Kodin järjestely – tässä vinkit rentoon joulusiivoukseen

Kodin järjestely saattaa tuntua turhauttavalta, sillä arjessa sotku herkästi lisääntyy sitä mukaa kuin päivä vaihtuu seuraavaksi. Järjestely ja pienimuotoinen siivous päivittäin kuitenkin kannattaa, kun teet sen ajatuksella ja ennakoiden. Siten tilanne ei pääse riistäytymään käsistä, eikä kaaos valtaa kotiasi. 

Kun jaksat kiinnittää huomiota kotisi siisteyteen päivittäin, viikkosiivouksen tekeminen on helpompaa. Kun kodissa saa pidettyä kaiken aikaa kohtuullisen järjestyksen, myös tarpeelliset tavarat löytyvät helpommin ja arki on kaikin tavoin paremmin hallinnassa. Myös oven takana kolkutteleva joulusiivous hoituu huolettomammin, kun kaikkea ei tarvitse aloittaa tyystin alusta. 

Miten kodin järjestely ja siivous sitten kannattaa hoitaa? Siihen on olemassa hyviä käytännön vinkkejä. Niiden avulla kotisi pysyy siistinä kuin huomaamattasi. Kaikki onnistuu hyvin pienellä vaivannäöllä. Sinun tarvitsee vain tiedostaa muutama seikka, ja soveltaa nämä huomiot omaan käyttöösi päivittäin. 

Poimi tästä vinkit ideapankkiisi

Ohessa on kymmenen käyttökelpoista vinkkiä kodin järjestelyyn ja joulusiivoukseen. Sovella niitä omaan arkeesi sopiviksi. Kodin järjestely ja siivous saattaa jopa alkaa tuntua nautinnolliselta, kun siihen suhtautuu uudella tavalla.  

  • Älä moiti itseäsi huonosta siivosta. Moite ei ruoki inspiraatiota. 
  • Mieti sen sijaan heti aluksi, millainen järjestys ilahduttaa juuri sinua.
  • Mieti, mitkä tilat ja tavarat kodissasi todella kaipaavat järjestelyä ja siivousta.
  • Päätä, minkä verran käytät minäkin päivänä aikaa siivoukseen.
  • Hoida kodin järjestely yksi asia kerrallaan, niin ne tulevat paremmin tehtyä.  
  • Valitse kaikelle oma paikkansa. Mihin tavarat kannattaa sijoittaa, jotta ne löytyvät helposti, kun niitä tarvitsee?
  • Uskalla luopua turhiksi tulleista tavaroista. Päätä, mihin tavaroiden on mahduttava ja vie loput pois. 
  • Hoida poistettavat tavarat heti kierrätykseen tai jätteeseen.
  • Huolehdi kodin järjestelystä päivittäin laittamalla tavarat käytön jälkeen omille paikoilleen.
  • Palkitse itseäsi aina, kun olet saanut hoidettua jonkun asian. Se lisää motivaatiota.

Kaipaatko apua kodin järjestelyyn?

Kuulostaako kodin järjestely ja siivous työläältä joka tapauksessa? Haluaisitko heittää joulusiivouksen tyystin omilta harteiltasi? Sekin onnistuu. Kun tilaat joulusiivouksen Siivouspalvelu Loisteelta, pääset nauttimaan lomasta ja joulunajasta ilman turhaa stressiä siivouksesta. Joulusiivous on mainio lahja myös läheisillesi. 

Tilaa joulusiivous hyvissä ajoin, niin pääset nauttimaan joulunajasta parhaalla mahdollisella tavalla.

Kerro meille, millaisen siivouksen haluat omaan tai ystäväsi kotiin. Voit itse valita, haluatko perussiivouksen, kodin järjestelyn, perusteellisen joulusiivouksen vai jotain muuta. Voit olla meihin yhteydessä kotisivujemme kautta tai puhelimitse.

Tilaa joulusiivous hyvissä ajoin, niin pääset nauttimaan joulunajasta parhaalla mahdollisella tavalla. Anna meidän hoitaa kodin järjestely joulukuntoon, niin voit keskittyä itseäsi enemmän ilahduttaviin jouluvalmisteluihin. 

Kaikki siivoojamme ovat alan ammattilaisia, joten voit huoletta jättää kotisi järjestelyn heidän huolekseen. Me siivoamme kotisi kunnioittaen sen ainutlaatuisuutta. Puhtaassa kodissa on ihanaa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa ja nauttia tunnelmallisesta joulunajasta.

Lisää aiheesta