää tilat siisteinä.

Ylläpitosiivous tuo helpotuksen arkeen

Ylläpitosiivous on helpoin tapa saavuttaa harmoninen tasapaino kotitöiden ja arjen keskellä. Useimmat asiakkaamme käyttävätkin meidän ylläpitosiivouspalveluamme säännöllisesti muutaman viikon välein. Perusteelliseen keskikokoisen omakotitalon ylläpitosiivoukseen tehokkailta ammattilaisiltamme kuluu noin 4–5 tuntia – ruhtinaallisen paljon aikaa, jonka sinä voit käyttää paljon mukavammin vaikkapa harrastusten parissa!

Kiireinen arki saa aivan uudenlaista hohdetta, kun ottaa ylläpitosiivouksen osaksi kodinhoitoa. Käymme asiakkaittemme kanssa yhdessä tarkoin läpi kodin siivoustarpeen, ongelmat sekä vahvuudet, jotta osaamme räätälöidä juuri oikeanlaista siivousapua arjen helpotukseksi. 

Lomalla perusteellinen toimistosiivous – Oulu vaihtaa vapaalle!

Perusteellinen toimistosiivous kannattaa teettää silloin, kun työntekijät lomailevat.

Kesäkausi on yritysmaailmassa hiljaista aikaa. Silloin onkin sopiva sauma tehdä kaikki se, mille muulloin ei koskaan ole aikaa ja tilata esimerkiksi toimistosiivous Oulusta. Ikkunanpesut, lattian vahaukset ja muut järeämmät siivousoperaatiot on järkevää ajoittaa verkkaiseen loma-aikaan. Nyt voisikin olla aika tehdä toimistosiivous, nimittäin virkistävän loman jälkeen onkin ilo aloittaa kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä!

Juhannuksen jälkeen yritysmaailma hiljenee kuin yhteisestä sopimuksesta. Kaikki kynnelle kykenevät pakenevat toimistojen hektistä arkea kesämökeille, lomakohteisiin tai terasseille. Samalla vapautuu aikaa kaikkeen siihen, mille tavallisesti työpaikalla ei ole ollut mahdollisuutta. Lomakausi on potentiaalinen ajankohta puunata toimiston nurkat perusteellisesti. Siivouspalvelu Loiste suorittaa kesäisen perussiivouksen ripeästi, huolellisella ammattitaidolla. Kun hakusessa on toimistosiivous Oulu, on vastaus Loiste! Ota yhteyttä niin katsotaan yhdessä, mitkä toimenpiteet olisivat juuri tänä suvena ajankohtaisia

Nurkat puhtaaksi – toimistosiivous Oulu ja lähialueet

Tavallisen toimistojen ylläpitosiivouksen lisäksi Loisteelta saat suuremman mittakaavan perusiivouksen, joka käsittää astetta perusteellisemman puhdistuksen ja esimerkiksi kaappien, hyllyjen, varastotilojen tai ikkunoiden pesun, lattian vahauksen tai vaikka desinfiointisiivouksen. Desinfiointisiivous on erinomainen tapa ehkäistä pöpöjen ja bakteerien leviämistä pinnoilta ihmisiin. Tautiaikoina se on lähes välttämätön keino huolehtia työntekijöiden tai asiakkaiden terveydestä.

Ikkunanpesu toimistoon antaa kirkkaammat näkymät

Talven jäljiltä toimiston ikkunoihin on kertynyt uskomattomat määrät likaa, ilmansaasteen jäämiä ja sadepisaroiden laikuttamia täpliä. Ikkunoiden pesu kirkastaa näkymän ja päästää valon selvästi paremmin sisään. Ikkunanpesu ei ole vain kosmeettista, sillä se ehkäisee myös ikkunaremontin tarvetta, kun mikrobit eivät pääse karmien nurkkaan pesiytymään. Puhtaat ikkunat liittyvät myös olennaisesti yrityksen julkiseen imagoon – yleissiisteys antaa asiakkaalle paljon miellyttävän vaikutelman kuin likainen tai nuhruinen ilme.

Vanhakin pinta nuortuu lattian vahauksella

Kaikista pinnoista kovinta kohtelua saa lattia. Jokainen tilaan astuva kuluttaa omalta osaltaan lattian pintaa kengissä kulkeutuvalla hiekalla, lialla, kosteudella ja soralla. Naarmuinen ja kulunutkin lattia kirkastuu lähes uuden näköiseksi tehokkaalla lattian vahauksella. Vahaus antaa pinnalle suojaavan kalvon, jonka ansiosta siivous on helpompaa ja näppärämpää jatkossakin, kun lika ei pääse pinttymään kiinni alustaansa. Säännöllinen vahaus pitää pinnan paitsi siistinä myös lykkää lattiaremontin tarvetta.

Toimistosiivous Oulusta tarjoaa myös erikoissiivoukset

Remontin jäljiltä toimistoon kertyy rakennuspölyä, joka takertuu ikävällä tavalla kaikkiin mahdollisiin koloihin ja piilopaikkoihin. Siksi remonttisiivoukseen on varustauduttava aivan erityisellä valmiudella. Muuton tullessa ajankohtaiseksi sekä vanha että uusi tila tarvitsee perusteellisen kuurauksen, johon harvoilla työpaikoilla on muuttohässäkässä mitenkään aikaa. Nämä sekä kaikki kuviteltavissa olevat siivoukset toimistorakennuksesi seinien sisällä suorittaa Siivouspalvelu Loiste. Ota yhteyttä Loisteeseen niin saat nauttia lomasi rennosti, huolia vailla. Ja kun palaat takaisin sorvin ääreen, voit avata ovesi puhtautta hohtavaan toimistoosi.

Lattianvahaus – uusi hohde lattialle

Lattianvahaus pidentää lattiapinnan käyttöikää, sillä sen avulla kulutuspinta voidaan uusia säännöllisesti. Lattiavaha antaa kauniin ja kestävän pinnan, joka suojaa lattiamateriaalia kulumiselta. Se tarjoaa nopeaa ja helppoa lattioiden puhtaanapitoa, sillä ehjään vahapintaan lika, pöly tai bakteerit eivät pääse pinttymään kiinni.

Kovimmalle kulutukselle altistuvat lattiat löytyvät usein joko julkisista rakennuksista tai yritysten tai yhdistyksien toimitiloista. Lattian kuluminen on verrannollinen suoraan päivittäisten kävijöiden määrään – ja lattian kuluminen on ehdottomasti nopeampaa tiloissa, joissa kuljetaan kengät jaloissa. Pienikin hiekkamäärä lattian ja kengän välissä saa hetkessä kulutettua lattian pinnan kuluneen näköiseksi.

Lattiavahalla saa lähes näkymättömän suojan lattian ja kengän väliin. Se estää hiekan, pölyn sekä roskien pääsyn vahingoittamaan lattian pintamateriaalia. Pienellä teolla on iso vaikutus lattian pitkäikäisyyteen!

Lattianvahaus sopii niin uudelle kuin vanhallekin lattialle

Uusi lattiapinta kannattaa suojata lattiavahalla jo heti ennen käyttöönottoa. Lattiavaha tekee kestävän suojan pintamateriaaliin, joten lattia säilyy vahan alla erinomaisessa kunnossa vuodesta toiseen. Tarpeeksi usein tehty lattianvahaus pitää lattianpinnan aina helppohoitoisena ja siistin näköisenä.  Vahan alla oleva pintamateriaali ei kulu käytössä juuri laisinkaan, jos verrataan vahaamattomaan lattiapintaan.

Vaha tasoittaa ja silottaa kuluneen ja naarmuuntuneenkin lattiapinnan usein jopa uuden veroiseksi.

Helppohoitoisen ja siistin lattiapinnan voi saada myös jo vanhempaan, kuluneeseen lattiaan, sillä lattianvahauksen voi tehdä myös vanhalle lattiamateriaalille. Vaha tasoittaa ja silottaa kuluneen ja naarmuuntuneenkin lattiapinnan usein jopa uuden veroiseksi. Kuluneenkin lattian ilme raikastuu huolellisen lattiavahauksen ansiosta.

Siivouspalvelu Loisteelta saat loistetta lattiapintoihin

Siistit ja hyvin hoidetut lattiapinnat ovat iso osa tilojen yleisilmettä. Säännöllisesti suoritettu lattianvahaus mahdollistaa sen, että yleiset tilat näyttävät aina raikkailta ja hyvin hoidetuilta. Olemme Siivouspalvelu Loisteella panostaneet laadukkaaseen lattianvahaukseen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme kauniit ja kestävät lattiapinnat puhtauden lisäksi.

Lattiavahaus aloitetaan aina huolellisella vahanpoistopesulla, mikä poistaa mahdollisen vanhan lattiavahan sekä pesee lattiapinnan perusteellisesti. Me pesemme lattiat aina ennen vahausta tehokkaalla yhdistelmäkoneella vahanpoistoainetta käyttäen. Vahanpoistoaine valitaan aina lattian pintamateriaalin mukaan, jotta sen vaikutus on tehokkain. Lattiapinta harjataan vahanpoistoaineen vaikuttaessa ja aine imuroidaan sekä huuhdellaan pois. Tämä työvaihe takaa sen, että vahattava pinta on puhdas ja kuiva ennen uutta vahaamista.

Puhdistetulle lattiapinnalle levitettävä vaha valitaan lattian pintamateriaalin mukaan. Yleisimpien lattiavahojen kiiltoasteita on kolme; matta eli himmeäpintainen, puolikiiltävä sekä täyskiiltävä. Jokaisella vahatyypillä voidaan saada siisti ja helppohoitoinen lattiapinta, joka kestää niin katseita kuin kovaa kulutustakin.

Loistava lattiapinta syntyy Siivouspalvelu Loisteen lattiavahauksen ansiosta!

Desinfiointisiivous pitää yritystilat puhtaana

Puhdistus ja korkea hygieniataso pitävät tilat puhtaina ja viihtyisinä. Siisteys vaikuttaa sekä työntekijöiden että asiakkaiden hyvinvointiin. Toimi- ja liiketilojen desinfiointisiivouksella yritys myös suojelee tiloja käyttäviä ihmisiä. Tehokas desinfiointisiivous poistaa nimittäin taudinaiheuttajat kaikilta puhdistettavilta pinnoilta.

Tehokas siivous ehkäisee omalta osaltaan tautien leviämistä!

Virukset leviävät nopeasti paitsi suoraan ihmisestä toiseen myös erilaisten pintojen kautta. Runsaalle kosketukselle alttiit pinnat, kuten ovenkahvat, palvelutiskit, ostoskärryt, wc-tilat, kassat, kahvikoneet ynnä muut, saattavat tässä mielessä olla ikäviä taudin levittäjiä. Pintojen puhtaana pito ja hyvä käsihygienia hillitsevät virustartuntojen syntymistä, mutta pintojen desinfioinnilla on osoitettu olevan erityisen tehokas vaikutus bakteerien ja virusten vähentämiseen.

Toimitilojesi ja liikerakennuksesi desinfiointisiivouksen suorittaa Siivouspalvelu Loiste! Loisteen kautta saat desinfiointisiivouksen muun siivouksen yhteyteen tai kertaluontoisesti yksittäisenä toimenpiteenä. Ota yhteyttä niin laskemme tarjouksen juuri sinun yrityksellesi sopivaksi!

Mikä on desinfiointisiivous?

Desinfiointisiivouksessa käydään läpi kaikki puhdistettavat kosketuspinnat tehokkaalla desinfiointiaineella. Yrityksen ei itse tarvitse valmistautua siivoukseen millään erityisillä toimenpiteillä.

Desinfiointisiivouksen voi yhdistää helposti liiketilojen perus- tai ylläpitosiivoukseen. Samalla kun pinnoille suoritetaan normaali puhdistus, varmistetaan korkeatasoinen hygienia pintojen desinfioinnilla. Tämä siivous on yksinkertainen ase tartuntatauteja vastaan.

Miksi yrityksen kannattaa tilata desinfiointisiivous?

Desinfiointisiivous on erinomainen ratkaisu epidemian aikoina. Tehokas puhdistus auttaa omalta osaltaan hillitsemään tartuntatautien leviämistä. Desinfioiduilta pinnoilta vaaralliset bakteerit ja taudin levittäjät eivät pääse enää tarttumaan eteenpäin.

Desinfiointisiivous on järkevä ja vastuullinen vaihtoehto liiketilojen tehokkaaseen puhdistukseen, varsinkin jos työpaikoilla työskentelee useita henkilöitä tai jos tilojen ovet ovat avoinna asiakkaille. Desinfiointisiivous suojelee erityisesti kaikkia riskiryhmään kuuluvia.

Voiko tilaa käyttää heti desinfioinnin jälkeen?

Käytämme desinfiointisiivouksessa tehokkaita mutta turvallisia aineita, joten tilojen normaali käyttö on mahdollista välittömästi siivouksen jälkeen. Desinfiointisiivous ei aiheuta vaaraa eikä varotoimenpiteitä tarvita. Desinfiointisiivous on hellävarainen myös pintamateriaaleille.

Siivous desinfiointiaineilla on yritykselle yksinkertainen mutta edullinen tapa taistella bakteereja ja virusperäisiä tauteja vastaan. Se on hinnaltaan edullinen eikä se aiheuta katkosta yrityksen toimintaan.

Tilaa desinfiointisiivous Siivouspalvelu Loisteelta!

Loiste suorittaa desinfiointisiivouksen tehokkaasti yrityksessä tai toimistorakennuksessa. Jos olet jo sopimusasiakkaamme, teemme desinfiointisiivouksen pyynnöstäsi siivoustyön yhteydessä. Voit myös tilata desinfiointisiivouksen meiltä yksittäisenä toimenpiteenä! Suoritamme desinfiointisiivouksia niin toimistoihin, suuriin liiketiloihin kuin teollisuusrakennuksiinkin. Ota yhteyttä niin löydämme yhdessä sopivan ajan tilojesi puhdistukseen.

Kysy tarjousta tarpeesi mukaan myös kotitalouksien desinfiointisiivoukseen. Loisteen ammattitaitoinen väki on apunasi. Palvelemme yrityksiä ja kotitalouksia laajalla Oulun talousalueella.

Onnistunut ikkunanpesu ei jätä raitoja

onnistunut ikkunanpesu, ikkunoiden pesu, ikkunanpesussa, ikkunanpesu, ikkunanpesuun

Ikkunanpesu on helppoudestaan huolimatta kuitenkin taitolaji. Moni kokee, ettei osaa pestä ikkunoita niin hyvin, että työn jälki olisi itseä tyydyttävä; lastasta jää raitoja tai ikkunan pinta jää sameaksi runsaasta huuhtelusta huolimatta. Onnistunut ikkunanpesu ei toki aina ole itsestä kiinni, sillä vallitseva ilma sekä välineet vaikuttavat usein merkittävästi työn onnistumiseen.

Hyvin onnistunut ikkunanpesu on ilo silmälle. Luonnonvalo pääsee esteettä sisälle, eikä lasin pinnassa näy raitoja tai tahroja. Puhtaat ikkunat raikastavat koko kodin ilmettä sekä luovat viimeistellyn tunnelman kodin siisteyteen.

Huomioi nämä seikat, jotta onnistut ikkunanpesussa:

  1. Onnistunut ikkunanpesu tehdään pilvipoutaisella säällä. Kuuma auringonpaiste ”polttaa” pesuaineveden ikkunalasiin kiinni, jolloin pinta jää harmaaksi ja laikkuiseksi. Myös voimakas tuuli häiritsee ulommaisten ikkunoiden pesua ja jouduttaa liikaa pesuaineveden kuivumista.
  2. Hanki mahdollisimman laadukkaat ikkunanpesuvälineet, sillä huonolaatuisilla välineillä lasin pintaan jää herkästi raitoja, eivätkä ne edistä lian irtoamista laisinkaan. Laadukas mikrokuituinen ikkunaliina tehostaa likaisen pinnan puhdistamista. Ikkunan kuivaamiseen tarkoitettuja ikkunalastoja kannattaa vertailla. Laadukkaan ikkunalastan tunnistaa jämäkästä mutta suhteellisen pehmeästä kumiosasta.
  3. Varaa ikkunanpesuun tarpeeksi tilaa, jos ikkunat ovat avattavat. Raivaa ikkunan edestä tarpeeksi reilu tila työskentelylle, jotta pestessä ei tarvitse varoa lasien tai ympärillä olevien tavaroiden rikkoutumista. Lattian voi myös suojata vesiroiskeilta esimerkiksi pyyhkeen avulla.
  4. Pesuaineen käyttö kannattaa pitää todella maltillisena, sillä liiallinen pesuaineen käyttö voi tahrata lasin pinnan entisestään. Runsas pesuaineen käyttö lisää huuhtelun tarvetta, sillä se vaahtoaa yleensä voimakkaasti. Etikan lisääminen huuhteluveteen kirkastaa ikkunalasin pintaa mukavasti, ja lopputuloksena on onnistunut ikkunanpesu.
  5. Oikea työjärjestys takaa onnistuneen ikkunanpesun, joten aloita peseminen aina likaisimmasta pinnasta eli ulommaisesta ikkunasta. Ennen varsinaista ikkunalasin pesua kannattaa imuroida sekä pestä huolella myös ikkunanpuitteet sekä ikkunalaudat. Näin varmistat sen, että lasia pestessäsi et levitä ympäriltä likaa lasin pinnalle.

Voit päästä myös helpommalla!

Ikkunanpesu on suhteellisen nopea kotityö, mikäli siihen valmistautuu kunnolla. Kuitenkin usein ikkunanpesuun ryhtyminen tuntuu työläältä ja vastenmieliseltä – etenkin silloin, jos kodissa ikkunoita on todella reilusti tai suurien ikkunapintojen peseminen on omatoimisesti mahdotonta.

Mikäli ikkunanpesu tuntuu työläältä tai jopa mahdottomalta, kannattaa pyytää Siivouspalvelu Loiste apuun. Meidän tehokkaat ammattilaisemme takaavat sen, että saat ikkunasi kiiltämään raidattomasti ja kirkkaasti. Teemme ikkunanpesuja niin koteihin kuin yrityksiinkin, pieniin sekä suurempiin tarpeisiin. Käyntimme jälkeen voit nauttia ikkunasta katselemisesta ilman harmaata, valoa vievää kalvoa!

Tilaa onnistunut ikkunanpesu hyvissä ajoin, sillä kevät on ikkunanpesun sesonkiaikaa!

Siivousvälineet ratkaisevat lopputuloksen

Hyvät siivousvälineet voivat olla innostajana kodin puhtaanapidolle. Laadukkaaseen imuriin tai helppokäyttöiseen lattiamoppiin tulee helpommin tartuttua, jos sen käyttö on itselle helppoa ja mielekästä. Hyvillä välineillä siivoaminen voi olla jopa hauskaa!

Yleisimmät siivousvälineet ovat imurit, eri pesurit, lastat, siivousliinat ja harjat. Näistä saa koottua siivouskaappiin toimivan setin, jolla onnistuu koko kodin siivoaminen sekä puhtauden ylläpito. Siivouskaapin sisältö kannattaakin tarkistaa välillä, jotta sinne ei kerry turhia, käyttämättömiä siivousvälineitä.

Imuri siivousvälineenä

Siivouksen päätarkoitus on poistaa kotoa pölyä sekä likaa. Puhtaan kodin sisäilma on terveellinen ja raikas. Hyvän sisäilman edellytys on laadukas ja hyvin ilmaa suodattava imuri. Nykyiset imurit ovat lähes aina varustettu HEPA-suodattimilla, jotka puhdistavat ilmasta yli 99 prosenttisesti kaikki haitalliset hiukkaset, siitepölyt sekä haitalliset bakteerit. Imurin suodattimena voi toimia myös puhdas vesi, mikä on esimerkiksi Rainbow-puhdistusjärjestelmän käyttämä ilmansuodatusmenetelmä.

Hyvillä välineillä siivoaminen voi olla jopa hauskaa!

Laadukkaan imurin puhaltama ilma on merkittävästi puhtaampaa kuin huonosti suodattavan vain roskia imevän imurin. Hyvä imuri poistaa tehokkaasti pölyt sekä roskat lattiapinnoilta, mutta samalla se puhdistaa kodin sisäilmaa raikastaen sitä. Siivousvälineistä imuri koetaankin usein tärkeimmäksi hankinnaksi, joten sen ominaisuuksiin kannattaa panostaa.

Siivousvälineet tehokkaaseen työskentelyyn

Pölyjenpyyhkiminen tai lattiapintojen peseminen voi tuntua ärsyttäviltä kotitöiltä, joita tulee tehtyä liian harvoin. Siivousliinoihin kannattaa kuitenkin tarttua säännöllisin väliajoin, jotta koti näyttää ja tuntuu siistille. Pölyjen pyyhkimisessä kannattaa käyttää mikrokuituliinaa, joka imee pölyä sekä likaa itseensä jopa ilman pesuainetta. Erinomaisia mikrokuituliinoja löytyy esimerkiksi Viledan tuoteperheestä. Siivousvälineet kannattaa siis miettiä siivousliinoista lähtien.

Mikrokuituliinan ylivertaisuus pintojen pyyhkimisessä on huomattava. Sen staattinen pinta imee sisäänsä niin pölyn kuin liankin, mikä tekee siivoamisesta helpompaa sekä hygieenisempää. Mikrokuituliinan puhdistamiseen riittää vesihuuhtelu siivoamisen yhteydessä, ja sen voi pestä huoleti myös pesukoneessa 60 asteessa. Mikrokuituliinat kannattaa pestä kuitenkin erillään muusta pyykistä, sillä vaatteista irtoava nukka saattaa tukkia mikrokuituliinan likaa imevän pinnan. Myös huuhteluaineen käyttö on haitallinen mikrokuituliinan toiminnalle, sillä se voi tehdä liinasta antistaattisen.

Siivouksessa kannattaa suosia erivärisiä mikrokuituliinoja, mikä helpottaa eri tilojen siivoamista hygieenisesti. Eri väriset siivousvälineet takaavat sen, ettet vahingossakaan käytä esimerkiksi WC:n siivousliinoja muissa huoneissa. Useamman siivousliinan hankkiminen siis kannattaa, jotta puhtaanapito kotona voi olla hygieenistä.

Mikrokuitu on tuttu materiaali myös lattiamopeissa. Mikrokuituiset lanka- ja levymopit ovat tehneet lattioidenpesun entistä tehokkaammaksi. Siivousvälineissä ergonomisuus on merkittävässä osassa, joten lattianpesuun tarkoitetussa lastoissa käytetään teleskooppivartta sekä joka suuntaan pyörivää nivellystä. Täysin käden liikkeitä mukailevalla lattialastalla tai -mopilla siivoaminen on tehokasta ja helppoa.

Me Siivouspalvelu Loisteella pesemme mikrokuituliinat aina vähintään 90 asteen konepesussa sekä huollamme siivousvälineet aina jokaisen käyttökerran jälkeen, joten siivoamme kotisi aina puhtailla ja hyvin toimivilla siivousvälineillä.