Tiedätkö, mitä ylläpitosiivous sisältää?

Mitä ylläpitosiivous sisältää?

Säännöllinen siivoaminen pitää kodin siistinä ja puhtaana. Tämä ei tarkoita sitä, että kotona tulisi koko ajan kulkea imurin tai pölyrätin kanssa ympäriinsä, vaan siivous suoritetaan tasaisin väliajoin ylläpitosiivouksena. Hyvin tehty ylläpitosiivous edesauttaa kodin puhtaana pysymistä aina seuraavaan siivouskertaan saakka. Tässä artikkelissa kerromme, mitä ylläpitosiivous sisältää meillä Loisteella.

Siivouspalvelu Loisteella on monipuolinen asiakaskunta, joille teemme ylläpitosiivousta säännöllisesti. Teemme ylläpitosiivouksia niin kodeissa, julkisissa tiloissa kuin eri yrityksissäkin. Kokemuksemme pohjalta voimme todeta, että olipa tilat millaiset tahansa, säännöllinen siivoaminen pitää huoneilman raikkaana sekä pinnat ja tasot pysyvät pidempään hyväkuntoisina. 

Säännöllinen ylläpitosiivous estää pinttymien syntymisen 

Ylläpitosiivous on paras tapa hoitaa kodin pintoja, sillä ylläpitosiivous voidaan aina suorittaa miedoilla pesuaineilla ja hankaamatta. Säännöllisesti pestyt pinnat hylkivät likaa tehokkaammin, mikä vähentää niiden likaantumista. Miedot pesuaineet eivät jätä pintaa tahmaiseksi, vaan pölyt lähtevät pinnoilta kevyesti pyyhkäisemällä.

Puhdas pinta niin huonekaluissa kuin seinissä tai ovien pielissä vähentää merkittävästi myös pölyn kiinnittymistä pintaan. Esimerkiksi keittiöissä tutut tahrat sekä rasvaiset pinnat imevät itseensä yllättävän runsaasti pölyä, mikä korostaa pintojen likaisuutta ja näyttää ikävältä. Säännöllisellä ylläpitosiivouksella niin keittiön kuin muidenkin huoneiden pinnat pysyvät puhtaina, ja näin ollen ne imevät huomattavasti vähemmän huonepölyä itseensä. Ylläpitosiivous tarkoittaa siis kokonaisuudessaan puhtaampaa kotia.

Mitä ylläpitosiivous sisältää?

Meillä Siivouspalvelu Loisteella asiakas voi itse valita, mitä tahtoo sisällyttää säännölliseen ylläpitosiivoukseen. Esimerkiksi lapsiperheissä ikkunoiden sisäpinnat ja kaikki peilit voidaan sisällyttää joka kertaiseen ylläpitosiivoukseen, sillä usein niistä löytyy paljon pieniä sormenjälkiä! Myös petivaatteiden vaihto tai kaappien järjestäminen tehdään sovitusti ylläpitosiivouksen yhteydessä. Mitä sinä haluaisit, mitä ylläpitosiivous sisältää?

Ylläpitosiivous keskittyy erityisesti arjessa helposti sotkeutuviin tiloihin, joten esimerkiksi keittiössä mikro, jääkaappi tai roskiskaappi kuuluvat automaattisesti siivottaviin kohteisiin. Kodin kokonaisvaltainen ylläpitosiivous kattaa pölyjen pyyhkimisen, lattian imuroinnin sekä pesun sekä kaikkien kosketuspintojen pyyhkimisen.  

Meillä ylläpitosiivous tarkoittaa kaiken kaikkiaan todella perusteellista siivousta, jonka avulla kodit tai yritystilat pysyvät hyvin kunnossa. Säännöllisesti tehty ylläpitosiivous vähentää työläämmän perussiivouksen tarvetta, sillä laaja-alaisuutensa ansiosta se pitää tilat siisteinä.

Ylläpitosiivous tuo helpotuksen arkeen

Ylläpitosiivous on helpoin tapa saavuttaa harmoninen tasapaino kotitöiden ja arjen keskellä. Useimmat asiakkaamme käyttävätkin meidän ylläpitosiivouspalveluamme säännöllisesti muutaman viikon välein. Perusteelliseen keskikokoisen omakotitalon ylläpitosiivoukseen tehokkailta ammattilaisiltamme kuluu noin 4–5 tuntia – ruhtinaallisen paljon aikaa, jonka sinä voit käyttää paljon mukavammin vaikkapa harrastusten parissa!

Kiireinen arki saa aivan uudenlaista hohdetta, kun ottaa ylläpitosiivouksen osaksi kodinhoitoa. Käymme asiakkaittemme kanssa yhdessä tarkoin läpi kodin siivoustarpeen, ongelmat sekä vahvuudet, jotta osaamme räätälöidä juuri oikeanlaista siivousapua arjen helpotukseksi. 

Asunnon muuttosiivous – vaivaton muutto opiskelijalle

Opiskelupaikkakunnalle muuttaminen on usein nuorelle elämänsä isoimpia mullistuksia. Onnistuneen muuton eteen on tehtävä paljon töitä – huolehdittavaa ja muistettavaa on paljon! Itsenäisen elämän kynnyksellä kotiin tilattu asunnon muuttosiivous on erinomainen apu lempeämpään ja stressittömämpään muuttamiseen.

Siivouspalvelu Loiste on mielellään tukemassa nuoren kivutonta ja helppoa muuttamista uuteen opiskelija-asuntoon. Me tiedämme sen, että valmiiksi siivottuun asuntoon on monin verroin helpompaa muuttaa, mitä likaiseen, toisten jäljiltä sottaiseen asuntoon. Meidän omat kokemuksemme ajavat toimintaamme siihen, että pyrimme tuottamaan laadukkainta ja miellyttävintä muuttosiivousapua jokaiseen elämäsi muuttoon!

Asunnon muuttosiivous on erinomainen lahja opiskelijalle

Opiskelijan budjetti on usein hyvinkin rajallinen; kaikki turha kuluttaminen on karsittava pois ja vähäiset varat käytetään tarkoin kohdennettuihin kuluihin. Tästä syystä opiskelijat eivät ole eri maksullisten kotitalouspalveluiden pääkuluttajia, vaan he pyrkivät tekemään itse sen, mitä pystyvät. Siivouspalveluiden käyttäjänä nuoret opiskelijat ovat harvassa juuri maksullisuuden takia.

Onneksi useita eri palveluita on mahdollista ostaa lahjakorttina opiskelijalle tai opiskelemaan lähtevälle. Meillä Siivouspalvelu Loisteella lahjakortin hankkiminen on tehty äärimmäisen helpoksi – sen voi tilata meidän verkkosivujemme kautta vaivattomasti ja nopeasti. Siivouslahjakortilla voi kattaa mukavasti asunnon muuttosiivouksesta aiheutuvat kulut, joihin opiskelijalla ei itsellään ehkä olisi varaa.

Asunnon muuttosiivous hoituu lahjakortin avulla mukavan vaivattomasti. Muuttopäivän koittaessa opiskelemaan lähtevällä odottaa perusteellisesti siivottu, puhdas asunto, johon muuttaminen on mukavaa ja helppoa. Muuttokuormaa purkaessa asunto alkaa rakentumaan vaivattomasti omaksi uudeksi kodiksi!

Muuttosiivous toimii myös asunnosta pois muuttaessa

Muuttaminen on usein stressaava ja aikaa vievä vaihe. Usein käy niin, että seikkaileminen kahden asunnon välillä käy aivan työstä. Molemmat asunnot vaativat mahdollisesti perusteellisen siivouksen sekä muuttokuorman siirtäminenkään ei aina suju suunnitelmien mukaan. Olipa muuttotilanne millainen tahansa, voi siivouksiin aina pyytää ammattilaisilta apua!

Asunnon muuttosiivous tehdään aina täysin tyhjään asuntoon, jolloin edellinen asukas on saanut omat tavaransa vietyä pois. Usein muuttoajat ajoittuvat kuukauden viimeisille tai ensimmäisille päiville, joten aikataulu voi jokaisella olla hieman tiukka. Siksi asunnon muuttosiivous kannattaa varata hyvissä ajoin, että pystyy itse muuttamaan suunnitellulla aikataululla. Myös vuodenajat vaikuttavat muuttosiivousten kysyntään jonkin verran. Syksy sekä osittain myös vuodenvaihteen aika ovat koulujen aloituksien myötä aktiivisia muuttoaikoja.

Asunnon muuttosiivous on mainio helpotus myös silloin, kun on muuttamassa asunnosta pois. Siivouspalvelu Loiste viimeistelee poismuuttosi lopullisesti seuraavia asukkaita varten ja voit olla varma siitä, että sinun sotkujasi ei tarvitse seuraavien asukkaiden katsella!

Tee suursiivous säännöllisesti – näin vältät kaaoksen!

onnistunut ikkunanpesu, ikkunoiden pesu, ikkunanpesussa, ikkunanpesu, ikkunanpesuun

Suursiivous on osa kotien tai muiden kiinteistöjen ylläpitoa. Se edesauttaa pintojen sekä huoneilman hyvänä pysymistä, sillä suursiivouksessa käydään järjestelmällisesti läpi kaikki pinnat katon ja lattian väliltä. Säännöllisesti tehty suursiivous helpottaa kodin ylläpitosiivousta, sillä se vähentää pinttymien ja paksujen pölykerrosten syntymistä.

Suursiivous on hyvä suorittaa kerran tai kaksi vuodessa. Useimmille onkin vakiintunut tapa tehdä suursiivous ennen joulua joulusiivouksen muodossa sekä alkukesästä niin sanottu juhannussiivous. Tämä suursiivouksen rytmittäminen vuodenaikojen mukaan on hyvä keino, sillä tällöin suursiivous tulee tehtyä säännöllisesti joka vuosi.

Tee suursiivouksesta miellyttävää

Suursiivoukseen ryhtyminen on usein siivoamisen vaikein osuus, joten siivousurakkaa kannattaakin suunnitella hieman etukäteen. Itselle voi laatia jopa listan, joka osoittaa jokaiselle päivälle jonkin siivoustehtävän. Listan antamien siivousrastien mukaan siivoaminen on vaivattomin tapa pitää koko siivousurakka hallussa.

Itselle voi laatia jopa listan, joka osoittaa jokaiselle päivälle jonkin siivoustehtävän.

Myös huonekohtainen järjestys on hyvä keino hallita suursiivousta. Keittiö, olohuone, makuuhuoneet, kodinhoitotilat, eteiset, WC:t sekä pesu- ja saunatilat tulevat jokainen vuorollaan yhden päivän ajaksi siivouskohteeksi. Keskittymällä aina yhden huoneen siivoamiseen kerralla pystyy helpommin hallitsemaan huoneen kokonaisvaltaista puhdistamista.

Järjestelmällisyys on avainasemassa hyvän suursiivouksen tekemisessä. Hyvä muistisääntö pölyjen poistamisessa on tehdä aina työ ylhäältä alaspäin, kun taas lian tai pinttymien pesemisessä muistisääntö on puhtaammasta likaisempaa kohden. 

Älä siivoa otsa kurtulla, vaan tee siivoamisesta nautinto: kuuntele lempikappaleita hyvänä siivousmusiikkina, pidä kahvitaukoja riittävän useasti ja nauti puhtaan kodin raikkaasta tuoksusta. Vaihda vaikka huonekalujen järjestystä samalla, niin koti saa samalla uuden ilmeen. Myös kodin tekstiilejä, kuten verhoja ja mattoja on mukava vaihtaa aina vuoden aikojen mukaan suursiivouksen yhteydessä!

Suursiivous itse tehden vai ammattilaisten toimesta?

Suursiivous on nimensä mukaisesti siivous, joka toteutetaan isosti, eli siinnä pyritään ottamaan koko kodin siivoaminen kauttaaltaan haltuun. Suursiivous saattaa kuulostaa sanana hiukan raskaalta, mutta hyvällä suunnittelulla sekä järkevällä ajankäytöllä suursiivouksesta voi tehdä jopa miellyttävää. Itselle ei kannata lastata suursiivouksesta liikaa paineita, vaan sen voi teettää kokonaan tai osittain myös ammattilaisilla.

Itselle ei kannata lastata suursiivouksesta liikaa paineita, vaan sen voi teettää kokonaan tai osittain myös ammattilaisilla.

Me siivouspalvelu Loisteella teemme suursiivouksia niin koteihin kuin erilaisiin yrityksiinkin. Käytämme suursiivouksesta nimitystä perussiivous, sillä sen avulla tilat siivotaan kokonaisvaltaisesti perussiisteystasoon. Suursiivous luo hyvän pohjan ylläpitosiivoukselle niin kotona kuin eri yrityksissäkin. 

Tilojen kokonaisvaltainen siivoaminen vähentää merkittävästi huonepölyn määrää, mikä parantaa huoneilmaa pitkäksi aikaa. Raikas ja terveellinen sisäilma on avainasemassa kodin miellyttävän tunnelman syntymisessä, joten pieni epäjärjestyskään arkielämän keskellä ei pilaa kodin siisteyden tunnetta.

Perusteellinen saunan pesu lisää löylyhuoneen käyttöikää

Saunan pesu kannattaa tehdä pari kertaa vuodessa.

Saunan pesu on tarpeen kerran tai kahdesti vuodessa – riippuen siitä, kuinka tiheään sauna lämpenee. Lian ja pesuainejäämien hankaaminen lauteiden välistä auttaa pitämään puupinnat hyvässä kunnossa, mutta lauteita ei ole tarvetta rasittaa liialla puunaamisella. Kesäkodin mökkisauna tulisi pestä perusteellisesti ainakin kerran suvessa, joko mökkikauden päätteeksi tai aluksi. Lue tästä vinkkejä koti- ja mökkisaunan tehokkaaseen pesuun.

Aloita saunan pesu poistamalla irtotavara

Saunanpesuprojekti lähtee käyntiin irtoroskan läpikäymisellä. Vie tyhjät shampoopullot roskiin, kerää pikkutavarat, ponnarit, pinnit ja kynttilänpätkät talteen. Tyhjennä roskat likakaivosta tai mökkisaunan likavesikourusta. Saunan lattian voi myös imuroida pölystä.

Saunan pesu lämpimässä

Saunan tulisi olla pestäessä lämmin, mutta ei löylykuuma. Paras tapa on pestä saunaa sen lämmetessä, sillä näin pesty sauna kuivuu helposti. Samalla saunoja voi palkita itsensä urakan loppuun saattamisesta kunnon löylyillä.

Aluksi lämmintä vettä lauteille

Saunan pesu tehdään lämpimällä vedellä, jotta puun syyt aukeaisivat. Hankaa lauteet puhtaaksi puun syiden suuntaisesti esimerkiksi juuriharjalla. Pesuaineen tulisi olla emäksinen, mäntysuopa on perinteinen mutta hyvä ratkaisu. Kloori ja muut kemikaalit voivat jäädä lauteisiin ja höyrystyä ilmaan lämmittäessä. Vältä siis liian kovia pesuaineita.

Huuhtelu kylmällä vedellä

Huuhteluveden tulisi olla kylmää, jotta auenneet puunsyyt sulkeutuisivat jälleen. Helpoin tapa saada sauna huuhdeltua on reilu vesisuihku suihkulla tai vesiletkulla. Vedä huuhtelun jälkeen tarpeen mukaan lauteilta, seiniltä ja lattialta lastalla pois ylimääräinen vesi ja jätä sauna lämpöön kuivumaan. Muista tarpeellinen ilmanvaihto!

Tarkista kiukaan kunto

Tavalliset kiuaskivet tulisi vaihtaa noin kerran vuodessa, keraamiset kivet hieman harvemmin. Kivien vaihdon voi ajoittaa pesun kanssa samaan syssyyn, ei tietenkään silloin, kun kiuas on lämmin. Esimerkiksi huoltosivut-nettipalstalta löytyy ohjeet oikeaoppiseen kiuaskivien vaihtoon. Puukiukaan nokisen kiuasluukun saa pestyä puhtaaksi kostuttamalla sanomalehtipaperia tai pehmeää kangasta tuhkaan ja hankaamalla sillä luukkua.

Pesuhuoneen perusteellinen putsaus

Kylpyhuone olisi hyvä pestä perusteellisesti mielellään tiheämmin kuin saunaa. Pinttynyttä likaa, kalkkisaostumia ynnä muita hankalia tahroja päin voi koettaa hyökätä etikalla, mutta paras tapa päästä vähemmällä jynssäyksellä, on suojata pinnat etukäteen likaa hylkivällä nanopinnoitteella.

Saunan pesu vaatii hieman aikaa ja ketteryyttä, jota kaikilta innokkailta saunojilta ei mielenkiinnosta huolimatta aina löydy. Ei huolta, Siivouspalvelu Loiste pesee saunasi mielellään puhtaaksi. Voit tilata saunan pesun säännöllisen siivouksesi yhteyteen tai aivan omana, erillisenä työnä. Ota yhteyttä ja pyydä tarjous! Siivouspalvelu Loiste palvelee sinua ympäri Oulun aluetta.

Mökkisiivous käynnistää kesän!

Mökkisiivous käynnistää kesän

Toukokuun alussa siirtolapuutarhamökille kytketään vedet, jäät lähtevät saarimökkiä saartamasta ja suvun kesäpaikkaan puhkeavat ensimmäiset valkovuokot. Mökkisiivous käynnistää useimpien kesäkauden. Lue Siivouspalvelu Loisteen vinkit kesämökin siivoukseen:

1 Mökkisiivous alkaa tuuletuksesta

Talven jäljiltä kesämökin ilma voi tuntua ummehtuneelta. Tuo raikas tuoksu sisään tuulettamalla mökki kunnolla. Kanna ulos matot, vuodevaatteet ja muut tekstiilit.

2 Häädä hiiret

Hiirten vierailu paljastuu ruokakätköistä. Sängyn tai lipaston alle on saatettu kantaa annos jyviä tai muuta ruokaa. Jos ruokakomeroon on jäänyt viimekesäisiä jauhoja tai puurosuurimoita, tarkista nekin ja heitä hiirten aloittamat ateriat pois. Myyräkuumeriskin vuoksi papanoiden siivouksessa kannattaa käyttää hengityssuojainta. Poiston jälkeen paikat voi pestä saippuavedellä.

3 Kytke sähköt vasta mökin lämmettyä

Jos mökki on viileä talven jäljiltä, älä ensimmäiseksi työnnä imurin johtoa pistorasiaan. Anna mökin lämmetä rauhassa, jotta mahdollinen kosteus haihtuu pois sähkölaitteiden pinnoilta. Sen jälkeen voi mökkisiivous alkaa.

4 Kutsu nuohooja säännöllisesti kylään

Tulisijojen lämmitys tulisi aloittaa hiljalleen. Polta tuhkapesässä pärettä tai tuohen palasta, jotta piipussa piilevä kylmä ilmamassa vähitellen antaisi periksi. Jos lyöt tulet pesään kylmiltään, savu iskee suoraan sisälle. Lain mukaan kesämökillä tulee käyttää nuohoojaa kolmen vuoden välein. Jos viihdyt mökillä koko vuoden, nuohoojalle kannattaa soitella tiheämmin.

5 Mökkisiivous koskee myös huussia

Talven jäljiltä huussi voi olla jäätynyt. Herättele sitä kaatamalla pohjalle kuumaa vettä tai kompostiherätettä. Samoin kompostorit kannattaa kohentaa uuteen kauteen.

6 Pyyhi pois talven pölyt

Alkukesästä suoritetun perusteellisen mökkisiivouksen ansiosta sisällä ei tarvitse huhkia kesäpäivien lämmetessä. Käy rätin ja saippuaveden kanssa läpi kaapit, vuoteet, pöydät, hyllynpäälliset ja tasot. Vanhojen mökkien hirsiseinät ja kattovuolteet voi pyyhkiä pölyhuiskalla tai imurin harjapäällä.

7 Mökkisiivous sisältää ikkunanpesun

Kutsu valo tupaan sisälle! Ikkunanpesun ansiosta koko mökin ilme ryhdistyy ja valon määrä lisääntyy. Auringon valon lisäksi myös lämpö pääsee paremmin sisälle puhtaiden ikkunoiden kautta. Muista pyyhkiä myös ikkunanpielet ja -laudat.

8 Saunan pesu

Siivouspäivän päätteeksi on ihana lämmittää sauna. Saunanpesu kannattaa toteuttaa saunan ollessa pikkuisen lämmennyt – näin lauteet ja seinät pääsevät kuivahtamaan paremmin. Käy läpi pukuhuone, poista roskat ja vanhat puumoskat. Tuo sisään tuoreita saunapuita ja raikkaat, puhtaat saunatekstiilit.

9 Terassin pesu

Harjaa pois syyslehdet ja talven tuomat risut. Pyyhi puutarhakalusteet puhtaaksi kostealla rätillä. Puupinnat kannattaa suojata puuöljyllä, mutta vasta kun kevään viimeiset pakkaset ovat väistyneet. Jos ajattelit mökkisiivouksen yhteydessä siivota pihaa ja polttaa puutarhajätettä, lue siihen ohjeita täältä.

10 Grilli ja pihakeittiö puhtaaksi

Grillikauden voi polkaista käyntiin, kun grilli on harjattu puhtaaksi grilliharjalla, hiilivarasto täydennetty ja kaasupullon sisältö tarkistettu. Siistissä tilassa on jälleen ilo laittaa ruokaa pitkälle syksyyn saakka!

Mökkisiivouksen voi jättää myös Siivouspalvelu Loisteen huoleksi. Teemme perusteellisen putsauksen tai saavumme paikalle pesemään ikkunat – ihan kuinka haluat! Tee mökkikesästäsi pikkuisen helpompaa ja pyydä tarjous Siivouspalvelu Loisteelta. Palvelemme koko Oulun talousalueella.

Aina puhdas kylpyhuone – nanopinnoitus tekee siivouksesta helppoa

Kylpyhuoneen siivous

Maailmalla vuosia käytetty nanopinnoitus on vihdoin saapunut myös Suomeen. Nanopinnoitteen ansiosta kodin kovalla käytöllä olevat alueet – kuten kylpyhuoneet, pesualtaat, peilit ja lasit –muuttuvat likaa hylkiviksi ja äärimmäisen helposti puhdistettaviksi. Ekologinen ja turvallinen nanopinnoitus ei vahingoita pohjamateriaalia eikä jätä jälkeensä sameaa kalvoa. Hengittävänä se ei myöskään anna kosteuden muhia, vaan päinvastoin vähentää lian ja bakteerien määrää kosteissa tiloissa.

Nanopinnoite sopii mihin tahansa kotiin, yritystiloihin tai teollisuuteen. Sen käyttökohteita on lukemattomia! Mutta mitä hyötyä siitä tavalliselle kuluttajalle on? Tässä muutama syy pyytää Siivouspalvelu Loisteelta tarjous kodin kylpyhuoneen nanopinnoitukseen:

Nanopinnoitus takaa kirkkaan pinnan laatoille, saumoille ja WC-kalusteille

Sano hyvästit hiuslakan jättämille jäljille tai hammastahnan tahrimille peilipinnoille. Nanopinnoitus ei anna lian kiinnittyä alustaansa, vaan sitkeinkin kosmetiikka pyyhkiytyy pois hetkessä. Paitsi peilipinnalle, nanopinnoite tekee ihmeitä myös pesualtaalle, WC-istuimelle ja suihkuseinälle. Laattojen tai kaakeleiden saumanvälien hankaaminen puhtaaksi on tylsintä puuhaa, mitä kuvitella saattaa – nanopinnoite tekee onneksi tuostakin työstä historiaa. Edes veden aiheuttamat kalkkitahrat eivät enää jätä ikävän vaaleita läikkiä saumanväleihin tai suihkuseinän kirkkaaseen lasipintaan.

Nanopinnoitteen ansiosta raivostuttava jynssääminen sekä luontoa kuormittavat raskaat kemikaalit voi unohtaa kokonaan. Tahrat pyyhkiytyvät pois veden ja saippuan miedolla sekoituksella. Lisää vinkkejä kylpyhuoneen siivoukseen esittelevät myös Martat.

Remontin tarve vähenee – bakteeripesiä ei muodostu saumoihin tai nurkkiin

Paras hetki asentaa nanopinnoite on heti rakentamisen tai remontin jälkeen – nanopinnoitteen ansiosta vastaremontoitu ilme säilyy vuosia! Jos kylppäriremontista on jo aikaa, ei hätää. Siivouspalvelu Loisteen suorittaman perusteellisen puhdistuksen jälkeen nanopinnoite voidaan asentaa myös vanhoihin kohteisiin.

Uuden ilmeen ansiosta mahdollista tulevaa remonttia voi lykätä tulevaisuuteen: nanopinnoite antaa kylpyhuoneellesi reilusti lisää vuosia. Kun lika ei pääse pinttymään nurkkiin tai saumojen väliin, se vähentää bakteerien määrää ja jopa homeen muodostumista.

Siivouspäivä on viikon paras päivä

Nanopinnoite muodostaa asennettavaan alustaansa ohuen kalvon. Kalvo hengittää, mutta sulkee lian, rasvan ja epäpuhtaudet ulkopuolelle. Tahrat eivät pääse pinttymään, vaan jäävät pintaan, josta ne on helppo pyyhkäistä pois. Siksi nanopinnoitettu pinta on niin helppo puhdistaa! Kun siivoamiseen käytettävä aika vähenee, voi mielenkiintonsa suunnata johonkin muuhun. Tästä lähtien siivouspäivä on viikon paras päivä!

Nanopinnoitus säilyy hyvänä jopa vuosia ja tarvittaessa se voidaan uusia lukemattomia kertoja. Asennus ei vaadi asukkailta mitään toimenpiteitä. Siivouspalvelu Loiste hoitaa kaiken puolestasi. Kylpyhuone on kosketuskuiva tunnissa ja käyttöönottovalmis vuorokaudessa.

Haaveiletko kylpyhuoneesta, joka olisi aina siistissä kunnossa pikkuisen vähemmällä vaivalla? Nanopinnoitus tekee sen! Ota yhteyttä Siivouspalvelu Loisteeseen ja pyydä tarjous!

Lattianvahaus – uusi hohde lattialle

Lattianvahaus pidentää lattiapinnan käyttöikää, sillä sen avulla kulutuspinta voidaan uusia säännöllisesti. Lattiavaha antaa kauniin ja kestävän pinnan, joka suojaa lattiamateriaalia kulumiselta. Se tarjoaa nopeaa ja helppoa lattioiden puhtaanapitoa, sillä ehjään vahapintaan lika, pöly tai bakteerit eivät pääse pinttymään kiinni.

Kovimmalle kulutukselle altistuvat lattiat löytyvät usein joko julkisista rakennuksista tai yritysten tai yhdistyksien toimitiloista. Lattian kuluminen on verrannollinen suoraan päivittäisten kävijöiden määrään – ja lattian kuluminen on ehdottomasti nopeampaa tiloissa, joissa kuljetaan kengät jaloissa. Pienikin hiekkamäärä lattian ja kengän välissä saa hetkessä kulutettua lattian pinnan kuluneen näköiseksi.

Lattiavahalla saa lähes näkymättömän suojan lattian ja kengän väliin. Se estää hiekan, pölyn sekä roskien pääsyn vahingoittamaan lattian pintamateriaalia. Pienellä teolla on iso vaikutus lattian pitkäikäisyyteen!

Lattianvahaus sopii niin uudelle kuin vanhallekin lattialle

Uusi lattiapinta kannattaa suojata lattiavahalla jo heti ennen käyttöönottoa. Lattiavaha tekee kestävän suojan pintamateriaaliin, joten lattia säilyy vahan alla erinomaisessa kunnossa vuodesta toiseen. Tarpeeksi usein tehty lattianvahaus pitää lattianpinnan aina helppohoitoisena ja siistin näköisenä.  Vahan alla oleva pintamateriaali ei kulu käytössä juuri laisinkaan, jos verrataan vahaamattomaan lattiapintaan.

Vaha tasoittaa ja silottaa kuluneen ja naarmuuntuneenkin lattiapinnan usein jopa uuden veroiseksi.

Helppohoitoisen ja siistin lattiapinnan voi saada myös jo vanhempaan, kuluneeseen lattiaan, sillä lattianvahauksen voi tehdä myös vanhalle lattiamateriaalille. Vaha tasoittaa ja silottaa kuluneen ja naarmuuntuneenkin lattiapinnan usein jopa uuden veroiseksi. Kuluneenkin lattian ilme raikastuu huolellisen lattiavahauksen ansiosta.

Siivouspalvelu Loisteelta saat loistetta lattiapintoihin

Siistit ja hyvin hoidetut lattiapinnat ovat iso osa tilojen yleisilmettä. Säännöllisesti suoritettu lattianvahaus mahdollistaa sen, että yleiset tilat näyttävät aina raikkailta ja hyvin hoidetuilta. Olemme Siivouspalvelu Loisteella panostaneet laadukkaaseen lattianvahaukseen, jotta voimme tarjota asiakkaillemme kauniit ja kestävät lattiapinnat puhtauden lisäksi.

Lattiavahaus aloitetaan aina huolellisella vahanpoistopesulla, mikä poistaa mahdollisen vanhan lattiavahan sekä pesee lattiapinnan perusteellisesti. Me pesemme lattiat aina ennen vahausta tehokkaalla yhdistelmäkoneella vahanpoistoainetta käyttäen. Vahanpoistoaine valitaan aina lattian pintamateriaalin mukaan, jotta sen vaikutus on tehokkain. Lattiapinta harjataan vahanpoistoaineen vaikuttaessa ja aine imuroidaan sekä huuhdellaan pois. Tämä työvaihe takaa sen, että vahattava pinta on puhdas ja kuiva ennen uutta vahaamista.

Puhdistetulle lattiapinnalle levitettävä vaha valitaan lattian pintamateriaalin mukaan. Yleisimpien lattiavahojen kiiltoasteita on kolme; matta eli himmeäpintainen, puolikiiltävä sekä täyskiiltävä. Jokaisella vahatyypillä voidaan saada siisti ja helppohoitoinen lattiapinta, joka kestää niin katseita kuin kovaa kulutustakin.

Loistava lattiapinta syntyy Siivouspalvelu Loisteen lattiavahauksen ansiosta!

Desinfiointisiivous pitää yritystilat puhtaana

Puhdistus ja korkea hygieniataso pitävät tilat puhtaina ja viihtyisinä. Siisteys vaikuttaa sekä työntekijöiden että asiakkaiden hyvinvointiin. Toimi- ja liiketilojen desinfiointisiivouksella yritys myös suojelee tiloja käyttäviä ihmisiä. Tehokas desinfiointisiivous poistaa nimittäin taudinaiheuttajat kaikilta puhdistettavilta pinnoilta.

Tehokas siivous ehkäisee omalta osaltaan tautien leviämistä!

Virukset leviävät nopeasti paitsi suoraan ihmisestä toiseen myös erilaisten pintojen kautta. Runsaalle kosketukselle alttiit pinnat, kuten ovenkahvat, palvelutiskit, ostoskärryt, wc-tilat, kassat, kahvikoneet ynnä muut, saattavat tässä mielessä olla ikäviä taudin levittäjiä. Pintojen puhtaana pito ja hyvä käsihygienia hillitsevät virustartuntojen syntymistä, mutta pintojen desinfioinnilla on osoitettu olevan erityisen tehokas vaikutus bakteerien ja virusten vähentämiseen.

Toimitilojesi ja liikerakennuksesi desinfiointisiivouksen suorittaa Siivouspalvelu Loiste! Loisteen kautta saat desinfiointisiivouksen muun siivouksen yhteyteen tai kertaluontoisesti yksittäisenä toimenpiteenä. Ota yhteyttä niin laskemme tarjouksen juuri sinun yrityksellesi sopivaksi!

Mikä on desinfiointisiivous?

Desinfiointisiivouksessa käydään läpi kaikki puhdistettavat kosketuspinnat tehokkaalla desinfiointiaineella. Yrityksen ei itse tarvitse valmistautua siivoukseen millään erityisillä toimenpiteillä.

Desinfiointisiivouksen voi yhdistää helposti liiketilojen perus- tai ylläpitosiivoukseen. Samalla kun pinnoille suoritetaan normaali puhdistus, varmistetaan korkeatasoinen hygienia pintojen desinfioinnilla. Tämä siivous on yksinkertainen ase tartuntatauteja vastaan.

Miksi yrityksen kannattaa tilata desinfiointisiivous?

Desinfiointisiivous on erinomainen ratkaisu epidemian aikoina. Tehokas puhdistus auttaa omalta osaltaan hillitsemään tartuntatautien leviämistä. Desinfioiduilta pinnoilta vaaralliset bakteerit ja taudin levittäjät eivät pääse enää tarttumaan eteenpäin.

Desinfiointisiivous on järkevä ja vastuullinen vaihtoehto liiketilojen tehokkaaseen puhdistukseen, varsinkin jos työpaikoilla työskentelee useita henkilöitä tai jos tilojen ovet ovat avoinna asiakkaille. Desinfiointisiivous suojelee erityisesti kaikkia riskiryhmään kuuluvia.

Voiko tilaa käyttää heti desinfioinnin jälkeen?

Käytämme desinfiointisiivouksessa tehokkaita mutta turvallisia aineita, joten tilojen normaali käyttö on mahdollista välittömästi siivouksen jälkeen. Desinfiointisiivous ei aiheuta vaaraa eikä varotoimenpiteitä tarvita. Desinfiointisiivous on hellävarainen myös pintamateriaaleille.

Siivous desinfiointiaineilla on yritykselle yksinkertainen mutta edullinen tapa taistella bakteereja ja virusperäisiä tauteja vastaan. Se on hinnaltaan edullinen eikä se aiheuta katkosta yrityksen toimintaan.

Tilaa desinfiointisiivous Siivouspalvelu Loisteelta!

Loiste suorittaa desinfiointisiivouksen tehokkaasti yrityksessä tai toimistorakennuksessa. Jos olet jo sopimusasiakkaamme, teemme desinfiointisiivouksen pyynnöstäsi siivoustyön yhteydessä. Voit myös tilata desinfiointisiivouksen meiltä yksittäisenä toimenpiteenä! Suoritamme desinfiointisiivouksia niin toimistoihin, suuriin liiketiloihin kuin teollisuusrakennuksiinkin. Ota yhteyttä niin löydämme yhdessä sopivan ajan tilojesi puhdistukseen.

Kysy tarjousta tarpeesi mukaan myös kotitalouksien desinfiointisiivoukseen. Loisteen ammattitaitoinen väki on apunasi. Palvelemme yrityksiä ja kotitalouksia laajalla Oulun talousalueella.

Siivousaineet – parhaat vinkit kodin siivoukseen

Siivousaineet ja niiden luonnonmukaisuus ovat meille Siivouspalvelu Loisteelle tarkoin harkittuja valintoja. Pitkällä siivousalan kokemuksella voi todeta, että luonnonmukaiset ja käyttäjälle turvalliset siivousaineet tehoavat yhtä hyvin kodin likatahroihin kuin usein maniostetut, likaa räjäyttävät pesuaineet, jotka sisältävät voimakkaita tehosteaineita sekä hajusteita.

Kotisiivouksessa luonnonmukaiset siivousaineet toimivat tehokkaasti: kodin pinnat pysyvät hyvinä eivätkä luonto tai itse siivoaja altistu haitallisille aineille siivotessa. Siivouskaapin ei siis tarvitse pursuta erityyppisiä pesuaineita, vaan kodin saa pidettyä puhtaana ja raikkaana muutamien peruspesuaineiden avulla.

Parhaat siivousaineet kodin ekologiseen siivoamiseen:

Euca-siivousaine

 • Luonnonmukainen, eucalyptusöljyä sisältävä tehokas yleispesuaine, jota voidaan käyttää kaikkeen pesuun ja siivoamiseen, aina pyykinpesusta saunan pesuun.
 • Valmistettu vanhan australialaisen ohjeen mukaan ja on täysin biohajoava.
 • Raikas eucalyptuksen tuoksu, joka ei rasita hengityselimiä.
 • Ei sisällä fosfaattia eikä zeoliittia ja sen pH-arvo on neutraali.
 • Siivousaine on tiiviste, joten pullollisella pärjää todella kauan – pieni loraus esimerkiksi sumutepulloon lisättynä riittää.
 • Luonnollisesti desinfioiva, joten sopii erinomaisesti esimerkiksi saunan ja saniteettitilojen pesuun.

Universal Stone -siivousaine

 • Kiinteä yleispuhdistuskivi, joka sisältää vihreää saippuaa, kasvipohjaista glyseriiniä sekä kiillotussavea.
 • Todella riittoisa siivousaine kiinteän muotonsa ansiosta; aktiivisessa käytössä yksi purkki riittää ainakin vuodeksi.
 • Hellävarainen ja turvallinen iholle, joten lapsi- ja lemmikkiperheissä turvallinen valinta.
 • Voidaan käyttää kaikille kodin koville pinoille poistamaan likaa ja suojaamaan pintojen likaantumista.
 • Käytetään pyyhkäisemällä kostetulla sienellä kiven pintaa, jolloin sieneen jäänyt pesuaine alkaa vaahdota veden avulla.
 • Poistaa pinttyneetkin likatahrat naarmuttamatta pintoja.
 • Pesee niin keittiön keraamisen lieden kuin WC-istuimenkin hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Siivousaineet sekä muut siivouksessa käytettävät puhdistusaineet ovat olennainen osa siivousta – ne irrottavat pinttyneimmätkin likatahrat veden avulla kodin eri pinnoilta. Siivousaineen teho perustuu pesuaineiden ja lian aiheuttamaan kemialliseen reaktioon, vaikka siivoaisi täysin luonnonmukaisilla ja turvallisilla aineilla. Tämä takoitta sitä, että oikeanlaisten pesuaineiden valitsemisessa tarvitaan hiukan kemian tuntemusta ja ymmärtämistä.

Tärkein seikka pesevän siivousaineen valitsemisessa on pesuaineen pH-arvo, joka määrittää aineen happamuuden tai emäksisyyden. Pestävän pinnan materiaali sekä lian koostumus vaikuttavat pesuaineen happamuuden valintaan. Esimerkiksi kalkkisaostumat pesuhuoneesta lähtevät happamalla pesuaineella, kun taas emäksiset, pH-arvoltaan korkeammat siivousaineet, tehoavat rasvaiseen likaan.

Kodin siivouskaapin sisällön ei siis tarvitse pursuta useita eri pesuaineita, vaan muutamat hyvät siivousaineet pitävät kodin puhtaana ja raikkaana. Myös keittiön kaapeista löytyvät sooda, sitruuna, suola sekä etikka tuovat edullista ja ekologista tehoa siivoukseen. Voit myös tutustua tästä ympäristövastuulliseen siivoukseen.

Siivouspalvelu Loisteen asiakkaana voit luottaa siihen, että käyttämämme siivousaineet ovat turvallisia. Ne ovat terveytesi, kotisi ja luonnon edun mukaisesti valittuja.

Onnistunut ikkunanpesu ei jätä raitoja

onnistunut ikkunanpesu, ikkunoiden pesu, ikkunanpesussa, ikkunanpesu, ikkunanpesuun

Ikkunanpesu on helppoudestaan huolimatta kuitenkin taitolaji. Moni kokee, ettei osaa pestä ikkunoita niin hyvin, että työn jälki olisi itseä tyydyttävä; lastasta jää raitoja tai ikkunan pinta jää sameaksi runsaasta huuhtelusta huolimatta. Onnistunut ikkunanpesu ei toki aina ole itsestä kiinni, sillä vallitseva ilma sekä välineet vaikuttavat usein merkittävästi työn onnistumiseen.

Hyvin onnistunut ikkunanpesu on ilo silmälle. Luonnonvalo pääsee esteettä sisälle, eikä lasin pinnassa näy raitoja tai tahroja. Puhtaat ikkunat raikastavat koko kodin ilmettä sekä luovat viimeistellyn tunnelman kodin siisteyteen.

Huomioi nämä seikat, jotta onnistut ikkunanpesussa:

 1. Onnistunut ikkunanpesu tehdään pilvipoutaisella säällä. Kuuma auringonpaiste ”polttaa” pesuaineveden ikkunalasiin kiinni, jolloin pinta jää harmaaksi ja laikkuiseksi. Myös voimakas tuuli häiritsee ulommaisten ikkunoiden pesua ja jouduttaa liikaa pesuaineveden kuivumista.
 2. Hanki mahdollisimman laadukkaat ikkunanpesuvälineet, sillä huonolaatuisilla välineillä lasin pintaan jää herkästi raitoja, eivätkä ne edistä lian irtoamista laisinkaan. Laadukas mikrokuituinen ikkunaliina tehostaa likaisen pinnan puhdistamista. Ikkunan kuivaamiseen tarkoitettuja ikkunalastoja kannattaa vertailla. Laadukkaan ikkunalastan tunnistaa jämäkästä mutta suhteellisen pehmeästä kumiosasta.
 3. Varaa ikkunanpesuun tarpeeksi tilaa, jos ikkunat ovat avattavat. Raivaa ikkunan edestä tarpeeksi reilu tila työskentelylle, jotta pestessä ei tarvitse varoa lasien tai ympärillä olevien tavaroiden rikkoutumista. Lattian voi myös suojata vesiroiskeilta esimerkiksi pyyhkeen avulla.
 4. Pesuaineen käyttö kannattaa pitää todella maltillisena, sillä liiallinen pesuaineen käyttö voi tahrata lasin pinnan entisestään. Runsas pesuaineen käyttö lisää huuhtelun tarvetta, sillä se vaahtoaa yleensä voimakkaasti. Etikan lisääminen huuhteluveteen kirkastaa ikkunalasin pintaa mukavasti, ja lopputuloksena on onnistunut ikkunanpesu.
 5. Oikea työjärjestys takaa onnistuneen ikkunanpesun, joten aloita peseminen aina likaisimmasta pinnasta eli ulommaisesta ikkunasta. Ennen varsinaista ikkunalasin pesua kannattaa imuroida sekä pestä huolella myös ikkunanpuitteet sekä ikkunalaudat. Näin varmistat sen, että lasia pestessäsi et levitä ympäriltä likaa lasin pinnalle.

Voit päästä myös helpommalla!

Ikkunanpesu on suhteellisen nopea kotityö, mikäli siihen valmistautuu kunnolla. Kuitenkin usein ikkunanpesuun ryhtyminen tuntuu työläältä ja vastenmieliseltä – etenkin silloin, jos kodissa ikkunoita on todella reilusti tai suurien ikkunapintojen peseminen on omatoimisesti mahdotonta.

Mikäli ikkunanpesu tuntuu työläältä tai jopa mahdottomalta, kannattaa pyytää Siivouspalvelu Loiste apuun. Meidän tehokkaat ammattilaisemme takaavat sen, että saat ikkunasi kiiltämään raidattomasti ja kirkkaasti. Teemme ikkunanpesuja niin koteihin kuin yrityksiinkin, pieniin sekä suurempiin tarpeisiin. Käyntimme jälkeen voit nauttia ikkunasta katselemisesta ilman harmaata, valoa vievää kalvoa!

Tilaa onnistunut ikkunanpesu hyvissä ajoin, sillä kevät on ikkunanpesun sesonkiaikaa!