”Olen niin iloinen, kun löysin tämän paikan!”

”Työ Loisteella on ollut monipuolista ja olen oppinut paljon uutta. Olen päässyt näkemään siivousta laidasta laitaan. Se on ollut minusta tosi hyvä asia.”

Kaisa Rönkä on 25-vuotias sosiaalinen ja reipas opiskelija ja 1,5-vuotiaan lapsen äiti. Hän opiskelee Loiste Siivouksella oppisopimuksella toimitilahuoltajaksi. Tutkintoon kuuluvat näytöt ja teoriapäivät hän suorittaa Oulun Palvelualan Opistolla.

Kaisa aloitti työt Loisteella noin kuukausi sitten. Oppisopimuskoulutus kestää lähemmäs vuoden. Parhaillaan hänellä on opiskeluissa menossa jakso perussiivouksesta. 

Ennen Loisteelle tuloaan hän on tehnyt siivousalan töiden lisäksi myös tarjoilijan ja lähihoitajan töitä. Hän muutti Kemistä Ouluun, sillä hänelle oli Oulussa paremmin töitä tarjolla. 

”Haluan nyt käydä tämän koulun ensin loppuun, tehdä tämän alan töitä ja mahdollisesti jatkossa kouluttautua pidemmälle.”

Miten Loiste löytyi?

Ennen Loiste Siivoukselle siirtymistään Kaisa oli työharjoittelussa toisella siivousfirmalla. Siellä siivous oli pääasiassa kerrostalojen rappujen siivousta.

”Siellä ei ollut esimerkiksi kotisiivousta eikä remonttisiivousta. Halusin saada laajempaa kokemusta siivousalalta, joten etsin netistä muita mahdollisia työpaikkoja.” 

Hän törmäsi sattumoisin Facebookissa Loiste Siivouksen ilmoitukseen, että he hakevat siivoojia töihin. Hän lähetti Loisteelle yhteydenottopyynnön ja tuli sittemmin oppisopimuksella töihin. 

”Hirveän monipuolisesti olen päässyt kokeilemaan ja tekemään kaikkea. Se on ollut iso plussa.”

”Loisteella on paljon paremmat työmahdollisuudet vaikka jatkaa täällä. Joka tapauksessa täällä saan laajasti kokemusta tältä alalta – ja se on tosi hyvä juttu!”

Hän on päässyt Loiste Siivouksella jo kuukauden sisällä tekemään perussiivouksia ja ylläpitosiivouksia koteihin ja yrityksiin. Hän on tehnyt myös muuttosiivouksia, ikkunanpesua sekä remonttisiivouksia. 

”Hirveän monipuolisesti olen päässyt kokeilemaan ja tekemään kaikkea. Se on ollut iso plussa edelliseen verrattuna. Minulla on opinnoissa rakennussiivous valinnaisena, ja sitäkin pääsen harjoittelemaan Loisteella.”

Rento työyhteisö tuo ilo työhön

”Toinen iso plussa täällä Loisteella on se, kun saan tehdä töitä työparin kanssa. Minusta on mukava tehdä töitä toisen kanssa, kun välillä voi vaihtaa ajatuksia.”

Työparit vaihtelevat eri päivinä, joten Kaisa on päässyt tutustumaan jo kuukaudessa hyvin muihin Loisteen työntekijöihin. Hänestä Loisteella on hyvä työporukka ja työntekijät mukavia.

”Minun ei ole tarvinnut jännittää, vaikka olisi uusi työpari. Pystyn olemaan töissä rennosti oma itseni. Kyselen aika paljon, niin saan heti vastauksia ja kaikki auttavat. Kukaan ei ole naama rutussa. Täällä on rento fiilis tehdä töitä.”

Myös töihin perehdyttämisen Kaisa kokee tärkeäksi. Jokaisella yrityksellä on omat tapansa toimia. Jotta asiat sujuisivat, pitää uusi työntekijä neuvoa talon tavoille. 

”Minulle on esimerkiksi opetettu vahojen poisto ja vahakoneen käyttö. Se oli minulle ensimmäinen kerta, kun sellaista tein. Olen ollut tyytyväinen työnohjaukseen. Olen niin iloinen, kun löysin tämän paikan. Se oli kyllä tosi, tosi hyvä juttu!” 

Lisää aiheesta