Siivouspalvelu Loiste helpottaa Eija Honkosen kiireistä arkea

Honkosten perheessä siivooja on ollut osa arkea jo pitkään. Kotisiivouspalveluihin päädyttiin aikoinaan, kun perheen kolme lasta asuivat kotona ja kiireiset yrittäjävanhemmat kehittelivät keinoja hektisen arjen helpottamiseksi. Nyt lapset ovat jo lentäneet pesästään, mutta työelämän vauhti ei ole Honkosilla hidastunut. Viikonloppuja ja muita vähäisiä vapaita vaaliakseen Honkosilla käy yhä siivooja, tosin nykyisin vain kerran kuukaudessa.

”Kumpikaan meistä ei halua käyttää aikaansa siivoukseen ja ammattilaisiltahan se sujuu niin nopeasti”, Eija Honkonen naurahtaa.

Kahden aikuisen koti pysyy siistinä kuukausittaisella siivouksella

Siivouspalvelu Loisteen suorittamaan Honkosten 165 neliön omakotitalon siivoukseen kuuluu arkinen ylläpitosiivous imuroinnista lattian pesuun ja pölyjen pyyhintään. Erikseen sovitusti Loiste toteuttaa Honkosilla välillä myös ekstrahommia, kuten saunan tai ikkunoiden pesua. Perhe on käyttänyt Loistetta myös omistamansa vuokra-asunnon muuttosiivoukseen.

”Loiste tekee todella huolellista jälkeä. Heillä on mukavia ihmisiä, joiden kanssa on helppo asioida”, Eija Honkonen kehuu.

Eija Honkonen kertoo pitävänsä myös Loisteen oma-aloitteellisuudesta ja palvelualttiudesta. Loisteelta Honkonen on saanut muun muassa hyviä vinkkejä siivouspalvelun ostamiseen liittyvien veroasioiden suhteen. Omille harteilleen Honkoset ovat sälyttäneet päivittäisen tavaroiden järjestelemisen ja siistimisen lisäksi myös pyykinpesun.

”Nyt kun ei ole enää lapsia tai koiria, koti pysyy oikeinkin asuttavassa kunnossa kuukausittaisella siivouksella”, Eija Honkonen arvioi.

Vaihtoehtojen jälkeen Honkoset päätyivät Siivouspalvelu Loisteeseen

Honkoset ovat vuosien aikana kokeilleet monenlaisia järjestelyjä siivouksen suhteen. Eri siivousyritysten ostopalveluiden lisäksi Honkoset ovat muun muassa pyörittäneet yhdessä muutaman muun perheen kanssa siivousrinkiä, jossa palkattu siivooja hoiti työnantajiensa talouden puhtaanapidon aina kussakin kohteessa vuorotellen. Loisteen palveluista kokemusta on kertynyt nyt vajaan vuoden ajalta, eikä tarvetta muunlaiseen järjestelyyn enää ole. Loistetta he suosittelevat varauksetta muillekin.

”Olen kehunut meidän siivoojaamme maasta taivaaseen. Hän tekee hetkessä hyvää jälkeä”, Eija Honkonen kuvailee tyytyväisenä.

Siivouspalvelu Loiste toi perheelle lisää yhteistä aikaa

”On ihanaa tulla perjantaina kotiin, kun paikat odottavat siisteinä ja siivottuina”, huokaisee Sari Kenttä.

Mukavasta viikonlopun aloituksesta Kenttä kiittää Siivouspalvelu Loistetta. Siivouspalvelun käyttö on Kentälle tuttua, kotona on käynyt siivooja jo yli kymmenen vuoden ajan. Alun alkaen Kenttä oli perheineen Marja Romppaisen perustaman Cleanixin asiakas ja kun Cleanixi vaihtui Loisteeksi, jatkoi Kenttä yhteistyötä hyväksi havaitsemansa yrityksen kanssa. Siivoojan palkkaamiseen päädyttiin aikoinaan, kun pitkiä työpäiviä tekevät vanhemmat halusivat säästää vapaa-aikansa pienten lastensa kanssa oleiluun ennemmin kuin suuren omakotitalon puunaamiseen. Nyt lapset ovat jo isoja, mutta siivoojasta ei ole haluttu luopua.

”Ei ole suunnitelmissa lopettaa”, Kenttä toteaa.

Kotisiivous on panostus ekologisuuteen ja omaan hyvinvointiin

Kotisiivouspalveluiden käyttämien ei ole enää mitään harvinaista herkkua tavalliselle, ruuhkavuosia elävälle suomalaiselle. Siivouspalveluiden käyttö helpottaa arkea, kun viikonloppuja ei tarvitse tuhlata imuroimiseen ja lattioiden pesuun.

Monella voi olla syvään juurtunut käsitys siitä, että oma koti on putsattava itse, mutta todellisuudessa päivämme ovat niin täynnä töiden ja velvollisuuksien sanelemaa toimintaa, että pienikin helpotus pakollisiin velvollisuuksiin tuo kaivattua mielenrauhaa. Siivouspalveluiden käyttö on siis panostus omaan hyvinvointiin!

Ammattitaitoisen siivoojan käyttö on myös ekologista

Ammattitaitoisen siivoojan käyttö on myös ekologista. Ammattilaisen käsissä siivoaminen on tehokasta, pesuaineiden annostusmäärät eivät ylity ja pinnat pysyvät paremmassa kunnossa, kun niitä hoidetaan oikean tyyppisillä välineillä ja aineilla.

Siivouspalvelun ostaminen lisää kotimaista työtä – tavaroiden sijaan on kannattavampaa panostaa aineettomiin hankintoihin. Esimerkiksi Siivouspalvelu Loisteen lahjakortti on oiva hankinta omalle läheiselle ikäihmiselle, lapsiperheelle tai töiden ja opiskelujen puristuksessa painavalle nuorelle.

Siivooja käy silloin kun asiakas niin toivoo

Kotisiivooja käy kohteessa ennalta sovittuina aikoina, juuri niin tiheästi kuin asiakas toivoo. Tyypillinen käytäntö on tilata siivooja säännöllisesti, kerran kuukaudessa tai kahden viikon välein suorittamaan kotoisan ylläpitosiivouksen. Arkisesta kevyestä putsauksesta ja tavaroiden järjestelystä asukkaat vastaavat itse. Siivoojan voi tilata myös kertaluonteisesti suorittamaan tavallista tehokkaamman siivouksen esimerkiksi jouluksi tai ennen suuria perhejuhlia. Sari Kentän perheessä tuttu siivooja vierailee joka toinen viikko, välillä suorittaen myös harvemmin tehtäviä operaatioita.

”Ikkunoiden pesua vuosittain”, Kenttä antaa esimerkin.

Sari Kentän mukaan yhteistyö Siivouspalvelu Loisteen kanssa on ollut helppoa ja sujuvaa. Yhteydenpito onnistuu näppärästi WhatsApp-viestipalvelun kautta. Kenttä kertoo olevansa erittäin tyytyväinen siivoojien kädenjälkeen, ja on suositellut palvelua myös tuttavilleen.

”Tiedän myös, että he ovat noudattaneet neuvoani ja tilanneet siivoojan kotiinsa”, Kenttä hymyilee.

Vaikka puhtaalta tuoksuva koti onkin ihana asia, parasta Sari Kentän mukaan on kuitenkin se säästynyt aika, jota ei enää tarvitse uhrata siivouksen pohtimiseen tai konkreettisen tekemiseen. Nykyisin viikonloput kuluvatkin paljon mukavimmissa merkeissä.

”Omaa ja perheen kesken vietettyä aikaa on enemmän”, Kenttä iloitsee.