Raikas ja puhdas kylpyhuone ilahduttaa arjessa

Millä poistaa kalkki sekä saippuajäämät kylpyhuoneen pinnoilta?  Tarvitaanko kylpyhuoneen pesuun useita erilaisia, vahvoja aineita, vai pärjääkö siinä helposti kotoa jo löytyvillä peruspesuaineilla? Näitä kysymyksiä pohtii moni siivoamaan ryhtyvä, sillä kylpyhuoneen pinnoille kertyy helposti niin sanottua kovaa sekä pehmyttä likaa, joiden puhdistumismekanismit ovat toisistaan poikkeavat.

Pidä kylpyhuone puhtaana helpoin keinoin

Päivittäisessä käytössä oleva kylpyhuone on tila, jonne lika sekä erilaiset bakteerit pesiytyvät helposti. Tästä syystä tilan puhtaanapito on erityisen tärkeää. Suihkussa käymisen jälkeen kylpyhuoneen pinnat kannattaakin huuhdella pikaisesti suihkun avulla joka kerta. Tällöin hiusten ja vartalon pesuaineiden jäämät lähtevät helposti pois pinnoilta.

Seiniin tulleet vesiroiskeet alkavat kuivuessaan kerryttämään kalkkitahroja, joten jokaisen suihkun jälkeen lattian lisäksi voi lastalla kuivata myös seinät. Tämä edistää myös kylpyhuoneen huoneilman nopeampaa kuivumiststa, mikä on talon rakenteille hyväksi.

Jokaisen suihkun jälkeen tehtävät toimenpiteet vähentävät merkittävästi kylpyhuoneen likojen pinttymistä. Kevyt, jokapäiväinen huuhteleminen sekä kuivaaminen säästää kylpyhuoneen raskaamman siivouksen tarvetta, sillä lika- tai kalkkikertymää ei pääse saostumaan pinnoille tai kaakeleiden saumoihin.

Kylpyhuoneen pesun kemiaa

Kylpyhuoneen kunnossa pysymisen kannalta on kuitenkin tärkeä, että päivittäisestä suihkun jälkeisestä pikahuuhtelusta huolimatta kylpyhuone pestään ajoittain paremmin. Perusteellinen kylpyhuoneen pesu on hyvä tehdä aina muutaman kuukauden välein.

Emäksiset pesuaineet ovat tehokkaita rasvalian sekä saippuajäämien irroittajia kylpyhuoneen pinnoilta. Kylpyhuoneen pesuun riittää mainiosti heikosti emäksinen (pH 8-10) pesuaine, jolloin rasvalika sekä pesuainejäämät liukenevat helposti huuhteluveden mukana pois.

Valkoiset sakkautumat kylpyhuoneen pinnoilla ovat sekä ruman näköisiä että tarjoavat lialle  ja pesuainejäämille parempaa tarttumapintaa. Näitä kalkkisaostumia tulee etenkin silloin, kun vesijohtovedessä todetaan olevan runsaasti kalkkia. Tällöin pesuhuoneen pesemisessä kannattaa panostaa tehokkaaseen kalkinpoistoon happamilla pesuaineilla tai luonnonmukaisesti esimerkiksi sitruunalla tai etikalla liottamalla. Happamalla aineella pesemisen tai liottamisen jälkeen pitää aina muistaa neutraloida puhdistettu pinta heikosti emäksisellä aineella, jotta kaakeleiden sekä laattojen sauma-aineet eivät vaurioidu.

Pesuaineiden aiheuttaman likaa poistavan kemiallisten reaktioiden lisäksi kylpyhuoneen pesussa tarvitaan kuitenkin usein myös mekaanista lian poistoa eli harjaamista. Harjaamalla pesuaine pääsee tunkeutumaan lian tai kalkkisaostuman sisään ja näin ollen tehostaa aineen vaikutusta ja irrottaa likaa nopeampaa. 

Puhdista kylpyhuoneen lattiakaivo säännöllisesti

Pesuhuoneen lattiakaivon pesu helpottuu myös merkittävästi, jos sen tekee säännöllisin väliajoin ja tarpeeksi useasti. Lattiakaivo nielee yhden suihkukerran aikana runsaan määrän pesuainepitoista vettä, hiuksia sekä likaa, joten sinne voi kertyä nopeastikin melkoinen määrä epämiellyttävää moskaa.

Lattiakaivon puhdistuksen yhteydessä on hyvä muistaa puhdistaa myös sen sisältämä hajulukko. Se on helppo irrottaa erikseen pestäväksi kaikissa nykyaikaisissa lattiakaivomalleissa.

Puhdistetusta lattiakaivosta sekä hajulukosta ei pääse enää tulemaan epämiellyttäviä tuoksuja pilaamaan puhtaan ja raikkaan kylpyhuoneen tunnelmaa.   

Joulu lähestyy – onko kotisi joulusiivouksen tarpeessa?

Joulusiivous on monessa kotitaloudessa perinne – ja sitä se on ollut Suomessa jo kauan aikaa. Joulun pyhien aikaan kodin oloihin kiinnitetään erityishuomiota ja se halutaan siivota lattiasta kattoon perusteellisesti, jotta joulupöydän ääreen (ja tietysti sohvan kulmaan) voi istuutua hyvillä mielin.

Juuri joulusiivoukselta odotettu perusteellisuus voi kuitenkin tuoda mukanaan stressiä, sillä siivousoperaatio lankeaa toteutettavaksi yleensä joulun alla, keskellä arjen muita kiireitä. Mikäli aika tuntuu joulun valmisteluiden ohessa olevan kortilla, voi joulusiivouksen toteutukseen hankkia apua ammattisiistijöiltä.

Joulusiivouspalvelu toteutetaan toiveiden mukaan

Loiste Siivouksen kautta joulusiivous voidaan toteuttaa hieman tavanomaista laajempana ylläpitosiivouksena. Normaalin, kattavan perussiivouksen lisäksi mukaan voidaan ottaa tiettyjä erityistoimenpiteitä. Näitä voivat olla esimerkiksi:

 • saunan pesu
 • kylpyhuoneen perusteellinen pesu, esimerkiksi laattojen pesu kauttaaltaan
 • uunin pesu
 • jääkaapin ja pakastimen pesu
 • seinien ja kattojen pyyhkiminen pölyistä

Näistä ja muista lisätoiveista kannattaa mainita jo siivousaikaa varatessa, jotta Loisteen siistijät tietävät varata tarpeeksi aikaa siivouskäynnille.

Perusteellista joulusiivousta ei kuitenkaan ole pakko jättää vasta joulunaluspäiville, vaan siistijämme voi kutsua paikalle jo muutamaa viikkoa aiemmin. Tällöin jouluvalmistelut pääsee aloittamaan hyvissä ajoin puhtaassa kodissa. Kun jouluaatto lähestyy, riittää kevyt ylläpitosiivous sitten saattamaan kodin juhlakuntoon! 

Omatoimisella siivouksella koti puhtaaksi nopeasti

Pintapuoleisen joulusiivouksen voi toteuttaa nopeasti myös itse. Jos tavoitteena on, että koti näyttää siistiltä, kannattaa aloittaa näkyvimmistä epäsiisteyksistä ja keskittyä muutenkin muutamaan pääalueeseen, jotka vaikuttavat suuresti siisteyteen:

 • Kerää satunnaiset irtotavarat pois lattioilta ja pöydiltä ja laita ne omille paikoilleen – mikäli varsinaista paikkaa ei ole, voi tavarat kuitenkin kerätä esimerkiksi laatikkoon ja kaappiin ”piiloon” joulun ajaksi.
 • Ikkunoiden pesu voi olla työläs operaatio, etenkin talvisaikaan. Nopea keino valoisuuden lisäämiseksi on pyyhkiä pölyt pois ikkunoista mikrokuituliinalla.
 • Uuni on kovassa käytössä joulun aikaan. Puhtaan ja kirkkaan lasin lävitse on helpompi kurkkia paistomittarin lukemia, ja kylläpä ajatus puhtaassa uunissa valmistetusta laatikosta lie herkullisempikin. Marttojen ohjeen mukaan uunin pesemiseen voi käyttää mäntysuopaa, mutta pinttyneempi lika saattaa hyvinkin vaatia asianmukaisia erikoispuhdistusaineita. 
 • Mattojen tamppaaminen auttaa irrottamaan niistä pölyä, joka ei välttämättä pelkällä imuroinnilla irtoaisi. Näin huoneilma raikastuu ja pölyn kertyminen huoneen nurkkiin hidastuu.

Loiste Siivous – joulusiivous Oulussa

Mikäli sinusta tuntuu, että oma aikasi ei riitä perusteellisen joulusiivouksen tekemiseen, voit pyytää apuun ammattilaissiivouspalvelun. Ota yhteyttä, niin keskustellaan joulusiivoustarpeistasi ja sovitaan tarkempi ajankohta siistijöidemme vierailulle!

Muuttosiivous valmistelee niin uuden kuin vanhan kodin seuraaville asukkaille

Loiste Siivouksen blogitekstin artikkelikuva, jossa Loisteen siistijä puhdistaa lattiaa. Blogi kertoo muuttosiivouspalvelun sisällöstä.

Muuttosiivous on palvelu, jossa siivoamme ja valmistelemme joko kodin, josta henkilö on muuttamassa pois, tai uuden kodin, johon muutto tapahtuu. Muuttosiivouksen avulla voi helpottaa muuttopäivän kiirettä: edellisen asukkaan pölyt saadaan siivottua pois seuraavan asiakkaan tieltä. Näin esimerkiksi uuteen kotiin voi kantaa tavarat ja huonekalut suoraan sisään, ja vastaavasti vanhaa kotia ei tarvitse enää palata itse siivoamaan muuttokuorman siirtämisen jälkeen.

Kaikki kodit ovat erilaisia, mutta muuttosiivous voidaan toteuttaa yhtä lailla niin suurempiin omakotitaloihin kuin pieniin asuntoihinkin Oulussa. Muuttosiivouksen sisältö mukautuu siis kuhunkin kohteeseen, mutta lähtökohtaisesti seuraavat asiat:

 • lattioiden perusteellinen pesu ja tarvittaessa niiden hoitokäsittely
 • parvekkeen siivous
 • kylpyhuoneen sekä saunan kaikkien pintojen pesu
 • wc-tilojen pesu sekä desinfiointi – mukaan lukien lattiakaivojen siivous
 • keittiön sekä kodinkoneiden siivous
 • ikkunoiden sisäpintojen pesu

Mikäli kohteessa on tämän lisäksi joitakin erikseen huomioon otettavia piirteitä, kannattaa niistä keskustella kanssamme tarkemmin muuttosiivousta tilatessa.

Allergiamuuttosiivous takaa täyden puhtauden

Allergiat ja yliherkkyydet vaikuttavat monen elämään ja vaativat erityishuomiota kotioloissa. Tämä voidaan asiakkaan pyynnöstä ottaa huomioon myös muuttosiivouksessa, jolloin pinnat ja ympäristöt siivotaan allergiasiivouksen mittarit täyttävällä tarkkuudella.

Allergiamuuttosiivouksessa koti puhdistetaan perusteellisesti. Koko asunto tai omakotitalo käydään läpi HEPA-suodattimella varustetulla imurilla tai vesi-imurilla. Niin sanottu ”normaali” imuri ei sovellu allergiamuuttosiivoukseen, sillä osa imureista päästää hiukkasia takaisin huoneilmaan. HEPA-suodatin on korkean erotusasteen ilmansuodatin, joka suodattaa jopa 99 % pölynimurin poistoilman haitallisista hiukkasista. HEPA-suodattimella varustettu imuri puhdistaa siis päällä ollessaan huoneilmaa koko ajan. Imurilla käydään ensin läpi kaikki asunnon pinnat: katot, seinät, kalusteet ja lattiat. Tämän jälkeen kaikki pinnat käydään vielä uudestaan lävitse puhtailla mikrokuitupyyhkeillä tai kertakäyttöliinoilla.

Imuroinnin lisäksi allergiasiivoukseen sisältyy pesuhuoneen, saunan ja wc-tilojen perusteellinen pesu. Ikkunoiden sisäpinnat puhdistetaan ja tarvittaessa voidaan suorittaa ikkunoiden pesu kokonaisuudessaan. Keittiössä uuni, jääkaappi ja pakastin puhdistetaan sisältä ja ulkoa – myös niiden takaa. Samaten asunnon lämpöpattereiden taustat puhdistetaan. Loisteen allergiamuuttosiivouksen jäljiltä uuteen kotiin voi siis muuttaa huoletta, tietäen, että se on puhdistettu läpikotaisin ja riittävällä tarkkuudella allergioiden ja yliherkkyyksien kannalta!

Onko muutto tiedossa? Tilaa Loisteen muuttosiivous!

Mikäli olet lähiaikoina muuttamassa uuteen kotiin, oletko harkinnut tilaavasi ammattilaisen tekemään muuttosiivouksen? Uuteen kotiin asettuminen on ihanaa, kun sen tietää olevan puhdas. Vanhan kodin suhteen taas saa mielenrauhan, sillä ammattilaisen toteuttama muuttosiivous täyttää aina taatusti vuokranantajan edellyttämän tason.

Jos olet kiinnostunut muuttosiivouspalvelusta, ota yhteyttä, niin keskustellaan tarpeistasi tarkemmin!

Keittiön puhtaus on tärkeää – ammattilaisen vinkit keittiön siivoukseen

Loiste Siivouksen blogitekstin artikkelikuva, jossa Loisteen siistijällä meneillään keittiön lieden puhdistus. Blogi antaa vinkkejä keittiön siivoukseen.

Keittiö on tärkeä siivota säännöllisesti ja kunnolla – kukaan tuskin haluaa käsitellä elintarvikkeita likaisessa ympäristössä! Toisaalta jatkuva ruoanlaitto ja leipominen itsessään aiheuttavat helposti sotkua, mikä pitää huolen siitä, että siivottavaa riittää.

Tähän blogiin olemme koonneet siivousalan ammattilaisten vinkkejä keittiön siivoukseen, jaoteltuna neljään eri keittiön kohteeseen.

Uunin pesu

Uuni on hyvä puhdistaa säännöllisesti, eikä pelkästään siisteyden vuoksi! Puhdas uuni nimittäin lämpenee nopeammin ja onpa puhtaan uunin tutkittu vähentävän energiankulutustakin. 

Uunipinnoille kertyneeseen kevyeen likaan tepsii mäntysuovan ja veden yhdistelmäliuos, jota levitetään kevyiden likatahrojen päälle. Tämän jälkeen uuni kuumennetaan 50 asteeseen ja annetaan sitten jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen pinnat harjataan pehmeällä harjalla ja lopuksi pyyhitään veteen kostutetulla liinalla. 

Mikäli uunissa on pinttyneempää likaa, kannattaa turvautua uunin puhdistukseen erikseen tarkoitettuihin puhdistusaineisiin. Tehokkaita puhdistusaineita käyttäessä kannattaa aina tutustua tarkasti käyttöohjeisiin ja käyttää itse suojakäsineitä. Muistathan myös huuhdella uunin hyvin pesuaineiden jäljiltä! 

Lisäksi: jos lika ei tunnu irtoavan uunin lasista, voi silloin hyödyntää lasipinnoille erikseen tarkoitettua puhdistusterää.

Jääkaapin pesu

Ruokatarvikkeita säilytetään jääkaapissa, joten sen siisteyden tärkeys on itsestään selvää. Jääkaappi tulisikin pestä vähintään pari kertaa vuodessa.

Kun ryhdyt puhdistamaan jääkappia, ota ensin ulos kaikki ruokatarvikkeet ja pyyhi sitten tasot kostealla mikrokuituliinalla. Pesemiseen voi käyttää astianpesuainetta tai mietoa yleispuhdistusainetta. Vihanneslaatikot on helppo irrottaa jääkaapista, joten ne voi tiskata perinteiseen tapaan tiskialtaassa. Hyllytasojen lisäksi myös jääkaapin tiivisteet, seinät ja ovi kannattaa pyyhkiä puhtaaksi kostealla liinalla. Tarkista tämän jälkeen jääkaapin sisältä löytyvä poistovesiaukko. Mikäli aukko on tukkeutunut, sen voi pyyhkiä varovasti liinalla tai vaihtoehtoisesti tukkeuman voi poistaa vanupuikolla. 

Kiinnitä lopuksi vielä huomiota jääkaapin taustaan. Jääkaapin taakse kertynyt pöly voi olla jopa paloturvallisuusriski, sillä pöly heikentää ilmankiertoa ja voi laitteen kuumetessa syttyä palamaan! Aloita jääkaapin taustan puhdistaminen irrottamalla jääkaapin töpseli seinästä ja vetämällä se ulos syvennyksestään tai upotuksestaan. Imuroi sitten lattia jääkaapin takaa sekä ritilä, joka on jääkaapin takana yhdessä pölysuulakkeen kanssa. Samalla pölyt voi pyyhkiä myös jääkaapin päältä ja sivuilta. Työnnä lopuksi jääkaappi takaisin paikalleen ja laita töpseli takaisin seinään.

Liesituuletin

Liesituulettimessa on muitakin puhdistettavia osia kuin sen ulkopinnat. Yksi tärkeä puhdistuksen kohde on liesituulettimen rasvasuodatin. Mitä puhtaampi rasvasuodatin on, sen paremmin se sitoo rasvahiukkasia ja poistaa käryjä. Jos pesuväli on liian pitkä, suodattimesta voi alkaa tippua rasvaa liedelle. Rasvaa pääsee myös tuuletinpesään ja hormiin, mikä hankaloittaa ilman kulkua hormissa ja aiheuttaa palovaaran.

Aloita rasvasuodattimen puhdistaminen irrottamalla se liesituulettimesta käyttöohjeen mukaisesti. Pese metallinen rasvasuodatin kuumassa astianpesuaineliuoksessa ja harjaa pehmeällä harjalla. Jos suodatin on hyvin likainen, liota sitä kuumassa astianpesuaineliuoksessa kymmenisen minuuttia. Huuhtele suodatin huolellisesti pesun jälkeen. Jotkin suodattimet on myös mahdollista pestä astianpesukoneessa muiden tiskien kanssa – tarkista tämä liesituulettimesi käyttöohjeista. 

Suodattimen voi puhdistaa myös hyödyntämällä ruokasooda-etikka-vesiseosta. Laske lavuaariin lämmintä vettä ja lisää sekaan n. puoli desiä ruokasoodaa. Laita likainen suodatin altaaseen ja kaada sen perään noin desi etikkaa. Etikka ja sooda reagoivat toisiinsa voimakkaasti kuplimalla, jolloin kuplat tehostavat soodan rasvaa irrottavaa vaikutusta. Seoksessa liottamisen jälkeen huuhtele suodatin ja anna sen kuivua ennen sen asettamista takaisin paikoilleen liesituulettimeen.

Roskakaappi

Roskakaappikin kannattaa puhdistaa säännöllisesti. Likainen roskakaappi haisee ja kaapin sisäpinnoille tarttuu jätteistä ummehtunut tuoksu. Haju taas voi kerätä paikalle hyönteisiä.

Kun ryhdyt puhdistamaan roskakaappia, aloita viemällä roskat. Irrota tämän jälkeen roskakorit ja vie ne esimerkiksi kylpyhuoneeseen. Valuta koreihin kuumaa vettä ja yleispuhdistusainetta ja anna niiden liota. Harjaa sisäpinnat huolellisesti esimerkiksi tiskiharjalla. Huuhtele tämän jälkeen korit ja jätä ne kuivumaan ylösalaisin kylpyhuoneeseen. 

Tyhjennä samalla roskakaappi tyystin muista tavaroista, imuroi kaapista irtoroskat ja pyyhi roskakorin teline tai jätevaunu sekä kaapin sisäpinnat yleispesuaineen ja veden seoksella. Aseta lopuksi kuivuneet roskakorit takaisin roskakaappiin.

Tarvitsetko apua keittiön siivoukseen?

Me Loisteella siivoamme niin keittiöt kuin muutkin kodin tilat tehokkaasti ja tinkimättömällä ammattitaidolla. Mikäli haluat kutsua iloiset siistijämme apuun, ota yhteyttä!

Omakotitalon loppusiivous – helpotusta muuttopäivän kiireeseen

Loiste Siivouksen blogin artikkelikuva. Loisteen siistijä puhdistaa talon seinää varrellisella lastalla. Blogi kertoo omakotitalon loppusiivouksesta.

Uuteen taloon muuttaminen on jännittävää aikaa, etenkin jos talo on vasta valmistunut. Upouusi, rakentajien jäljiltä oleva koti on kuitenkin aina täynnä rakennuspölyä ja muuta kertynyttä likaa, joka on hyvä – ja helpointa – siivota pois ennen kuin kalusteet ja irtaimisto kannetaan sisään.

Jokainen meistä on varmasti muuttanut jossakin kohtaa elämäänsä ja ymmärtää, kuinka kiireisiä muuttopäivät voivat olla. Tavaroiden pakkaamisen, siirtämisen ja edellisen kodin siivoamisen keskellä muuttaja voi helpottaa kiireitään antamalla uuden omakotitalon loppusiivouksen Loisteen ammattilaisten tehtäväksi. Tämä säästää ajan lisäksi myös voimia ja vähentää tarvetta edestakaiseen matkustamiseen.

Ammattilaisen tekemä omakotitalon loppusiivous takaa myös, että työn jälki on laadukasta. Rakennuspöly ei välttämättä irtoa pinnoilta samalla tavoin kuin perinteinen lika. Rakennus- ja remonttipöly on monesti hyvin hienoa ja leijailevaa, ja sen hengittäminen ei ole hyväksi terveydelle. Siivousalan ammattilaiselta löytyy tarvittava osaaminen ja tehokas siivouskalusto, jolla rakennuspölystä päästään eroon, ja eri pintamateriaalit vaativat omat puhdistusmateriaalinsa ja -menetelmänsä. Esimerkkinä tästä toimii kylpyhuoneen siivous – mikäli siivousmenetelmät eivät ole oikeat, saattaa uuden kylpyhuoneen laattoihin jäädä valumajälkiä, joita on hankala saada enää jälkikäteen pois.

Mitä uuden omakotitalon loppusiivoukseen sisältyy?

Omakotitalon loppusiivous on perinpohjainen toimenpide, jossa uusi omakotitalo siivotaan varsin kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Loppusiivoukseen sisältyviä toimenpiteitä ovat:

 • Seinien sekä kattojen pölyn poisto
 • Kaappien, komeroiden sekä keittiöiden siivoaminen
 • Pölyjen pyyhkiminen kaikilta pinnoilta
 • Pistorasioiden, valokatkaisimien sekä lämpöpattereiden pyyhkiminen
 • Ovien sekä oven karmien puhdistaminen
 • Saniteettitilojen pesu sekä kylpyhuoneen seinien pesu
 • Lattiakaivojen puhdistus
 • Lattiapintojen sekä jalkalistojen imurointi sekä huolellinen pesu
 • Ikkunanpesu sisäpinnoilta

Siivouksen laajuus ja tarvittavat toimenpiteet määräytyvät toki siivottavan kohteen koon ja tyypin mukaan, mutta kyseessä on joka kerta perinpohjainen siivousoperaatio, jotta rakennuspöly saadaan pois uudesta kodista.

Tahdotko ammattilaisen hoitamaan uuden omakotitalon loppusiivouksen?

Me Loisteella teemme loppusiivouksia pitkällä kokemuksella ja rautaisella ammattitaidolla. Mikäli tahdot
helpottaa muuttopäivien kiirettä, ota yhteyttä!

Lisäksi huomionarvoista on, että rakennuspölyä voi kaikesta huolimatta laskeutua vielä loppusiivouksen jälkeenkin. Meiltä voit hankkia myös jatkuvan Loiste Siivouksen ylläpitosiivouksen, joka pitää uuden kotisi puhtaana myös jatkossa!

Syyssiivous valmistelee kodin pimeneviin iltoihin

Havainnollistava kuva Loiste Siivouksen siivouspalveluista, joihin sisältyy myös syyssiivous.

Kesän kääntyessä syksyyn on hyvä aika valmistella koti tulevaa varten perinpohjaisella syyssiivouksella! Puhtaassa kodissa on mukava kääriytyä sohvalle vilttiin ja nauttia pimenevistä illoista kynttilän valossa. Olemme koonneet tähän blogiin muistilistan muutamista siivoustoimenpiteistä, joita kannattaa syyssiivouksen tiimoilta toteuttaa.

Kunnon suursiivous

Syksyn saapuminen on loistava ajankohta suursiivoukselle, sillä useat kodit käyvät läpi muodonmuutoksen vuodenaikojen vaihtuessa. Kesätavarat ja -irtaimisto siirretään kaappeihin ja varastoon, ja tässä välivaiheessa on kotona yhtäkkiä normaalia enemmän tilaa siivota! Tilaisuus kannattaa ehdottomasti hyödyntää ja siivota koti lattiasta kattoon oikein perinpohjaisesti. Käytännössä tämä tarkoittaa normaalien viikkosiivouksen toimenpiteiden tekemistä, mutta perusteellisemmin. Imuroi ja luutua lattiapinnat, mutta näe sen verran lisävaivaa, että siirrät huonekaluja kunnolla pois siivouksen tieltä – yksikään nurkka ei jää siivoamatta!

Pyyhi pölyt

Pölyjen pyyhkiminen kuulostaa itsestään selvältä, mutta suursiivouksen nimissä tämä kannattaa viedä entistä pidemmälle. Pyyhi siis pölyt aivan kaikkialta, myös paikoista, joihin normaalin viikkosiivouksen yhteydessä et kajoa. Näe vaivaa ja puhdista vaikkapa tikkaiden avulla kaikista ylimmätkin hyllyt, ovenpäälliset ja ovenkarmit.

Keittiö puhtaaksi

Perusteellinen syyssiivous kattaa luonnollisesti myös keittiön. Käy lävitse kaikki keittiön kaapit ja heitä pois vanhentuneet tuotteet. Tyhjennä hyllyt hetkeksi ja pese ne läpikotaisin. Toista sama käsittely jääkaapille: tyhjennä se, irrota hyllyt ja pese kaikki pinnat läpikotaisin. Ja kun olet vauhtiin päässyt, pese samalla myös uuni ja puhdista lieden pinnat.

Ikkunoiden pesu

Usein ikkunat pestään keväällä ja kesällä, mutta ne on hyvä pestä vielä kertaalleen ennen talven saapumista. Keväisen ikkunanpesun tarkoituksena on puhdistaa ikkunat talven pölyistä, syyspesulla voit jo tavallaan helpottaa tulevaa työtäsi. Ja onhan toki myös ihanaa, että syyspäivien valo pääsee loistamaan koko kirkkaudessaan kotiisi!

Tuuleta

Ennen talven tuloa kannattaa myös tuulettaa kaikki kodin liinavaatteet ja tekstiilit läpikotaisin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi verhojen ja petivaatteiden kantamista pihalle tai parvekkeelle tuulettumaan. Myös matot kannattaa tässä yhteydessä viedä pihalle ja tampata!

Saunan pesu

Monessa kodissa saunan pesu ajoittuu kahteen juhlaan, joihin saunominen vahvasti yhdistyy: jouluun ja juhannukseen. Syyssiivous on kuitenkin myös hyvä hetki saunanpesulle, sillä viilenevät syksyn illat varmasti houkuttelevat käyttämään saunaa tiheämmin kuin kesäaikaan. Ja kuten juhannuksen ja joulun ajalta tiedetään, on puhtaissa löylyissä aina oma tunnelmansa!

Tarvitsetko siivousapua?

Mikäli tuntuu, että aika ei riitä suureen syyssiivoukseen, voit jättää sen myös meidän huoleksemme! Näppärät ja ammattitaitoiset siistijämme voivat suorittaa kodissasi perinpohjaisen syyssiivouksen, tai vaihtoehtoisesti voit antaa hoidettavaksemme vain jonkin tietyn osa-alueen, kuten esimerkiksi ikkunoiden pesun. Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää siitä, kuinka voimme sinua auttaa!

Puhdas sauna, mahtavat löylyt – vinkkejä saunanpesuun

Seuraa näitä Loiste Siivouksen vinkkejä, niin lopputuloksena on puhdas sauna.

Sauna on ehdoton osa suomalaisuutta, niin arjen kuin juhlankin keskellä. Koska sauna on vaihtelevan kovassa käytössä ympäri vuoden, on sen siisteydestä tärkeää pitää huolta. Usein saunanpesu saatetaan ajoittaa jonkin juhlapyhän yhteyteen, esimerkiksi ennen joulusaunaa tai juhannusta. Tosiasiassa saunan peseminen ei tietenkään ole riippuvainen vuodenajasta, mutta olisi kuitenkin hyvä muistaa, että sauna kannattaa pestä ainakin kahdesti vuodessa – ja useamminkin, mikäli saunaa käytetään tiuhaan.

Näillä nikseillä saat puhtaan saunan

Sauna on käyttötarkoitukseltaan erilainen kuin kodin muut huoneet, joten sen siivouksessakin tulee noudattaa hieman erilaisia periaatteita. Siivottava materiaali on pääasiassa puuta ja sauna on luonnollisesti käytettäessä kuuma.

Kun saunaa ryhdytään siivoamaan, on sen hyvä olla hieman lämmin – ei kuitenkaan löylykuuma. Näin sauna kuivuu nopeammin pesun jälkeen!

Käytettävän pesuveden tulee olla lämmintä, jotta puun syyt aukeavat. Tällöin lika irtoaa helpommin ja pesu on tehokkaampaa. Lauteet kannattaakin aivan pesun aluksi kastella kauttaaltaan lämpimällä vedellä. Puiden syyt on syytä huomioida myös itse pesussa, sillä juuriharjalla hankaaminen tulee tehdä puiden syiden suuntaisesti parhaan tehon saavuttamiseksi.

Juuriharjan ja lämpimän veden kumppaniksi pesuoperaatioon ei tarvita monimutkaisia pesuaineita. Me Loisteella suosittelemme pesuaineeksi kotimaista Eucaa, jota saunan pesemisessä ei tarvita kuin korkillinen ämpärilliseen vettä. Euca-pesuaine on myös laajemmin käytössä Loisteen ylläpitosiivouksissa, ja se on ekologinen ja myrkytön puhdistusaine.

Lisävinkkinä läpikotaisin puhtaan saunan saavuttamiseksi mainittakoon, että lauteet kannattaa mahdollisuuksien mukaan irrottaa ja puhdistaa myös alapuolelta. Lika tuppaa kertymään herkästi juuri lauteiden alle ja juuri samasta paikasta käynnistyy useimmiten myös lauteiden lahoaminen.

Pesun jälkeen lauteet tulee huuhdella kylmällä vedellä, joka saa puun puhdistetut syyt sulkeutumaan.

Valtaosa saunan pesemisestä liittyy sen puisiin rakenteisiin, mutta on syytä muistaa myös saunan kokonaisvaltainen puhtaus. Esimerkiksi saunatilan lattiakaivo on hyvä puhdistaa siinä, missä muutkin kodin lattiakaivot. Yksi seikka, joka kannattaa myös ottaa huomioon, on kiuaskivien vaihtaminen kerran vuodessa. Mikäli kiukaassa käytetään keraamisia kiviä, vaihtotahti voi olla hieman harvempi.

Tahdotko, että tulemme pesemään saunasi?

Näillä neuvoin saunasta saa raikkaan puhtaan, ja mikäs olisikaan parempaa kuin löylyt puhtaassa saunassa! Mikäli tuntuu, että oma aika ei riitä saunan pesemiseen, meidät voi kutsua myös saunanpesuhommiin. Ota yhteyttä, niin keskustellaan tarkemmin saunanpesutarpeistasi!

Siivous ilman arvonlisäveroa – kenelle etu on tarkoitettu?

Siivous ilman arvonlisäveroa on suunniteltu tukemaan sellaisia henkilöitä, joiden kyky huolehtia oman kotinsa siisteydestä on alentunut merkittävästi tiettyjen olosuhteiden myötä. Näihin olosuhteisiin luetaan esimerkiksi korkea ikä ja sairauden tai vammautumisen myötä alentunut toimintakyky, joko pitkäaikaisesti tai hetkellisesti. Myös esimerkiksi perheen sisäiset, arkea huomattavasti kuormittavat tilanteet voivat oikeuttaa siivouspalveluiden arvonlisäverottomuuteen.

Päätöksen siivouspalveluiden verovapaudesta tekee loppuviimein palveluita tarjoava yritys, joka arvioi tilanteesi aina tapauskohtaisesti. Mikäli siis kokee, että oman kodin siisteydestä huolehtiminen on muuttunut mahdottomaksi ja että tarvitsee siivousyrityksen apua, voit ottaa yhteyttä meihin ja selittää oman tilanteensa. Mikäli kriteerit täyttyvät, teemme yhdessä asiakkaan kanssa palvelusuunnitelman ja palvelusopimuksen, joka oikeuttaa arvonlisäverottomaan siivoukseen. Poikkeuksena tilanteen arviopohjaisuuteen mainittakoon kuitenkin se, että yli 80 vuoden ikäisenä on automaattisesti oikeutettu saamaan arvonlisäverotonta siivouspalvelua.

Ketkä saavat tarjota alv 0 % -siivousta?

Siivouspalveluiden arvonlisäverottomuus perustuu siihen, että kyseessä on tukipalvelu kunnan järjestämälle sosiaalihuoltopalvelulle. Yksityisen yritykset saavat tarjota arvonlisäverotonta siivouspalvelua vain silloin, jos ne ovat tehneet hyväksytyn ilmoituksen kunnalle. Me Loisteella olemme rekisteröityneet kunnan sosiaalitoimeen tukipalveluita tarjoavaksi yritykseksi, ja voimme tarjota arvonlisäverotonta siivouspalvelua Oulun alueella.

Arvonlisäverottomuus + kotitalousvähennys? Kyllä vain!

Arvonlisäveron osuus siivouspalvelustamme on normaalisti 24 %. Tämän 24 %:n edun päälle on mahdollista hyödyntää vielä kotisiivouspalveluiden kotitalousvähennyskelpoisuus! Kotitalousvähennys tarkoittaa tiivistettynä sitä, että kotisiivouspalvelun työn osuudesta on mahdollista vähentää 60 % omassa verotuksessaan (vuositasolla 3500 euroon asti, omavastuu kokonaissummasta 100 €). Jos arvonlisäverottomuuden siis yhdistää kotitalousvähennykseen, puhutaan jo erittäin mittavasta alennuksesta siivouspalvelun hintaan.

Kotitalousvähennykseen on oikeutettu silloin, kun siivouspalvelua hankkii omaan asuinkiinteistöönsä tai omien vanhempien asuinkiinteistöön. Lisäksi kotitalousvähennys edellyttää, ettei siivouspalvelua hankita kunnan myöntämällä palvelusetelillä. Mikäli kotitalousvähennyksestä ja sen hakemisesta haluaa lukea lisää, kirjoitimme blogiimme vastikään vuoden 2022 kotitalousvähennyksen korotuksista ja vähennyksen konkreettisesta hakemisesta!

Puhdas koti on jokaisen oikeus

Puhdas elinympäristö vaikuttaa hyvinvointiin ja jaksamiseen, eikä siitä tulisi joutua tinkimään heikentyneen toimintakyvyn myötä. Olemme omalta osaltamme auttamassa tarjoamalla alv 0 siivouspalvelua Oulun alueella. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää tilanteestasi!

Kotitalousvähennyksen korotus – oletko tietoinen?

Tiesitkö, että kotisiivouspalvelut lasketaan kotitalousvähennyksen piiriin? Tiesitkö, että 1.1.2022 alkaen kotitalousvähennykseen tuli merkittävä korotus? Huomattavan harva on edes tietoinen kotitalousvähennyksen mahdollisuudesta, mutta nyt viimeistään kannattaa tutustua aiheeseen – ja säästää selvää rahaa verotuksessa!

Huomattava rahallinen etu

Kotitalousvähennyksen korotus on osa suurempaa kokeilua, jossa tutkitaan vähennyksen vaikutusta alan työllisyyteen. Aikaisemmin kotitalousvähennystä sai 40 % työn hinnasta, kun siivouspalvelun tilasi yritykseltä. Nyt kokeiluvuosina 2022–2023 vähennyksen määrä nousi 60 %:iin työn hinnasta! Samalla korotettiin myös enimmäisvähennyksen määrää: aikaisemmin kotitalousvähennystä oli mahdollisuus saada korkeintaan 2250 euroa vuodessa, mutta nykyisin maksimisumma on 3500 euroa. Vuosittainen omavastuuosuus pysyy kuitenkin samansuuruisena, 100 eurossa.

Korotus on huomattava ja säästön mahdollisuus verotuksessa kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Milloin kotitalousvähennykseen on oikeutettu?

Loisteelta hankittavat kotisiivouksen palvelut menevät kotitalousvähennyksen piiriin, ja vähennys tehdään suoraan maksettavista veroista. Vähennys myönnetään tehdyn työn osuudesta, ei esimerkiksi materiaalikuluista tai matkan osuudesta. Hakeaksesi vähennystä tarvitset siis siivousyritykseltä eritellyn laskun, josta käy ilmi työn osuus hankitun palvelun hinnasta.

Mikäli hankit siivouspalveluita vaikkapa toistuvana palveluna, voit ilmoittaa hankinnoista Verohallinnolle sitä mukaa, kun niistä maksat. Tärkeää on kuitenkin huomata, että ilmoituksen voi tehdä aina vasta sen jälkeen, kun maksu on suoritettu – ei etukäteen! Sinun ei tarvitse ilmoittaessa huomioida omavastuuosuutta, vaan Verohallinto ottaa sen huomioon laskutoimituksissaan.

Jos ilmoitat tapahtuneista siivouspalveluista heti niistä maksettuasi, näkyy kotitalousvähennys ennakonpidätysprosentin pienenemisenä. Voit myös halutessasi ilmoittaa maksettuja siivouspalveluita kerralla useampia, vaikkapa vuosittaisen esitäytetyn verotietolomakkeen yhteydessä. Tällöin kotitalousvähennys toteutuu veronpalautuksen muodossa.

Kotitalousvähennykseen on oikeus myös silloin, kun kotisiivouspalvelu on hankittu lahjakortilla. Kotitalousvähennykseen on oikeutettu lahjakortin käyttäjä, ja vasta kun lahjakortilla ostetaan siivouspalvelu. Lahjakortin ostaminen ei siis vielä ole vähennykseen oikeuttava teko.

Lisäksi tulee aina ottaa huomioon se, että kotitalousvähennykseen oikeuttavat siivouspalvelut tulee hankkia omaan asuinkiinteistöönsä tai vapaa-ajan asuntoonsa – yhdellä poikkeuksella. Mikäli lapset hankkivat siivouspalvelua omille vanhemmilleen näiden asuntoon tai vapaa-ajan asuntoon, ovat lapset tällöin oikeutettuja kotitalousvähennykseen. Tämä on ainoa poikkeus sääntöön.

Ohjeita ja laskuri

Tarkempia hakuohjeita löytyy Verohallinnon nettisivuilta.
Verohallinnon sivuilta löydät myös laskurin, jolla voit arvioida kotitalousvähennyksen määrää. Laskurin löydät täältä.

Desinfiointisiivouksella ja Nanoksin Fotonit-pinnoituksella saadaan hygieenisiä ympäristöjä

Kovalla kulutuksella olevissa pinnoissa muhii taudinaiheuttajia   

Tilojen puhtaus on muutakin kuin tahrattomia pintoja. Monet arkipäivän kosketuspinnoista, kuten ovenkahvat, valokatkaisimet, palvelutiskit ja WC-tilat ovat usein kovassa käytössä ja tarjoavat oivallisen pinnan erilaisten bakteerien ja virusten kasvamiseen ja leviämiseen.

Tilojen hygieenisyydestä kannattaa pitää huolta tehokkaalla ja turvallisella desinfiointisiivouksella, joka puhdistaa tilat erilaisista taudinaiheuttajista.

Miksi desinfiointisiivous kannattaa?  

Tavallisella ylläpitosiivouksella pinnat pidetään tahrattomina, mutta tilojen hygieenisyydestä kannattaa pitää huolta myös tehokkaalla ja turvallisella desinfiointisiivouksella, joka puhdistaa tilat erilaisista taudinaiheuttajista.  Erityisen tärkeää tilojen hygieenisyydestä huolehtiminen on tiloissa, joissa kulkee paljon ihmisiä päivittäin.

Myös pandemiatilanteessa puhdas ja hygieeninen ympäristö on tärkeää, jolla voidaan osaltaan ehkäistä koronaviruksen leviämistä ja suojata työntekijöitä, asiakkaita ja riskiryhmiä. Desinfiointisiivous häätää pinnoilta tehokkaasti myös muut taudinaiheuttajat, kuten noroviruksen, ja näin ympäristöstä saadaan turvallinen ja hygieeninen.

Apua virusten ja bakteerien häätöön Loiste Siivouksen desinfiointisiivouksella

Me Loiste Siivouksella voimme auttaa tilojen perusteellisemmassa puhdistuksessa. Teemme pinnoille desinfiointisiivouksen, jolloin voit jatkaa tilojen käyttöä turvallisin mielin ja vapaana taudinaiheuttajista. Desinfiointisiivouksessa käymme pinnat läpi desinfiointiaineella eikä siivoukseen tarvitse valmistautua ennakkoon. Teemme siivouksen tehokkailla, mutta turvallisilla aineilla, joten voit jatkaa tilojen käyttöä tavalliseen tapaan heti siivouksen jälkeen. Käyttämämme aineet eivät myöskään rasita tai kuluta pintoja.

Voimme toteuttaa desinfiointisiivouksen kätevästi ylläpitosiivouksen yhteydessä tai omana kertaluontoisena palvelunaan. Ota rohkeasti yhteyttä ja katsotaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi soveltuva ratkaisu! Teemme desinfiointisiivousta muun muassa toimistoihin, suuriin liiketiloihin, teollisuusrakennuksiin ja koteihin.

Varmista myös tulevaisuudessa tilojen hygieenisyys Fotonit-pinnoituksella

Jos haluat jatkuvampaa suojaa viruksia ja bakteereita vastaan, Nanoksin Fotonit-pinnoitus on tähän täydellinen ja pitkäikäinen ratkaisu. Fotonit-valokatalyysipinnoitus perustuu nanoteknologiaan ja tappaa pinnoilta lähes 100 % yleisistä taudinaiheuttajista. Kerran Fotonit-pinnoituksella suojattu pinta on itsedesinfioituva – se käy jatkuvaa taistoa eri bakteereja ja viruksia vastaan ja suojaa pintoja taudinaiheuttajilta myös siivousten välillä parantaen samalla huoneilmaa. Näin suojaat tehokkaasti tiloissasi olevat ihmiset eri taudeilta ja voit jopa vähentää sairauspoissaoloja työpaikallasi.  

Kiinnostuitko? Me Loiste Pinnoituksella voimme tehdä tiloihisi myös Fotonit-pinnoituksen. Ota yhteyttä ja varmistetaan tilojesi perusteellinen puhtaus myös jatkossa!